OOK CONOR DRAIN PRIMA OP DREEF OP TWEEDE DAG HIPPISCH GEESTEREN

Eric ten Cate onderstreept vorm

GEESTEREN – Eric ten Cate demonstreerde in zijn eigen Geesteren de laatste weken goed in vorm te zijn. Met de achtjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de Zeshoek) schreef hij zaterdag op superieure wijze de klasse ZZ op tijd op zijn naam tijdens Hippisch Geesteren.

“Het gaat momenteel heel lekker”, bevestigde Eric ten Cate na afloop met een brede lach op zijn gezicht. Ook internationaal ben ik vrij veel op pad geweest en liep het goed. Ivoor heeft al 1,40 meter gelopen en is een echt toekomstpaard. Ik denk dat hij straks nog wel hoger kan. Hij heeft een super instelling en denkt altijd mee. Hij wil graag de houtjes boven laten.”

Behalve Ivoor, eigendom van Henny Groote Wolthaar uit Raalte, heeft Ten Cate met de schimmelruin Incredible (v. Clinton) nog een achtjarige potentiële topper op stal. “Het zijn allebei paarden waarmee je wel van huis kunt en dat doe je dan automatisch vaker. Vooral als het zo loopt als nu kun je met een fijn gevoel op concours.”

Alleen Conor Drain, ook al uitstekend op dreef, kon hem enigszins bedreigen en werd met Golddigger tweede op 1,47 seconde van Ten Cate. De derde plaats was voor Bas van der Aa en Isla Ibiza. Matt Carrigan, die de BWG Stables van de broers Schröder als uitvalsbasis heeft, reed met Holland van de Valckenborg naar de vierde plaats. Net voor Gerco Schröder, die met Glock’s Novellist vijfde werd.

Ook Conor Drain beleefde een prima tweede dag bij Hippisch Geesteren. Met Lovehill Archie (onderste foto) greep hij de zege in de klasse Z, waarin hij met Louis Vuitton van de Wouwerse Veld ook nog derde werd. Nick Nanning eindigde met Bandia als tweede. Hilde Veenstra klasseerde zich als vierde met Gideon dls en Matt Carrigan bezette met Quantum Robin V de vijfde stek.

Jordy Wilken voorkwam dat Eric ten Cate ook in de klasse M met de winst aan de haal ging. Met Curacao bleef hij de lokaal favoriet, die Kingston inzette, 0,72 seconde voor. Jennifer Munsterhuis reed net als een dag eerder met de besten mee. Nu werd ze derde met Hurricane M.

Eerder op dag was Jennifer Munsterhuis met hetzelfde paard al tweede geworden in de klasse L. Pietrix de Vries was in deze rubriek veel te snel voor de rest van het veld met Diamantina. Jordy Wilken sloot de proef met Buckle and Bertie als derde af.

Jesse Seiger bewees zich weer eens als stijlruiter door in de klasse B 85 punten te scoren met  Legend. Dat was ook Hans Wulferink met Leap Day (80) en Renske Geertman met Myrabalia van Seldsum (78) te machtig.

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)