GROTE PRIJZEN IN DRACHTEN VOOR BEN SCHRÖDER EN SJAAK SLEIDERINK

Een feestdag voor de BWG Stables

DRACHTEN – De laatste dag van Indoor Drachten draaide zondag uit op een feestje voor de BWG Stables. Ben Schröder pakte de zege in het hoofdnummer van het CSI*** met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (v. Vingino x Monaco). Stalruiter Sjaak Sleiderink tekende met de veertienjarige donkerbruine ruin Complemento (v. Contender x Voltaire) voor de overwinning in de Grote Prijs van het CSI*.

Ben Schröder was uiteindelijk 0,38 seconde sneller dan Piet Raijmakers met Van Schijndel’s Dominus, de enige die er net als hij in slaagde in de barrage foutloos te blijven. De Tubbergenaar werrd daarmee 21.450 euro rijker. Sjaak Sleiderink was wel rapper dan het duo, maar tikte met de tienjarige vosruin Ivan R een balk uit de lepels, waardoor de Denekamper met de vijfde plek genoegen moest nemen. Het leverde hem 3900 euro op.

Elf jaar geleden
Voor Ben Schröder was het alweer een kleine elf jaar geleden dat hij een hoofdrubriek op dit niveau naar zijn hand zette. In 2007 was hij de beste in de Grote Prijs van Outdoor Gelderland met Rubert R. “Super toch, dit is een teken dat je nooit moet opgeven en dat je altijd weer een kans krijgt. Ik ga natuurlijk ook vooral voor ons bedrijf en rijd meestal paarden die een beetje werk nodig hebben, al probeer ik uiteraard wel altijd mijn best te doen. Hartstikke mooi dit.”

“Davino heeft heel veel vermogen”, zegt Ben Schröder over het paard dat hij mag uitbrengen voor Valeria Sokolova, klant van de BWG Stables. “Ze heeft geen haast om hem te verkopen. Hij kan heel goed springen. Het is een heel groot paard dat geweldige sprongen  maakt, maar niet echt een speedbeest. Voor zijn grootte is hij heel wendbaar, maar hij maakt vooral gruwelijke klappers. Buiten is hij zeker zo goed als binnen. Al kan ik dat nu met goed fatsoen bijna niet meer zeggen, haha.”

Volgende week wacht Jumping Amsterdam voor Ben Schröder en vervolgens neemt hij met Davino nog deel aan het concours in Villach op de terreinen van Glock, de sponsor van broer Gerco.

Overal de eerste atstand
Ook Sjaak Sleiderink (rechts) keek terug op een prima weekend in Drachten, dat werd bekroond met de winst in de Grote Prijs van het CSI*, waarin hij met Complemento -ook al van Valeria Sokolova- de laatste van twintig barragekandidaten was. “Het liep perfect. Ik kon mooi overal de eerste afstand pakken. Zonder hem plat te leggen was ik toch heel snel, het ging lekker vlot. Het was een mooie proef met een barrage die me lag. Ik kon twee keer in een lijntje een galopsprong minder maken.”

Sleiderink troefde de op dat moment leidende Bart Bles met Allegria af met een marge van 0,11 seconde. Vincent Geerink met de vosruin Fifty Fifty en broer Sander met de schimmelruin Granblue (beide v. Zirocco Blue) eindigden als zevende en negende.

In de Grote Prijs van het CSI*** moest Sleiderink, in de finale van de Medium Tour vierde met Astakkato, als zesde van acht deelnemers aan de extra rondgang beginnen. Ben moest als zesde en was mooi vlot en foutloos en mijn plan was nog iets sneller te gaan zonder alle risico’s te nemen. Jammer genoeg had ik een springfout, maar dat was de eerste die Ivan R in de afgelopen dagen maakte. Hij heeft alle keren nul gelopen in de zware tour en het super gedaan. Ik ben er hartstikke tevreden mee.”

Sjaak Sleiderink wil de stijgende lijn de rest van dit winterseizoen door trekken. “Ik hoop onder meer volgende week nog in Amsterdam te mogen doen. Als de indoorwedstrijden er op zitten, gaan we naar Arezzo. Daar kun je je super voorbereiden op het grasseizoen.”

Archieffoto Ben Schröder © Loes Wielheesen (boven). 

Meer Springen

AMBT DELDEN – Bas van der Aa toonde zich zaterdagmiddag in manege De Hoffmeijer in Ambt Delden met Davinci (v. Arpeggio) een ware titelverdediger van... (20-10-2018)
ZWOLLE – Een week na zijn spectaculaire zege met Gouverneur in de Grote Prijs van Saasveld stond Remco Been vrijdagavond opnieuw vooraan tijdens een... (19-10-2018)
ZWOLLE – De leerling klopte donderdag zijn meester in de belangrijkste rubriek van de donderdag tijdens Jumping Zwolle. Lucas Porter was op het... (18-10-2018)
SAASVELD – De eerste editie van de zeer sterk bezette Nordemeule Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter groeide vrijdagavond uit tot een memorabel... (13-10-2018)
MARIËNHEEM – In de barrage van de Roelofsen Horse Trucks Grote Prijs van Salland slaagde Lennard de Boer er als enige in onder de grens van 35... (07-10-2018)
BARCELONA - De Nederlandse springruiters hebben hun titel in de finale van de Longines FEI Nations Cup niet kunnen prolongeren. Het kwartet van... (07-10-2018)
VRAGENDER - De slotronde van de Grote Prijs in Paardensportcentrum Lichtenvoorde was vrijdagavond niet iedereen even goed gezind. Van de acht... (06-10-2018)
BARCELONA – De Nederlandse springruiters beginnen zondagmiddag op een gedeelde derde plaats aan de finaleronde van de strijd om de Longines FEI... (06-10-2018)
Hippisch Nederland verkeert in shock na het plotseling overlijden van twee bekende personen uit de paardensport binnen enkele dagen. Maandag overleed... (04-10-2018)
SAASVELD – Peter Olthof (foto) was woensdag onbetwist de sterkste in de klasse ZZ tijdens de SAS, de eerste editie van het maandelijkse... (04-10-2018)
SAASVELD – Indoor Saasveld beleeft vrijdag 12 oktober de primeur van een nationale rubriek over 1,40 meter om de Nordemeule Grote Prijs van Saasveld... (03-10-2018)
ERMELO - De Nederlandse springruiters maken zich op voor de finale van de Longines FEI Nations Cup die van 5 tot en met 7 oktober in Barcelona... (01-10-2018)
TRYON – De Nederlandse springruiters hebben op de slotdag van de teamwedstrijd hun vijfde positie niet kunnen omzetten in een medaille. Het kwartet... (21-09-2018)
TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)