GROTE PRIJZEN IN DRACHTEN VOOR BEN SCHRÖDER EN SJAAK SLEIDERINK

Een feestdag voor de BWG Stables

DRACHTEN – De laatste dag van Indoor Drachten draaide zondag uit op een feestje voor de BWG Stables. Ben Schröder pakte de zege in het hoofdnummer van het CSI*** met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (v. Vingino x Monaco). Stalruiter Sjaak Sleiderink tekende met de veertienjarige donkerbruine ruin Complemento (v. Contender x Voltaire) voor de overwinning in de Grote Prijs van het CSI*.

Ben Schröder was uiteindelijk 0,38 seconde sneller dan Piet Raijmakers met Van Schijndel’s Dominus, de enige die er net als hij in slaagde in de barrage foutloos te blijven. De Tubbergenaar werrd daarmee 21.450 euro rijker. Sjaak Sleiderink was wel rapper dan het duo, maar tikte met de tienjarige vosruin Ivan R een balk uit de lepels, waardoor de Denekamper met de vijfde plek genoegen moest nemen. Het leverde hem 3900 euro op.

Elf jaar geleden
Voor Ben Schröder was het alweer een kleine elf jaar geleden dat hij een hoofdrubriek op dit niveau naar zijn hand zette. In 2007 was hij de beste in de Grote Prijs van Outdoor Gelderland met Rubert R. “Super toch, dit is een teken dat je nooit moet opgeven en dat je altijd weer een kans krijgt. Ik ga natuurlijk ook vooral voor ons bedrijf en rijd meestal paarden die een beetje werk nodig hebben, al probeer ik uiteraard wel altijd mijn best te doen. Hartstikke mooi dit.”

“Davino heeft heel veel vermogen”, zegt Ben Schröder over het paard dat hij mag uitbrengen voor Valeria Sokolova, klant van de BWG Stables. “Ze heeft geen haast om hem te verkopen. Hij kan heel goed springen. Het is een heel groot paard dat geweldige sprongen  maakt, maar niet echt een speedbeest. Voor zijn grootte is hij heel wendbaar, maar hij maakt vooral gruwelijke klappers. Buiten is hij zeker zo goed als binnen. Al kan ik dat nu met goed fatsoen bijna niet meer zeggen, haha.”

Volgende week wacht Jumping Amsterdam voor Ben Schröder en vervolgens neemt hij met Davino nog deel aan het concours in Villach op de terreinen van Glock, de sponsor van broer Gerco.

Overal de eerste atstand
Ook Sjaak Sleiderink (rechts) keek terug op een prima weekend in Drachten, dat werd bekroond met de winst in de Grote Prijs van het CSI*, waarin hij met Complemento -ook al van Valeria Sokolova- de laatste van twintig barragekandidaten was. “Het liep perfect. Ik kon mooi overal de eerste afstand pakken. Zonder hem plat te leggen was ik toch heel snel, het ging lekker vlot. Het was een mooie proef met een barrage die me lag. Ik kon twee keer in een lijntje een galopsprong minder maken.”

Sleiderink troefde de op dat moment leidende Bart Bles met Allegria af met een marge van 0,11 seconde. Vincent Geerink met de vosruin Fifty Fifty en broer Sander met de schimmelruin Granblue (beide v. Zirocco Blue) eindigden als zevende en negende.

In de Grote Prijs van het CSI*** moest Sleiderink, in de finale van de Medium Tour vierde met Astakkato, als zesde van acht deelnemers aan de extra rondgang beginnen. Ben moest als zesde en was mooi vlot en foutloos en mijn plan was nog iets sneller te gaan zonder alle risico’s te nemen. Jammer genoeg had ik een springfout, maar dat was de eerste die Ivan R in de afgelopen dagen maakte. Hij heeft alle keren nul gelopen in de zware tour en het super gedaan. Ik ben er hartstikke tevreden mee.”

Sjaak Sleiderink wil de stijgende lijn de rest van dit winterseizoen door trekken. “Ik hoop onder meer volgende week nog in Amsterdam te mogen doen. Als de indoorwedstrijden er op zitten, gaan we naar Arezzo. Daar kun je je super voorbereiden op het grasseizoen.”

Archieffoto Ben Schröder © Loes Wielheesen (boven). 

Meer Springen

TUBBERGEN -  Met een verschil van slechts 0,35 seconde moest Nadieh Plegt (foto boven) vrijdag tijdens Jumping Schröder Tubbergen de zege in de... (25-05-2018)
TUBBERGEN – Sjaak Sleiderink (onderste foto ) was donderdag op het terrein van zijn tot voor kort werkgever, de BWG Stables, de beste Twentse... (24-05-2018)
TUBBERGEN - In de achtertuin van de internationale springstal BWG Stables van de gebroeders Schröder wordt van 24 mei tot en met 3 juni de alweer... (23-05-2018)
WIERDEN - Als er zeventien ruiters in de barrage zitten, verwacht je niet dat het van nature langzaamste paard iedereen eruit loopt. Dat kan alleen... (19-05-2018)
WIERDEN – Conor Drain (rechts) was vrijdag het stralende middelpunt van een gezellig Twents feestje. De al sinds 2010 in Nederland vertoevende Ier,... (18-05-2018)
WIERDEN – De top drie bleef donderdagavond net buiten bereik van thuisrijder Remco Been (hiernaast) tijdens de kwalificatie voor de Grote Prijs van... (17-05-2018)
WIERDEN – Nuri Dijks ontpopte zich woensdag tot beste Nederlander in de zwaarste rubriek van de eerste dag van Outdoor Wierden. De in Gronau... (16-05-2018)
WIERDEN - Springruiters uit maar liefst 21 verschillende landen gaan woensdag van start op Outdoor Wierden. Ondanks een drukke wedstrijdkalender in... (15-05-2018)
EINDHOVEN - Net als twee jaar geleden won Frank Schuttert twee weken na het behalen van de Nederlandse titel de driesterren VDL Groep Grote Prijs van... (13-05-2018)
DENEKAMP – Sjaak Sleiderink begint voor zichzelf. Na zijn afscheid van de BWG Stables van de broers Schröder twijfelde hij even over het voortzetten... (09-05-2018)
MIERLO – Frank Schuttert had uiteindelijk het laatste woord. In de strijd om de nationale titel in Mierlo leek de Ommenaar zondag kansloos voor het... (29-04-2018)
MIERLO – Willem Greve greep zaterdagmiddag net naast de overwinning in de Grote Prijs van Mierlo. Met zijn achtjarige bruine merrie Formidable (v.... (28-04-2018)
MIERLO – Veronique Morsink sloot het nationaal kampioenschap bij de young riders met Faithfull als negende af. De amazone uit De Lutte eindigde op de... (28-04-2018)
MIERLO – Gerben Morsink is de verrassende nieuwe leider in het NK voor springruiters in Mierlo. Favoriet Jeroen Dubbeldam, de winnaar van het eerste... (27-04-2018)
MIERLO – Emiel Richter herstelde zich vrijdag prima van een matige eerste dag bij het NK springen voor young riders in Mierlo. De Enschedeër eindigde... (27-04-2018)
MIERLO – Regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam heeft met zijn toppaard Zenith SFN het eerste onderdeel, een wedstrijd snelheid en wendbaarheid,... (26-04-2018)
MIERLO – Veronique Morsink is het NK voor young riders in Mierlo behoorlijk begonnen. Met haar paard Faithfull eindigde de amazone uit De Lutte als... (26-04-2018)
WIERDEN – Natalia Majchrowicz vierde dinsdag een mooie overwinning in de rubriek over twee fasen met hindernissen tot en met 1,40 meter tijdens de... (25-04-2018)
OPGLABBEEK – Jeroen Dubbeldam maakte vrijdag indruk in de rankingproef over 1,45 met barrage tijdens het internationale concours hippique in het... (22-04-2018)
ESCHWEILER – Remco Been (foto) zegevierde vrijdag in het Duitse Eschweiler in een rubriek over twee fasen voor zevenjarige paarden. De Wierdenaar was... (22-04-2018)