GROTE PRIJZEN IN DRACHTEN VOOR BEN SCHRÖDER EN SJAAK SLEIDERINK

Een feestdag voor de BWG Stables

DRACHTEN – De laatste dag van Indoor Drachten draaide zondag uit op een feestje voor de BWG Stables. Ben Schröder pakte de zege in het hoofdnummer van het CSI*** met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (v. Vingino x Monaco). Stalruiter Sjaak Sleiderink tekende met de veertienjarige donkerbruine ruin Complemento (v. Contender x Voltaire) voor de overwinning in de Grote Prijs van het CSI*.

Ben Schröder was uiteindelijk 0,38 seconde sneller dan Piet Raijmakers met Van Schijndel’s Dominus, de enige die er net als hij in slaagde in de barrage foutloos te blijven. De Tubbergenaar werrd daarmee 21.450 euro rijker. Sjaak Sleiderink was wel rapper dan het duo, maar tikte met de tienjarige vosruin Ivan R een balk uit de lepels, waardoor de Denekamper met de vijfde plek genoegen moest nemen. Het leverde hem 3900 euro op.

Elf jaar geleden
Voor Ben Schröder was het alweer een kleine elf jaar geleden dat hij een hoofdrubriek op dit niveau naar zijn hand zette. In 2007 was hij de beste in de Grote Prijs van Outdoor Gelderland met Rubert R. “Super toch, dit is een teken dat je nooit moet opgeven en dat je altijd weer een kans krijgt. Ik ga natuurlijk ook vooral voor ons bedrijf en rijd meestal paarden die een beetje werk nodig hebben, al probeer ik uiteraard wel altijd mijn best te doen. Hartstikke mooi dit.”

“Davino heeft heel veel vermogen”, zegt Ben Schröder over het paard dat hij mag uitbrengen voor Valeria Sokolova, klant van de BWG Stables. “Ze heeft geen haast om hem te verkopen. Hij kan heel goed springen. Het is een heel groot paard dat geweldige sprongen  maakt, maar niet echt een speedbeest. Voor zijn grootte is hij heel wendbaar, maar hij maakt vooral gruwelijke klappers. Buiten is hij zeker zo goed als binnen. Al kan ik dat nu met goed fatsoen bijna niet meer zeggen, haha.”

Volgende week wacht Jumping Amsterdam voor Ben Schröder en vervolgens neemt hij met Davino nog deel aan het concours in Villach op de terreinen van Glock, de sponsor van broer Gerco.

Overal de eerste atstand
Ook Sjaak Sleiderink (rechts) keek terug op een prima weekend in Drachten, dat werd bekroond met de winst in de Grote Prijs van het CSI*, waarin hij met Complemento -ook al van Valeria Sokolova- de laatste van twintig barragekandidaten was. “Het liep perfect. Ik kon mooi overal de eerste afstand pakken. Zonder hem plat te leggen was ik toch heel snel, het ging lekker vlot. Het was een mooie proef met een barrage die me lag. Ik kon twee keer in een lijntje een galopsprong minder maken.”

Sleiderink troefde de op dat moment leidende Bart Bles met Allegria af met een marge van 0,11 seconde. Vincent Geerink met de vosruin Fifty Fifty en broer Sander met de schimmelruin Granblue (beide v. Zirocco Blue) eindigden als zevende en negende.

In de Grote Prijs van het CSI*** moest Sleiderink, in de finale van de Medium Tour vierde met Astakkato, als zesde van acht deelnemers aan de extra rondgang beginnen. Ben moest als zesde en was mooi vlot en foutloos en mijn plan was nog iets sneller te gaan zonder alle risico’s te nemen. Jammer genoeg had ik een springfout, maar dat was de eerste die Ivan R in de afgelopen dagen maakte. Hij heeft alle keren nul gelopen in de zware tour en het super gedaan. Ik ben er hartstikke tevreden mee.”

Sjaak Sleiderink wil de stijgende lijn de rest van dit winterseizoen door trekken. “Ik hoop onder meer volgende week nog in Amsterdam te mogen doen. Als de indoorwedstrijden er op zitten, gaan we naar Arezzo. Daar kun je je super voorbereiden op het grasseizoen.”

Archieffoto Ben Schröder © Loes Wielheesen (boven). 

Meer Springen

HELLENDOORN – Caroline Müller scoorde vrijdag tijdens het indoorconcours in ’t Oale Spoor vier op een rij. Met haar twee paarden Numero Due en... (20-01-2019)
BATHMEN – Een kleiner verschil was niet denkbaar, maar één honderdste seconde was vrijdag wel de marge die bepaalde wie over 1,40 meter de Grote... (19-01-2019)
HELLENDOORN – Henri Stegeman heeft de wind mee. De ruiter uit Daarle onderstreepte donderdag met zijn zege in de klasse Z in Hellendoorn nog maar... (18-01-2019)
MÜNSTER – Gerben Morsink presteerde als een van de weinige buitenlanders prima in een vrijwel louter door Duitse combinaties bezet CSI2 in Münster.... (15-01-2019)
SAASVELD – Steven Veldhuis deed dit weekend een geslaagde greep naar twee springtitels van de Kring Twente. De ruiter uit Haaksbergen won zowel de... (14-01-2019)
NEUSTADT – Conor Drain boekte vrijdag een fraaie zege in het Duitse Neustadt. De Twentse Ier zegevierde in de rubriek over 1,45 meter op tijd voor de... (12-01-2019)
OPGLABBEEK – Sjaak Sleiderink en Annelies Vorsselmans zijn goed op dreef tijdens het concours hippique in het Belgische Opglabbeek. In het Sentower... (12-01-2019)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink, op de foto in actie met Charmeur, is voor de rest van dit indoorseizoen uitgeschakeld. De ruiter uit De Lutte brak... (07-01-2019)
VRAGENDER – Steven Veldhuis ontpopte zich tijdens Nieuwjaarsjumping Vragender weer eens als de uitblinker. De Haaksbergenaar boekte twee fraaie... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Gerco Schröder was op de laatste dag van het IICH Groningen in Zuidbroek twee keer dicht bij een mooie zege. Maar even vaak moest hij in... (06-01-2019)
ZUIDBROEK – Net als een dag eerder eindigde Remco Been vrijdag tijdens het IICH Groningen met Gouverneur een keer als tweede. De ruiter uit Wierden... (05-01-2019)
ZUIDBROEK – Eric ten Cate zette donderdag bij het IICH Groningen in Zuidbroek met ECW Blue Sky de openingsrubriek over 1,30 meter op tijd voor het... (04-01-2019)
MARIËNHEEM – Josta van Straaten nam de absolute hoofdrol voor haar rekening tijdens de Sallandse Ruiterdagen in Mariënheem. Na haar zege in de Grote... (03-01-2019)
ZUIDBROEK – Voor Henri Stegeman en Hilde Woudstra (foto) verliep het laatste concours van 2018 uitstekend. Het duo uit Daarle beleefde enkele... (31-12-2018)
BATHMEN – Conor Drain stal vrijdagavond de show tijdens Jumping Bathmen. Bij het springen over 1,40 meter won hij niet alleen de Grote Prijs, maar... (22-12-2018)
PRAAG - Frank Schuttert eindigde met Chianti’s Champion op een knappe derde plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix in Praag. De... (16-12-2018)
FRANKFURT – Jeroen Dubbeldam (foto) sloot zondag de Grote Prijs van Hessen in Frankfurt op zijn negenjarige bruine ruin Roelofsen Horse Trucks... (16-12-2018)
VRAGENDER – Jarno Hesselink beleefde een mooie vrijdag tijdens de wedstrijden in Vragender. Hesselink zegevierde in de klasse Z met Fhera en eindigde... (16-12-2018)
OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)