GROTE PRIJZEN IN DRACHTEN VOOR BEN SCHRÖDER EN SJAAK SLEIDERINK

Een feestdag voor de BWG Stables

DRACHTEN – De laatste dag van Indoor Drachten draaide zondag uit op een feestje voor de BWG Stables. Ben Schröder pakte de zege in het hoofdnummer van het CSI*** met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (v. Vingino x Monaco). Stalruiter Sjaak Sleiderink tekende met de veertienjarige donkerbruine ruin Complemento (v. Contender x Voltaire) voor de overwinning in de Grote Prijs van het CSI*.

Ben Schröder was uiteindelijk 0,38 seconde sneller dan Piet Raijmakers met Van Schijndel’s Dominus, de enige die er net als hij in slaagde in de barrage foutloos te blijven. De Tubbergenaar werrd daarmee 21.450 euro rijker. Sjaak Sleiderink was wel rapper dan het duo, maar tikte met de tienjarige vosruin Ivan R een balk uit de lepels, waardoor de Denekamper met de vijfde plek genoegen moest nemen. Het leverde hem 3900 euro op.

Elf jaar geleden
Voor Ben Schröder was het alweer een kleine elf jaar geleden dat hij een hoofdrubriek op dit niveau naar zijn hand zette. In 2007 was hij de beste in de Grote Prijs van Outdoor Gelderland met Rubert R. “Super toch, dit is een teken dat je nooit moet opgeven en dat je altijd weer een kans krijgt. Ik ga natuurlijk ook vooral voor ons bedrijf en rijd meestal paarden die een beetje werk nodig hebben, al probeer ik uiteraard wel altijd mijn best te doen. Hartstikke mooi dit.”

“Davino heeft heel veel vermogen”, zegt Ben Schröder over het paard dat hij mag uitbrengen voor Valeria Sokolova, klant van de BWG Stables. “Ze heeft geen haast om hem te verkopen. Hij kan heel goed springen. Het is een heel groot paard dat geweldige sprongen  maakt, maar niet echt een speedbeest. Voor zijn grootte is hij heel wendbaar, maar hij maakt vooral gruwelijke klappers. Buiten is hij zeker zo goed als binnen. Al kan ik dat nu met goed fatsoen bijna niet meer zeggen, haha.”

Volgende week wacht Jumping Amsterdam voor Ben Schröder en vervolgens neemt hij met Davino nog deel aan het concours in Villach op de terreinen van Glock, de sponsor van broer Gerco.

Overal de eerste atstand
Ook Sjaak Sleiderink (rechts) keek terug op een prima weekend in Drachten, dat werd bekroond met de winst in de Grote Prijs van het CSI*, waarin hij met Complemento -ook al van Valeria Sokolova- de laatste van twintig barragekandidaten was. “Het liep perfect. Ik kon mooi overal de eerste afstand pakken. Zonder hem plat te leggen was ik toch heel snel, het ging lekker vlot. Het was een mooie proef met een barrage die me lag. Ik kon twee keer in een lijntje een galopsprong minder maken.”

Sleiderink troefde de op dat moment leidende Bart Bles met Allegria af met een marge van 0,11 seconde. Vincent Geerink met de vosruin Fifty Fifty en broer Sander met de schimmelruin Granblue (beide v. Zirocco Blue) eindigden als zevende en negende.

In de Grote Prijs van het CSI*** moest Sleiderink, in de finale van de Medium Tour vierde met Astakkato, als zesde van acht deelnemers aan de extra rondgang beginnen. Ben moest als zesde en was mooi vlot en foutloos en mijn plan was nog iets sneller te gaan zonder alle risico’s te nemen. Jammer genoeg had ik een springfout, maar dat was de eerste die Ivan R in de afgelopen dagen maakte. Hij heeft alle keren nul gelopen in de zware tour en het super gedaan. Ik ben er hartstikke tevreden mee.”

Sjaak Sleiderink wil de stijgende lijn de rest van dit winterseizoen door trekken. “Ik hoop onder meer volgende week nog in Amsterdam te mogen doen. Als de indoorwedstrijden er op zitten, gaan we naar Arezzo. Daar kun je je super voorbereiden op het grasseizoen.”

Archieffoto Ben Schröder © Loes Wielheesen (boven). 

Meer Springen

ERMELO – De drie Twentse medaillewinnaars bij de kampioenschappen springen van het KWPN waren zonder uitzonderingen uitermate tevreden met hun... (16-08-2018)
ERMELO – Willem Greve (foto) en Remco Been zorgden donderdag tijdens de kampioenschappen van het KWPN voor een compleet Twents podium bij de... (16-08-2018)
ERMELO – Steven Veldhuis is vooralsnog prima op dreef tijdens de kampioenschappen van het KWPN in Ermelo. De Haaksbergenaar plaatste zich dinsdag... (15-08-2018)
WIERDEN – Anne-Liza Makkinga (foto) met Go for It in de ochtend en Coen van Haarst met Geldorado tijdens de middagsessie mochten zich dinsdag als... (15-08-2018)
VALKENSWAARD – Frank Schuttert trakteerde het publiek in de fenomenale accommodatie van Jan Top op een Nederlandse overwinning in de Global Champions... (11-08-2018)
VALKENSWAARD – Frank Schuttert eindigde vrijdag als vierde in de eerste wedstrijd voor de Longines Global Champions Tour in Valkenswaard. Op de... (10-08-2018)
OOTMARSUM – Koen Westendorp in de klasse Z en Veronique Morsink in de klasse ZZ grepen dit weekend de regiotitels springen in Ootmarsum. In de klasse... (06-08-2018)
OMMEN – Pim Mulder trotseerde zondag in de barrage van de Grote Prijs van Ommen twee Zweedse opponenten en ging als laatste van de drie starters in... (05-08-2018)
STEGEREN – In het 1m50 springen op tijd als kwalificatie voor de zondagmiddag te verrijden GP van Ommen op erve Schuttert in het Ommense Stegeren... (05-08-2018)
STEGEREN – Wout-Jan van der Schans was in het 1m50 springen tijdens het CSI Ommen maar nipt de winnaar met zijn KWPN-paard Capetown (Oklund x Carlino... (04-08-2018)
STEGEREN – De Twentse ruiter Peter Olthof leverde in de eerste dagen van het CSI Ommen op de Driehoekhoeve te Stegeren een paar prima prestaties. Op... (03-08-2018)
Remco Been met Holland vd Bisschop - foto: Jeroen Spoolder
VEENINGEN – Springruiter Remco Been kan terugkijken op een geslaagde deelname aan het CSI De Wolden. Op de terreinen van oud- topruiter Jan Broek... (29-07-2018)
VEENINGEN – De strijd om het Championat van Veeningen tijdens het CSI De Wolden over hoogtes van 1m40/1m45 werd zaterdag beslecht in de barrage... (29-07-2018)
VEENINGEN – Het komt zelden voor dat een ruiter twee kwalificaties voor de GP De Wolden op zijn naam weet te zetten, maar Remco Been (foto) deed het. (28-07-2018)
VEENINGEN – Wierdenaar Remco Been was pas na lang wachten zeker van kwalificatie voor de Grote Prijs tijdens het CSI De Wolden in Veeningen. (27-07-2018)
OMMEN - Nog een ruime week en dan strijkt de wereldtop onder de springruiters neer op Overijsselse bodem voor het internationaal springconcours CSI... (26-07-2018)
WIERDEN – In manege De Vossenbos werd dinsdag de Eurojump verreden. Als grote winnaar van Eurojump gaat Frank Buitenhuis van de Holterbergruiters de... (26-07-2018)
CSI Ommen - Foto: FotoTrailer
OMMEN - Het CSI Ommen staat voor de internationale springruiters van 1 tot en met 5 augustus op de kalender, maar de poort bij de familie Schuttert... (10-07-2018)
WEERSELO – Willy van der Ham (foto) liet zondag nog maar eens zien het rijden nog lang niet verleerd te zijn. De routinier stuurde zijn elfjarige... (09-07-2018)
WEERSELO – Op de terreinen van de familie Lohuis aan de Haarstraat wordt zondag 8 juli wordt zondag 8 juli het jaarlijkse concours hippique van de... (03-07-2018)