Dubbeldam en Schröder naar EK

ERMELO (KNHS) – Bondscoach Rob Ehrens heeft Jeroen Dubbeldam en Gerco Schröder opgenomen in zijn team voor het Europees kampioenschap springen . Het EK vindt plaats van 13 tot en met 18 september in Madrid (Spanje). Dit is de laatste kans voor Nederland om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen 2012 in London.

Het Nederlandse team bestaat uit Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met BMC Van Grunsven Simon, Gerco Schröder (Tubbergen) met Eurocommerce New Orleans of Eurocommerce London, Eric van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Utascha SFN en Maikel van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Verdi. Jur Vrieling (Holwierde) en VDL Bubalu gaan mee naar Madrid als reservecombinatie.

Jeroen Dubbeldam neemt deel met zijn twaalfjarige ruin BMC Van Grunsven Simon (v. Mr. Blue). Deze combinatie maakte deel uit van het winnende team in de FEI Nations Cup in Rome en Aken dit jaar. Daarnaast boekten zij vele goede resultaten waaronder een overwinning vorig jaar in de grote prijs van Spruce Meadows en de Wereldbeker in Verona. Gerco Schröder behaalde met Eurocommerce New Orleans (v. Colbert) diverse goede resultaten. Ook zij maakten deel uit van het winnende team in Aken en Rome. Schröder werd met zijn negenjarige hengst Eurocommerce London (v. Nabab de Reve) vierde tijdens het Nederlands kampioenschap.

Daarnaast selecteerde Ehrens vader én zoon Van der Vleuten. Vader Eric van der Vleuten (Mierlo) en zijn merrie VDL Groep Utascha SFN (v. Lux) maakten net als Dubbeldam en Schröder deel uit van het winnende team in de Nations Cup in Rome en Aken. Bovendien won deze combinatie ook met het team in St. Gallen. Zoon Maikel van der Vleuten maakt zijn debuut op een Europees kampioenschap voor senioren. Het 23-jarige Rabo Talent van het Jaar presteerde de afgelopen tijd erg sterk met de nog maar negenjarige goedgekeurde zoon van Quidam de Revel, VDL Groep Verdi. Zij maakten deel uit van het winnende team in St. Gallen en afgelopen weekend was hij naast Jeroen Dubbeldam de enige Nederlander die de barrage in de Grote Prijs van Rotterdam haalde.

Jur Vrieling maakte met de hengst VDL Bubalu (v. Baloubet Du Rouet) deel uit van het winnende team in St. Gallen en in Aken. Vrieling en Bubalu werden vijfde op het Nederlands kampioenschap springen in Mierlo en derde in de Global Champions Tour in Valkenswaard.

Het Nederlandse team moet, om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, in de top drie eindigen. Als de reeds tijdens het WK gekwalificeerde Europese landen en het gastland vóór Nederland eindigen, dan mag Nederland maximaal zevende worden. Deze landen zijn Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk en België. (Bron KNHS)

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de laagste dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)