CSI Twente totaal 'hippisch event'

GEESTEREN – Het CSI Twente wil doorgroeien naar een totaal hippisch event op het hoogste niveau. Dat zal al goed te merken zijn als de internationale springruiters zich van 23 tot en met 28 juni verzamelen op het opnieuw op veel fronten vernieuwde Erve Maathuis in Geesteren voor de 41ste editie van het evenement.

Voorzitter Gerard Maathuis: “We investeren in uitstraling en faciliteiten op vijfsterren niveau waarvan een breed spectrum aan deelnemers, sponsors, standhouders en bezoekers profiteert. We moeten zorgen dat we hier behalve een goed deelnemersveld een compleet evenement aanbieden met voor elk wat wils, waar iedereen zich thuis voelt in een entourage die op en top voor elkaar is. We kiezen voor een concept dat we breed kunnen wegzetten, voor ruiters vanaf de pony’s tot en met de internationale springtop, voor het bedrijfsleven en onze gasten. Een formule waar eigenlijk alles inzit: traditionele elementen, moderne aspecten, sport, amusement, lifestyle en business-to-business.”

Twentse nuchterheid en realisme
Maathuis denkt dat het onverstandig is zich te laten verleiden tot de huidige internationale wedloop in prijzengelden. Twentse nuchterheid en realisme zijn het credo. “We hebben een goed gevulde prijzenpot met onder andere twee gloednieuwe Mercedessen, maar kunnen en willen ons als Twents evenement niet laten verleiden tot excessieve prijzengelden, waar slechts een kleine fractie profijt van trekt en waardoor zich internationaal inmiddels al tal van evenementen hebben opgeblazen. We zijn een ‘Dauerbrenner’ op de internationale kalender en dat willen we graag zo houden.”

Behalve rubrieken op internationaal drie- en twee sterrenniveau biedt het CSI Twente ruiters dit jaar ook de kans nog een stapje lager op te treden. Gerard Maathuis: “Vorig jaar hadden we te veel deelnemers in de zware tour van de driesterren. We gaan dit aantal nu inperken. De toplaag wordt daardoor exclusiever en tegelijk bieden we meer ruiters de kans mee te doen. De interesse voor de één en twee ster is namelijk overweldigend.”

Gevolg van de aanpassingen is dat het aantal internationale rubrieken tijdens CSI Twente toeneemt van 24 naar dertig en er internationaal een dag eerder gestart wordt. Tijdens de eerste kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Twente worden de eerste 25 combinaties direct geplaatst voor het afsluitende hoofdnummer op zondag. “We bieden zo de mogelijkheid aan onder anderen de Nederlandse equipe om in hetzelfde weekend ook in Monaco te rijden”, aldus Gerard Maathuis, “en kunnen de inloopproef over 1,45 meter al op donderdag doen.”

Nieuwe look and feel
De hoofdpiste, promenade en het bekende strodorp krijgen dit jaar een nieuwe look and feel met onder meer het nieuwe pistecafé ‘De Foyer’, een fraaie perfect sky, culinaire boulevard, overdekt buitenpodium en een overdekte catwalk. Ook de entourage voor de landelijke ruiters krijgt een stevige opfrisbeurt. De tribunecapaciteit bij de terreinen 2 en 3, nu ook gedeeltelijk overdekt, wordt zelfs verdrievoudigd. Voor de ponyruiters, voor wie het programma naar drie dagen wordt uitgebreid, vindt ook dit jaar de populaire Strijd der Provinciën plaats. Traditioneel wordt er in Geesteren ook ruim baan gegeven aan amusement, met van woensdag tot en met zaterdag feestavonden voor diverse doelgroepen.

Zie ook de website www.csitwente.nl

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)