CH Albergen ideale test voor NK

GEESTEREN – De verhuizing van Albergen naar Geesteren maakt deelnemers aan het concours hippique van PSV Het Twentse Ros uit Albergen kennelijk erg nieuwsgierig. Het evenement, dat jaren plaatsvond op de terreinen van John Kemna in Albergen, wordt dit jaar voor het eerst gehouden op het Erve Maathuis in Geesteren. Het programma zit - van 15 tot en met 21 april - tot de nok vol en zelfs alle (inter)nationale toppers uit de regio zijn van de partij.

Zo staan de namen van onder anderen Tom Brinkman,  Gert-Jan Bruggink, Michael Greeve, Willem Greve, Anne-Liza Makkinga, de gebroeders Ben, Gerco en Wim Schröder, Chantal Regter en Hendrik Jan Schuttert op de startlijsten en maakt bijvoorbeeld ook Albert Zoer zijn opwachting. Velen zien in deelname aan het concours in Geesteren een ideale voorbereiding op het naderende NK in Mierlo.

Grote Prijs nu nationaal
Op Tweede Paasdag vormt de strijd om de Grote Prijs het afsluitende hoogtepunt van de volle week hippische sport. Die wordt in tegenstelling tot voorgaande jaren overigens betwist door combinaties in een nationale wedstrijd over 1,40 meter. Liefst 75 combinaties hebben ervoor ingeschreven. De laatste editie van de Grote Prijs oude stijl, waaraan de beste ruiters uit de verschillende klassen konden deelnemen, werd vorig jaar een prooi voor de M-combinatie Anne-Lotte Tijhuis met Desperado.
 
De overweldigende belangstelling van ruiterzijde uit heel Nederland - er zijn bijvoorbeeld 200 combinaties in de klasse Z, minimaal 250 in de klasse M en zelfs 300 in de klasse L - heeft de organisatie onder leiding van Jos Brinkman doen besluiten om alleen de strijd om de Grote Prijs met een barrage te laten verrijden. Alle andere springrubrieken  worden direct op tijd of over twee fasen beslist.

KNHS-Roelofsen Jeugd Competitie en KNHS Hartog Lucerne Trophy
Ook dit jaar fungeert Het Twentse Ros als gastheer van de diverse jeugdcompetities.
De interessante ponyrubriek voor de  KNHS Hartog Lucerne Trophy ,die beoordeeld wordt door Tom Brinkman, is met 55 ruiters en amazones  prima bezet en dat geldt evenzeer voor de rubrieken van de KNHS-Roelofsen Jeugd Competitie voor junioren en young riders. Veel ruiters die een kans maken om dit jaar deel te nemen aan EK voor pony’s, junioren en young riders zullen alles in het werk stellen om de bondscoaches Luc Steeghs en Roelof Bril van hun kwaliteiten te overtuigen.

Het concours van Het Twentse Ros uit Albergen wordt afgewerkt op de twee nieuwe allweather-bodems van het Erve Maathuis. Op dinsdag 15 april wordt begonnen met de dressuur voor de paarden en op woensdag is het de beurt aan de ponyruiters. Donderdag 17 april is (vanaf 16.00 uur) gereserveerd voor het oefenspringen. Het officiële springprogramma  start op vrijdag 18 april.
De maandagmiddag wordt afgesloten met de Bixie-wedstrijden voor de allerkleinsten en met de Grote Prijs van Albergen voor de toppers.

Circusartiesten en echte kinderbioscoop

Het Twentse Ros zorgt voor een aantrekkelijk programma met veel afwisseling in de rubrieken. Dat geldt niet alleen voor de sportieve activiteiten. Zo kunnen vooral op Paasmaandag 21 april kinderen zich volop vermaken. Vanaf 14.00 uur is Clown Henkie aanwezig voor de jongste jeugd en kan die onder meer eieren schilderen, ponyrijden of worden geschminkt.

Om 15.00 uur is er een mooie show van The Blue Brothers, twee circusartiesten die zich uitleven op een trampoline. Nieuw dit jaar is een echte kinderbioscoop, waar de kinderen elke dagen naar verschillende filmpjes kunnen kijken.

Van één traditie wijkt PSV Het Twentse Ros ondanks de verhuizing naar Geesteren niet af: de entree is van dinsdag 15 tot en met maandag 21 april alle dagen gratis en de consumpties kosten ook dit jaar slechts één euro.

Voor meer informatie, zie de website www.twentserosalbergen.nl

Meer Springen

»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)