REMCO BEEN WINT TWEE RUBRIEKEN BIJ INDOOR WIERDEN

Bart Haselbekke vierde in kwalificatie

WIERDEN – Bart Haselbekke was donderdag de beste Twentse deelnemer in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Wierden op zaterdag. De Wierdenaar reed met zijn negenjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire) in de barrage naar de vierde plaats op het parcours over 1,45 meter. De belangrijkste springrubriek van de dag werd gewonnen door Roy Weel, stalruiter van Marc Houtzager en Julia Kayser.

Weel bleef in de barrage als enige van de vijf deelnemers foutloos met Sterrehof’s Eddie Blue (v. Mr. Blue) en dat betekende zijn eerste zege in een rankingproef ooit. Marriët Hoekstra werd tweede met Wimphof’s Hinde, Iris Hakvoort derde met Don’t Tell Me What to Do.

“In juli sprongen we onze eerste rankingproef en sindsdien hebben we er een paar mogen rijden. Ik had het voordeel dat ik in de barrage als laatste mocht starten. De vier voor mij hadden een fout. Ik koos ervoor om rustig aan te doen en te proberen foutloos te blijven. Vol gas rijden met Eddie hadden Marc en Julia ook niet goed gevonden. Marc is sowieso van het opleiden van paarden, dat snelle rijden komt wel als de paarden ouder zijn. Het was gewoon een ideale situatie voor mij vanavond”, vertelt de blije winnaar.

Sjaak Sleiderink
Achter Charlotte Philippe uit België met Jerenmias van het Hulstenhof finishte Sjaak Sleiderink met zijn achtjarige schimmelhengst Enjoy als tweede bij het twee fasen springen over 1,40 meter. Sander Geerink legde met zijn  even oude vosruin Enorm (v. Tangelo van de Zuuthoeve) beslag p een gedeelde vierde positie. Robert Vos met zijn donkerbruine ruin Scotch en Bas van der Aa met de vosruin Goldfeyer sloten de eerste tien in de uitslag af.

Twee keer Remco Been
Op donderdag werden vijf internationale rubrieken verreden, waarvan Remco Been er twee won over twee fasen. Met de zesjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) was hij de sterkste over 1,20 meter. Sven Peters met Dolce Vita, Joey Lansink met Eurocool’s Elstar en Merle Tasche met Gennie bezetten in deze volgorde de plaatsen zes tot en met negen.

Met de negenjarige bruine merrie Dymendy (v. Quasimodo van de Molendreef) versloeg Remco Been de complete concurrentie ook over 1,35 meter. Sander Geerink legde met zijn zevenjarige bruine ruin Feestje B (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plek en Willem Greve eindigde met de schimmelmerrie Elisabelle S als achtste.  

Ook dubbelop voor Iris Hakvoort
Ook Iris Hakvoort won twee keer. Ze zegevierde op het parcours over 1,30 over twee fasen  met Al Capone, voor Albert Zoer met Freedom en Jose Woldring met Chella. Jessie Wiefferink reed Apourti naar de vierde stek, Josta van Straaten werd achtste met Anastasia S en Bas van der Aa negende met Cartoon HL.

Ook de landelijke M-finale was voor Iris Hakvoort, die daarin BML Florida Balia NL (v. Bustique), zadelde. Het paard is gefokt door en in eigendom van Maartje Lanooy die al jaren het internationaal wedstrijdsecretariaat in Wierden verzorgt en zeer verguld was met de tweede zege van haar merrie deze week.
Coen van Haarst reed voor eigen publiek naar de vierde plaats met Eldorado, Vincent Geerink werd vijfde met Fitfty Fifty, Josta van Straaten zevende met Hazelhorst I, Albert Nijhof met Gamira Musterd negende en Anne-Lotte Tijhuis tiende met Geke.

Voor alle uitslagen, zie www.indoorwierden.com

Meer Springen

»
SAASVELD – En weer stond Maarten Kampuis uit Agelo maandagavond vooraan tijdens de prijsuitreiking van de finale van het vrij springen in de Ankerhal... (20-03-2018)
»
VALENCIA – Willem Greve is na een wekenlange afwezigheid vanwege een liesblessure terug op niveau. De Markeloër bewees het dit weekend tijdens het... (18-03-2018)
»
VRAGENDER - Supersnel was hij zaterdag in de barrage van de Grote Prijs over 1,40 meter tijdens de Voorjaarsjumping op PSC Lichtenvoorde, Jelmer... (18-03-2018)
»
VALENCIA – Remco Been eindigde donderdag als derde in de wedstrijd over twee fasen (1,35 meter) op tijd voor zevenjarige paarden tijdens de... (15-03-2018)
»
SAASVELD – Wesley Mulder sloot woensdagochtend de cyclus van zes indoorwedstrijden onder de noemer SAS (Springen Ankerhal Saasveld) in de Ankerhal af... (15-03-2018)
»
DEN BOSCH – In een Overijssels onderonsje tijdens Indoor Brabant klopte Gerco Schröder zaterdag Frank Schuttert bij het progressief springen met... (14-03-2018)
»
HERNING – En opnieuw greep Robert Vos een hoofdprijs met zijn achttienjarige dondkerbruine ruin Carat (v. Cardento x Krevad). In het Deense Herning... (11-03-2018)
»
BATHMEN – Annelies Vorsselmans was woensdag een klasse apart in de rubriek over 1,40 meter met barrage tijdens Bathmen te Paard. Met Shakira Z (v.... (08-03-2018)
»
ENSCHEDE – Derdejaars studenten van het AOC Oost Paardenhouderij houden komende maandag 12 maart vanaf 19.00 tot circa 22.00 uur een... (07-03-2018)
»
BRAUNSCHWEIG – Robert Vos heeft een uiterst lucratief weekend achter de rug. Een dag nadat hij in Braunschweig met de achttienjarige donkerbruine... (04-03-2018)
»
HELLENDOORN – Bas van der Aa was weer eens de grote man. Bij het Lenteconcours in Hellendoorn ontpopte de Albergenaar zich in de fraai gerenoveerde... (03-03-2018)
»
HELLENDOORN – Gerben Morsink kende een uitstekende eerste dag van het Lenteconcours van De Hertruiters in Hellendoorn. In manege ’t Oale Spoor won... (28-02-2018)
»
KRONENBERG - Gert-Jan Bruggink kreeg het publiek zondag op de banken als mogelijke Nederlandse winnaar in de Grote Prijs van De Peelbergen. Maar de... (25-02-2018)
»
SAASVELD – Madée Schuttenbeld (foto boven) was woensdag twee keer de beste in de vijfde aflevering van de springcyclus SAS 2017-2018 in de Ankerhal... (22-02-2018)
»
SAASVELD – Sander Geerink heeft zijn toppaarden Robinson en Bentley N verkocht aan een klant uit Denemarken. De ruiter en handelaar uit het Gelderse... (21-02-2018)
»
GENEMUIDEN – In een volledig Twentse barrage troefde Joanne Wes zaterdag in Genemuiden Linda Klaassen en twee keer Sven Peters af in de strijd om de... (17-02-2018)
»
GENEMUIDEN – Een van de vier startplaatsen bij de nationale kampioenschappen, op 31 maart in Ermelo, was het doel. Maar het resultaat was een meer... (17-02-2018)
»
NEUMÜNSTER – De eerste rankingproef tijdens het indoorconcours in het in het noorden van Duitsland gelegen Neumünster kende vrijdag een compleet... (17-02-2018)
»
WIERDEN – Twentse combinaties heersten tijdens de derde wedstrijd voor de KNHS-Luzac Jeugdcompetitie Springen. Veronique Morsink (ypung riders),... (12-02-2018)
»
OPGLABBEEK – Kirsten Rikkert en Remco Been boekten de afgelopen dagen beiden een mooie overwinning tijdens het indoor concours hippique in het... (05-02-2018)