REMCO BEEN WINT TWEE RUBRIEKEN BIJ INDOOR WIERDEN

Bart Haselbekke vierde in kwalificatie

WIERDEN – Bart Haselbekke was donderdag de beste Twentse deelnemer in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Wierden op zaterdag. De Wierdenaar reed met zijn negenjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire) in de barrage naar de vierde plaats op het parcours over 1,45 meter. De belangrijkste springrubriek van de dag werd gewonnen door Roy Weel, stalruiter van Marc Houtzager en Julia Kayser.

Weel bleef in de barrage als enige van de vijf deelnemers foutloos met Sterrehof’s Eddie Blue (v. Mr. Blue) en dat betekende zijn eerste zege in een rankingproef ooit. Marriët Hoekstra werd tweede met Wimphof’s Hinde, Iris Hakvoort derde met Don’t Tell Me What to Do.

“In juli sprongen we onze eerste rankingproef en sindsdien hebben we er een paar mogen rijden. Ik had het voordeel dat ik in de barrage als laatste mocht starten. De vier voor mij hadden een fout. Ik koos ervoor om rustig aan te doen en te proberen foutloos te blijven. Vol gas rijden met Eddie hadden Marc en Julia ook niet goed gevonden. Marc is sowieso van het opleiden van paarden, dat snelle rijden komt wel als de paarden ouder zijn. Het was gewoon een ideale situatie voor mij vanavond”, vertelt de blije winnaar.

Sjaak Sleiderink
Achter Charlotte Philippe uit België met Jerenmias van het Hulstenhof finishte Sjaak Sleiderink met zijn achtjarige schimmelhengst Enjoy als tweede bij het twee fasen springen over 1,40 meter. Sander Geerink legde met zijn  even oude vosruin Enorm (v. Tangelo van de Zuuthoeve) beslag p een gedeelde vierde positie. Robert Vos met zijn donkerbruine ruin Scotch en Bas van der Aa met de vosruin Goldfeyer sloten de eerste tien in de uitslag af.

Twee keer Remco Been
Op donderdag werden vijf internationale rubrieken verreden, waarvan Remco Been er twee won over twee fasen. Met de zesjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) was hij de sterkste over 1,20 meter. Sven Peters met Dolce Vita, Joey Lansink met Eurocool’s Elstar en Merle Tasche met Gennie bezetten in deze volgorde de plaatsen zes tot en met negen.

Met de negenjarige bruine merrie Dymendy (v. Quasimodo van de Molendreef) versloeg Remco Been de complete concurrentie ook over 1,35 meter. Sander Geerink legde met zijn zevenjarige bruine ruin Feestje B (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plek en Willem Greve eindigde met de schimmelmerrie Elisabelle S als achtste.  

Ook dubbelop voor Iris Hakvoort
Ook Iris Hakvoort won twee keer. Ze zegevierde op het parcours over 1,30 over twee fasen  met Al Capone, voor Albert Zoer met Freedom en Jose Woldring met Chella. Jessie Wiefferink reed Apourti naar de vierde stek, Josta van Straaten werd achtste met Anastasia S en Bas van der Aa negende met Cartoon HL.

Ook de landelijke M-finale was voor Iris Hakvoort, die daarin BML Florida Balia NL (v. Bustique), zadelde. Het paard is gefokt door en in eigendom van Maartje Lanooy die al jaren het internationaal wedstrijdsecretariaat in Wierden verzorgt en zeer verguld was met de tweede zege van haar merrie deze week.
Coen van Haarst reed voor eigen publiek naar de vierde plaats met Eldorado, Vincent Geerink werd vijfde met Fitfty Fifty, Josta van Straaten zevende met Hazelhorst I, Albert Nijhof met Gamira Musterd negende en Anne-Lotte Tijhuis tiende met Geke.

Voor alle uitslagen, zie www.indoorwierden.com

Meer Springen

ALMELO – Lennard de Boer heeft niet veel tijd nodig gehad om zijn draai te vinden als stalruiter van de BWG Stables van de broers Schröder. adat de... (23-06-2018)
DE LUTTE - Veronique Morsink (foto) is de enige vertegenwoordiger uit deze regio bij de Europese kampioenschappen springen voor de jeugd, die van 9... (23-06-2018)
ALMELO – Achttien is hij pas, maar Stijn Roelink was vrijdag de absolute uitblinker in de klasse ZZ tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met een tweede... (23-06-2018)
ROTTERDAM - Jeroen Dubbeldam schreef vrijdag tijdens het CHIO Rotterdam de rubriek over 1,50 meter op zijn naam. De regerend wereldkampioen was... (22-06-2018)
GEESTEREN – Grote gebeurtenissen werpen hun schaduwen soms ver vooruit. De organisatie van het CSI Twente heeft het evenement van dit jaar nog maar... (19-06-2018)
ALMELO – Met de wedstrijden voor ponyruiters is de kop er af bij de 52ste editie van de Almelose Ruiterdagen. En voor deelnemers en bezoekers was het... (19-06-2018)
GEESTEREN – Hij was er dicht bij, maar Gert-Jan Bruggink moest zich er uiteindelijk bij neerleggen dat hij niet als derde Twentenaar in de historie (... (17-06-2018)
Krijgt de Grote Prijs van Twente vanmiddag eindelijk weer een Twentse winnaar? Het is alweer elf jaar geleden dat het voor de derde en laatste keer... (17-06-2018)
GEESTEREN – De Grote Prijs op twee sterrenniveau van het CSI Twente leek vrijdagavond om even voor negen uur uit te draaien op een Twents feestje. In... (16-06-2018)
TREFFEN – Het was zondag dubbelop feest voor Stal Het Oosterbrook tijdens het internationale springconcours op de terreinen van Glock in het... (11-06-2018)
HAAKSBERGEN – De Haaksbergse Paardendagen, georganiseerd door de Sterruiters, zijn van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni traditiegetrouw weer het... (07-06-2018)
GEESTEREN – Het Erve Maathuis in Geesteren is van dinsdag 12 tot en met zondag 17 juni weer zes dagen lang het decor van een ‘kampioenenbal’ tijdens... (05-06-2018)
TUBBERGEN – Gert-Jan Bruggink maakte zondag een feestje compleet, waarin combinaties met een Twents tintje de overhand hadden. Van de acht deelnemers... (03-06-2018)
TUBBERGEN – Als je net met een marginaal verschil van slechts zevenhonderdste seconde een Grote Prijs aan je neus hebt zien voorbijgaan, zal niemand... (02-06-2018)
TUBBERGEN – Hij moest er tot de vijfde editie op wachten, maar zaterdagmiddag was het zover. Gerco Schröder won tijdens Jumping Schröder Tubbergen... (02-06-2018)
WIERDEN - De twintigste editie van het Dutch Youngster Festival werd afgesloten met vier Grote Prijzen voor de jeugdruiters. Brabander Tristan... (02-06-2018)
TUBBERGEN – Nationaal kampioen Frank Schuttert gaf op de tweede ‘internationale’ dag van Jumping Schröder Tubbergen zijn visitekaartje af. In de... (01-06-2018)
WIERDEN – Veronique Morsink zette haar succesvolle optreden tijdens het Dutch Youngster Festival vrijdag voort met een keurige vijfde plaats in de... (01-06-2018)
WIERDEN – Veronique Morsink beleefde donderdag een gouden invalbeurt in de nationale equipe van young riders tijdens het Dutch Youngster Festival in... (01-06-2018)
TUBBERGEN – Jeroen Dubbeldam bleef donderdag niet verwijderd van een mooie zege in de Big Tour (1.45 meter) van Jumping Schröder, tevens de eerste... (01-06-2018)