REMCO BEEN WINT TWEE RUBRIEKEN BIJ INDOOR WIERDEN

Bart Haselbekke vierde in kwalificatie

WIERDEN – Bart Haselbekke was donderdag de beste Twentse deelnemer in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Wierden op zaterdag. De Wierdenaar reed met zijn negenjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire) in de barrage naar de vierde plaats op het parcours over 1,45 meter. De belangrijkste springrubriek van de dag werd gewonnen door Roy Weel, stalruiter van Marc Houtzager en Julia Kayser.

Weel bleef in de barrage als enige van de vijf deelnemers foutloos met Sterrehof’s Eddie Blue (v. Mr. Blue) en dat betekende zijn eerste zege in een rankingproef ooit. Marriët Hoekstra werd tweede met Wimphof’s Hinde, Iris Hakvoort derde met Don’t Tell Me What to Do.

“In juli sprongen we onze eerste rankingproef en sindsdien hebben we er een paar mogen rijden. Ik had het voordeel dat ik in de barrage als laatste mocht starten. De vier voor mij hadden een fout. Ik koos ervoor om rustig aan te doen en te proberen foutloos te blijven. Vol gas rijden met Eddie hadden Marc en Julia ook niet goed gevonden. Marc is sowieso van het opleiden van paarden, dat snelle rijden komt wel als de paarden ouder zijn. Het was gewoon een ideale situatie voor mij vanavond”, vertelt de blije winnaar.

Sjaak Sleiderink
Achter Charlotte Philippe uit België met Jerenmias van het Hulstenhof finishte Sjaak Sleiderink met zijn achtjarige schimmelhengst Enjoy als tweede bij het twee fasen springen over 1,40 meter. Sander Geerink legde met zijn  even oude vosruin Enorm (v. Tangelo van de Zuuthoeve) beslag p een gedeelde vierde positie. Robert Vos met zijn donkerbruine ruin Scotch en Bas van der Aa met de vosruin Goldfeyer sloten de eerste tien in de uitslag af.

Twee keer Remco Been
Op donderdag werden vijf internationale rubrieken verreden, waarvan Remco Been er twee won over twee fasen. Met de zesjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) was hij de sterkste over 1,20 meter. Sven Peters met Dolce Vita, Joey Lansink met Eurocool’s Elstar en Merle Tasche met Gennie bezetten in deze volgorde de plaatsen zes tot en met negen.

Met de negenjarige bruine merrie Dymendy (v. Quasimodo van de Molendreef) versloeg Remco Been de complete concurrentie ook over 1,35 meter. Sander Geerink legde met zijn zevenjarige bruine ruin Feestje B (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plek en Willem Greve eindigde met de schimmelmerrie Elisabelle S als achtste.  

Ook dubbelop voor Iris Hakvoort
Ook Iris Hakvoort won twee keer. Ze zegevierde op het parcours over 1,30 over twee fasen  met Al Capone, voor Albert Zoer met Freedom en Jose Woldring met Chella. Jessie Wiefferink reed Apourti naar de vierde stek, Josta van Straaten werd achtste met Anastasia S en Bas van der Aa negende met Cartoon HL.

Ook de landelijke M-finale was voor Iris Hakvoort, die daarin BML Florida Balia NL (v. Bustique), zadelde. Het paard is gefokt door en in eigendom van Maartje Lanooy die al jaren het internationaal wedstrijdsecretariaat in Wierden verzorgt en zeer verguld was met de tweede zege van haar merrie deze week.
Coen van Haarst reed voor eigen publiek naar de vierde plaats met Eldorado, Vincent Geerink werd vijfde met Fitfty Fifty, Josta van Straaten zevende met Hazelhorst I, Albert Nijhof met Gamira Musterd negende en Anne-Lotte Tijhuis tiende met Geke.

Voor alle uitslagen, zie www.indoorwierden.com

Meer Springen

OPGLABBEEK – Sander Geerink verzorgde met Donner IK een mooi slotakkoord tijdens de vierdaagse springwedstrijd in het Sentower Park in het Belgische... (11-12-2018)
VRAGENDER – Lennard de Boer (foto) moest zondag genoegen nemen met de tweede plek in de afsluitende Grote Prijs tijdens Jumping De Achterhoek. Met de... (02-12-2018)
VRAGENDER - Gerben Morsink reed vrijdagavond in de finale van de Medium Tour van CSI2 Jumping de Achterhoek met zijn negenjarige zwarte hengst... (02-12-2018)
VRAGENDER – Even mocht Remco Been vrijdagavond laat de illusie koesteren, dat hij met zijn elfjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v.... (01-12-2018)
BALKBRUG - Eric ten Cate hoefde zijn zevenjarige bruine ruin Lacoste (v. Lord Pezi) donderdagavond niet tot het uiterste te laten gaan om de winst te... (30-11-2018)
VRAGENDER - Startnummer dertien was donderdagavond voor Sander Geerink het geluksnummer bij Jumping de Achterhoek. Hij won de eerste rubriek over 1,... (30-11-2018)
VRAGENDER – Mart IJland kneep zondagmiddag even in zijn arm. Met de tienjarige donkere vosmerrie Fantasia (v. For Kids Only x FS Cocky Dundee) sloot... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Gerco Schröder kwam zondagmiddag minder dan viertiende seconde te laat door de finish om de Grote Prijs van Maastricht op zijn naam te... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Willem Greve won zaterdagavond op grandioze wijze de tweede kwalificatiewedstrijd voor de Longines Trophy Grote Prijs van Maastricht met... (25-11-2018)
MAASTRICHT – Bart Haselbekke kende vrijdag een vliegende start tijdens Jumping Indoor Maastricht. De Wierdenaar won de rubriek over twee fasen (1,30... (23-11-2018)
SAASVELD – Veronique Morsink schreef vijf jaar geleden geschiedenis door als vijftienjarige de prestigieuze Twente Cup te veroveren. In Saasveld... (17-11-2018)
SAASVELD – Jarno Hesselink en Peter Olthof hadden zaterdag geschiedenis kunnen schrijven door op één dag in twee klassen de strijd om de EquiFirst... (17-11-2018)
SAASVELD – De Twentse ponyruiters moesten het zaterdag in de finales van de strijd om de Twente Cup stellen zonder een zege. De winst ging in alle... (17-11-2018)
SAASVELD – Wie wordt de opvolger van Bas van der Aa en Davinci als winnaar van de Twente Cup? Dat is zaterdagavond de grote vraag in de finale van... (17-11-2018)
SAASVELD – Liefst zestig deelnemers begonnen vrijdagavond in de Ankerhal aan de Grote Prijs van Saasveld over 1,40 meter en onder hen niet de minsten... (17-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert maakte zaterdagavond zijn succes tijdens Indoor Wierden compleet. Na zijn gedeelde winst in de puissance de dag... (11-11-2018)
WIERDEN – In de schaduw van de Gote Prijs van Indoor Wierden zegevierde Conor Drain zaterdag in de hoofdrubriek van het CSI1 in manege De Vossenbos. (11-11-2018)
WIERDEN – Hendrik Jan Schuttert mocht zijn naam vrijdagavond laat laten noteren als een van de winnaars van het traditierijke puissancespringen... (10-11-2018)
WIERDEN – Lennard de Boer maakte donderdagavond indruk tijdens Indoor Wierden. De stalruiter van de BWG Stables reed met zijn tienjarige bruine ruin... (08-11-2018)
WIERDEN – Twee jaar nadat hij in 2016 het CSI2 Indoor Wierden opende met een overwinning, ging Sander Geerink woensdag tijdens de 42ste editie van... (08-11-2018)