REMCO BEEN WINT TWEE RUBRIEKEN BIJ INDOOR WIERDEN

Bart Haselbekke vierde in kwalificatie

WIERDEN – Bart Haselbekke was donderdag de beste Twentse deelnemer in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Wierden op zaterdag. De Wierdenaar reed met zijn negenjarige bruine ruin Dorus (v. Sam R x Voltaire) in de barrage naar de vierde plaats op het parcours over 1,45 meter. De belangrijkste springrubriek van de dag werd gewonnen door Roy Weel, stalruiter van Marc Houtzager en Julia Kayser.

Weel bleef in de barrage als enige van de vijf deelnemers foutloos met Sterrehof’s Eddie Blue (v. Mr. Blue) en dat betekende zijn eerste zege in een rankingproef ooit. Marriët Hoekstra werd tweede met Wimphof’s Hinde, Iris Hakvoort derde met Don’t Tell Me What to Do.

“In juli sprongen we onze eerste rankingproef en sindsdien hebben we er een paar mogen rijden. Ik had het voordeel dat ik in de barrage als laatste mocht starten. De vier voor mij hadden een fout. Ik koos ervoor om rustig aan te doen en te proberen foutloos te blijven. Vol gas rijden met Eddie hadden Marc en Julia ook niet goed gevonden. Marc is sowieso van het opleiden van paarden, dat snelle rijden komt wel als de paarden ouder zijn. Het was gewoon een ideale situatie voor mij vanavond”, vertelt de blije winnaar.

Sjaak Sleiderink
Achter Charlotte Philippe uit België met Jerenmias van het Hulstenhof finishte Sjaak Sleiderink met zijn achtjarige schimmelhengst Enjoy als tweede bij het twee fasen springen over 1,40 meter. Sander Geerink legde met zijn  even oude vosruin Enorm (v. Tangelo van de Zuuthoeve) beslag p een gedeelde vierde positie. Robert Vos met zijn donkerbruine ruin Scotch en Bas van der Aa met de vosruin Goldfeyer sloten de eerste tien in de uitslag af.

Twee keer Remco Been
Op donderdag werden vijf internationale rubrieken verreden, waarvan Remco Been er twee won over twee fasen. Met de zesjarige bruine ruin Gouverneur (v. Eldorado van de Zeshoek) was hij de sterkste over 1,20 meter. Sven Peters met Dolce Vita, Joey Lansink met Eurocool’s Elstar en Merle Tasche met Gennie bezetten in deze volgorde de plaatsen zes tot en met negen.

Met de negenjarige bruine merrie Dymendy (v. Quasimodo van de Molendreef) versloeg Remco Been de complete concurrentie ook over 1,35 meter. Sander Geerink legde met zijn zevenjarige bruine ruin Feestje B (v. Eldorado van de Zeshoek) beslag op de derde plek en Willem Greve eindigde met de schimmelmerrie Elisabelle S als achtste.  

Ook dubbelop voor Iris Hakvoort
Ook Iris Hakvoort won twee keer. Ze zegevierde op het parcours over 1,30 over twee fasen  met Al Capone, voor Albert Zoer met Freedom en Jose Woldring met Chella. Jessie Wiefferink reed Apourti naar de vierde stek, Josta van Straaten werd achtste met Anastasia S en Bas van der Aa negende met Cartoon HL.

Ook de landelijke M-finale was voor Iris Hakvoort, die daarin BML Florida Balia NL (v. Bustique), zadelde. Het paard is gefokt door en in eigendom van Maartje Lanooy die al jaren het internationaal wedstrijdsecretariaat in Wierden verzorgt en zeer verguld was met de tweede zege van haar merrie deze week.
Coen van Haarst reed voor eigen publiek naar de vierde plaats met Eldorado, Vincent Geerink werd vijfde met Fitfty Fifty, Josta van Straaten zevende met Hazelhorst I, Albert Nijhof met Gamira Musterd negende en Anne-Lotte Tijhuis tiende met Geke.

Voor alle uitslagen, zie www.indoorwierden.com

Meer Springen

TRYON – De Nederlandse springruiters hebben op de slotdag van de teamwedstrijd hun vijfde positie niet kunnen omzetten in een medaille. Het kwartet... (21-09-2018)
TRYON - De eerste dag van het WK voor de springruiters is voor Nederland zeer succesvol verlopen. Alle vier ruiters leverden een sterke rit af.... (19-09-2018)
LANAKEN – Twee jaar nadat hij met Warrant de wereldtitel bij de vijfjarige paarden veroverde, was Willem Greve op Stoeterij Zangersheide in het... (16-09-2018)
VRAGENDER - Gerco Schröder, jarenlang sterkhouder van het Nederlands springteam, is niet naar de Wereldruiterspelen in het Amerikaanse Tryon. Wel won... (16-09-2018)
VRAGENDER – En weer was Roos Wevers de beste. De elfjarige amazone uit Markelo, drie weken geleden al goed voor de nationale titel in Ermelo,... (16-09-2018)
AMBT DELDEN – Lindy Stuivenberg beleefde een leuk sportief weekend tijdens Indoor en Outdoor Ambt Delden. Met de onverwoestbare schimmelmerrie... (10-09-2018)
PADERBORN – Ben Schröder (bovenste foto) sloot zondag de Grote Prijs van Paderborn af op de vijfde plaats. Met zijn tienjarige bruine ruin Davino Q (... (09-09-2018)
ISING - Hendrik Jan Schuttert heeft het naar zijn zin bij het internationale concours in Ising am Chiemsee in het zuiden van Duitsland. De afgelopen... (02-09-2018)
SOMMERSTEDT – Robert Vos was zaterdag erg dicht bij zijn tweede overwinning in het Deense Sommerstedt. (02-09-2018)
OPGLABBEEK – Frank Schuttert (op archieffoto) bleef zaterdag in het Belgische Opglabbeek ruim een halve seconde verwijderd van de winst in de... (02-09-2018)
JAKARTA – Wim Schröder heeft als bondscoach van de springruiterequipe van Japan zilver veroverd in de landenwedstrijd. Individueel slaagde Japan er... (30-08-2018)
LASTRUP – Remco Been presteerde zondagmiddag uitstekend tijdens de Grote Prijs in het Duitse Lastrup. De Wierdenaar wrong zich in de barrage keurig... (26-08-2018)
WIENER NEUSTADT - Sander Geerink (op archieffoto) zegevierde zondag tijdens de finale van de Medium Tour van het CSI2 in Wiener Neustadt. Met zijn... (26-08-2018)
JAKARTA – Voor Wim Schröder wacht vanaf maandag zijn eerste grote krachtproef als bondscoach van de Japanse springequipe. In Jakarta beginnen dan... (26-08-2018)
MÜNSTER – Jeroen Dubbeldam tekende vrijdag voor een fraaie zege in de rankingproef over 1,50 meter op tijd voor de Big Tour tijdens het ‘Turnier der... (25-08-2018)
WIERDEN – Robert Vos bleef vrijdag baas in ’eigen huis’ tijdens de nationale rubriek springen over 1,40 meter bij De Eschruiters. Met de achtjarige... (25-08-2018)
WIERDEN – Coen van Haarst bleek uiteindelijk de grote winnaar de van de reeks wedstrijden in het kader van Eurojump Wierden. De ruiter uit Wierden... (25-08-2018)
LASTRUP – Remco Been eindigde donderdag als tweede in een rubriek over 1,40 meter op tijd tijdens het internationale concours hippique in het Duitse... (24-08-2018)
WIENER NEUSTADT – Nuri Dijks zegevierde donderdag in de rubriek over 1,35 meter op tijd voor de Medium Tour tijdens het internationale springconcours... (23-08-2018)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink is de komende zes weken geleden uit de roulatie. De ruiter uit De Lutte reed dinsdagavond laat na afloop van de Schröder... (23-08-2018)