Bart Haselbekke dicht bij zege

ROOSENDAAL - Bart Haselbekke was zaterdag met zijn negenjarige schimmelmerrie Wingeunerin (foto, v. Silverstone x Corland) dicht bij de zege in de rubriek over 1,40 meter met barrage voor de Medium Tour tijdens het concours hippique in Roosendaal. Haselbekke was in de extra rondgang minder dan een seconde te langzaam om de enige andere foutloze deelnemer, Maikel van der Vleuten met VDL Groep Zimba, voor te blijven.

Caroline Müller stuurde L'Esprit naar een vierde plaats, al ging dat in de barrage wel ten koste van veertien strafpunten.

Ben Schröder sloot de wedstrijd over 1,45 meter op tijd voor de Big Tour als vierde af met BMC Floreen Sfn. Het was een zware proef, waarin Melvin Greveling met Ultimeau de snelste was van slechts drie foutloze deelnemers.

Tom Brinkman bezette een keurige derde plek in de barrage van de rubriek voor de Small Tour (1,35 meter). Met de zevenjarige bruine hengst Amadeus (v. Guidam x Ramiro Z) had hij ruim twee seconden meer nodig dan winnaar Michel Hendrix met Noble. Ben Schröder werd zesde met Zamoerai, Caroline Müller bood haar Van Gogh niet meer aan voor de barrage en werd als vijftiende geklasseerd.

Bart Haselbekke deed ook vrijdag al enkele keren goed van voren mee met Wingeunerin. In de wedstrijd over twee fasen voor de Medium Tour werd hij zesde, in het parcours tegen de klok zevende. In de eerste rubriek bereikte hij ook met zijn tweede paard Umbro W de tweede fase en bracht hij het tot de zeventiende plek. Caroline Müller bezette met eveneens nul en vier strafpunten de dertiende positie met Upgrade en de twintigste met Van Gogh, Ben Schröder was met Urban Hero goed voor plaats negentien.

Tom Brinkman haalde met Amadeus de vijfde prijs af na het twee fasenspringen voor de Small Tour, die werd gewonnen door Siebe Kramer met Van Meta. Ben Schröder eindigde direct na hem met Zamoerai als zesde en Caroline Müller nam met Ustinov de elfde positie voor haar rekening.

In de barrage van de rubriek over 1,45 voor de Big Tour reserveerden Tom Brinkman met Voila, Stéphanie Brugman met Toniki en Caroline Müller met Upgrade een plekje. Ze konden geen hoofdrol afdwingen met achtereenvolgens een tiende, vijftiende en zestiende plaats. Morten Djupvik was niet te kloppen met Valle Blanche.

Op een parcours over 1,30/1,35 meter voor zes- en zevenjarige paarden bezette Ben Schröder met Saffier de achtste en Tom Brinkman met Athos R de dertiende stek. Hier was Leon Kuypers met Alexco baas boven baas.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)