Toppers actief in Almelo

ALMELO – Nadat afgelopen weekend al de pony’s hun wedstrijden afwerkten, beginnen de senioren dinsdag 17 juni aan de 48ste editie van de Almelose Ruiterdagen. Tot en met zondag kan het publiek op de terreinen van het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in Almelo genieten van paardensport - springen en dressuur - op hoog niveau én veel gezelligheid. Met het indrukwekkende aantal van ruim 11.000 starts door 780 ponycombinaties en ruim 1500 paardencombinaties is het evenement een van de grootste in Europa.

Nieuw dit jaar is het programma op dinsdag, speciaal voor de nationale springtoppers om hun jonge paarden op te testen op 1,40 meter-niveau. De keuze voor de dinsdag heeft te maken met de internationale agenda van onder anderen Wim Schröder, Gert-Jan Bruggink, Jeroen Dubbeldam, Pia Louise Aufrecht, Marleen Bruggink, Sjaak Sleiderink, Peter Olthof, Remco Been en Tom Brinkman (foto).

Trial Jumping Almelo
Spectaculair is het slotonderdeel op zondag: de Trial Jumping Almelo, een derby over een extra lang parcours met wallen en sloot en hindernissen met natuurlijke uitstraling. Landelijk gezien een zwaar parcours waar springruiters het tegen elkaar opnemen en uiterste concentratie wordt gevraagd van ruiter en paard.

Op de zaterdagavond een finale in de zware springklassen om de Grote Prijs van Almelo met toppers van naam. Uit onderzoek van de gemeente Almelo blijkt dat het waarderingscijfer voor de Ruiterdagen hoog ligt: gemiddeld wordt een 7,8 gegeven. Eind 2013 werden de Almelose Ruiterdagen nog uitgeroepen tot winnaar van de tweejaarlijkse Stadsprijs van Almelo.

ZZ Licht zorgt voor kwaliteitsslag
Door de ZZ Licht-dressuur toe te voegen aan de landelijke wedstrijden, heeft de organisatie ook in de dressuur een kwaliteitsslag gemaakt. Tevens is het evenement publieksvriendelijk omdat er geen entree wordt geheven en er redelijke consumptieprijzen worden gevraagd. Het aantal bezoekers gedurende de tien dagen van ruitersport is de laatste jaren de 25.000 inmiddels ruim gepasseerd. Reden genoeg om dit jaar ook eens een kijkje te nemen op het Twents Hippisch Centrum aan de Bosrand in Almelo.

Hoogtepunten
De hoogtepunten van het programma voor de rest van deze week:
• Dinsdag 17 juni Z, ZZ en 1.40m parcoursen met (inter-)nationale toppers
• Vrijdag 20 juni het jaarlijkse Ruiterbal met dit jaar de Showband Back 4 more
• De hele week zijn er finales van de Kring Reggedal (dressuur en springen)
• Zaterdag 21 juni om 20.30 uur springen om de Grote Prijs van Almelo bij kunstlicht
• Zondag 22 juni alle finales en omstreeks 15.15 uur de Bolk Transport Trial Jumping Almelo met als ereprijs een Kylix Paarden Solarium.

Kijk voor het volledige programma op:
www.almelose-ruiterdagen.nl

Meer Almelose Ruiterdagen

ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)
ALMELO - Als Linda Verwaal met Rocky LVD aan de start verschijnt voor een dressuurwedstrijd, heft de concurrentie de laatste tijd meestal het... (22-06-2014)
ALMELO – ‘Totally flabbergasted’ waren deelnemers en bezoekers aan de 48ste Almelose Ruiterdagen toen zaterdag in de namiddag opeens minister-... (22-06-2014)
ALMELO – Janneke Punte (foto) heerste zaterdag als een vorstin de klasse ZZ Licht tijdens het hippische ruiterfestijn Almelose Ruiterdagen. Met... (22-06-2014)
ALMELO – Isis Haccou was vrijdag duidelijk de sterkste in de proef voor de klasse Z2 tijdens de Almelose Ruiterdagen. De jury beloonde de jeugdige... (21-06-2014)
ALMELO – Linda Verwaal was donderdag weer eens superieur met haar topper Rocky Lvd. Tijdens de Almelose Ruiterdagen won ze beide proeven in haar... (20-06-2014)
ALMELO – Sjaak Sleiderink speelde dinsdag drie keer een belangrijke rol tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Denekamper won met W Zarah de nationale... (17-06-2014)
ALMELO - De Stichting Almelose Ruiterdagen is net als de Stichting De Almeloopers en Stichting De Klup genomineerd voor de Stadsprijs Almelo 2013.... (15-11-2013)