'Almelo' schrapt Trial Jumping

ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen, veel natuurlijke hindernissen en een meer dan een kilometer lang parcours. Alles is bijna het dubbele van een normale wedstrijd. Het specatulaire onderdeel van de Almelose Ruiterdagen gaat voor het eerst in circa dertig jaar niet door.

“De temperaturen in combinatie met een hoog vochtigheidsgehalte en verhoogde kans op smog dwingt de organisatie tot een belangrijke maar verstandige beslissing de derby niet door laten gaan”, aldus wedstrijdleider Henk van de Wal. Ook de jachtwedstrijd op zaterdagmiddag wordt afgelast. “Deze wedstrijd is niet naar voren of achteren te verplaatsen. We hebben overlegd met ruiters en officials en zij hadden respect voor de moedige beslissing”, licht Van de Wal toe.

Zaterdagmorgen gaat de twee fasenwedstrijd wel door en dat geldt ook voor de finale in de zwaarste klasse om de Grote Prijs van Almelo. 
 
Klassiek parcours
In plaats van de Trial Jumping wordt op zondagmiddag een klassiek parcours met barrage verreden om de Bolk Transportprijs. Het prijzengeld en de prachtige ereprijs van Kylix van de Trial Jumping Almelo worden nu beschikbaar gesteld voor deze wedstrijd. Alleen de beste vijf van de Grote Prijs van Almelo mogen met een wildcard alsnog deelnemen aan het klassiek van zondagmiddag.
 
Voor het publiek zijn er voldoende tenten, parasols en schaduwzijden door hoge bomen rond de piste om op een aangename wijze te genieten van prachtige hippische sport. Ook de dressuur op zondag wordt nog zeer spannend, waarbij een dressuurzadel tijdens de Open Twentse dressuurkampioenschappen in de ezwaarste klassen een zadel van Theo Sommer te winnen valt.

Voor de meest actuele info, zie www.almelose-ruiterdagen.nl

De Trial Jumping Almelo werd zowel in 2013 als in 2014 gewonnen door Pim Mulder met Amigo.

Meer Almelose Ruiterdagen

ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)
ALMELO - Als Linda Verwaal met Rocky LVD aan de start verschijnt voor een dressuurwedstrijd, heft de concurrentie de laatste tijd meestal het... (22-06-2014)
ALMELO – ‘Totally flabbergasted’ waren deelnemers en bezoekers aan de 48ste Almelose Ruiterdagen toen zaterdag in de namiddag opeens minister-... (22-06-2014)
ALMELO – Janneke Punte (foto) heerste zaterdag als een vorstin de klasse ZZ Licht tijdens het hippische ruiterfestijn Almelose Ruiterdagen. Met... (22-06-2014)
ALMELO – Isis Haccou was vrijdag duidelijk de sterkste in de proef voor de klasse Z2 tijdens de Almelose Ruiterdagen. De jury beloonde de jeugdige... (21-06-2014)
ALMELO – Linda Verwaal was donderdag weer eens superieur met haar topper Rocky Lvd. Tijdens de Almelose Ruiterdagen won ze beide proeven in haar... (20-06-2014)
ALMELO – Sjaak Sleiderink speelde dinsdag drie keer een belangrijke rol tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Denekamper won met W Zarah de nationale... (17-06-2014)
ALMELO – Nadat afgelopen weekend al de pony’s hun wedstrijden afwerkten, beginnen de senioren dinsdag 17 juni aan de 48ste editie van de Almelose... (17-06-2014)
ALMELO - De Stichting Almelose Ruiterdagen is net als de Stichting De Almeloopers en Stichting De Klup genomineerd voor de Stadsprijs Almelo 2013.... (15-11-2013)