Ties Rothstegge komt eraan

ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met Nosebreaker (v. Carthino Z x Amulet) , zaterdag hoefde hij in de Grote Prijs van Almelo met de achtjarige merrie alleen winnares Anne-Liza Makkinga enmet Cacharelle voor zich te dulden. De pas zestienjarige Weerseloër heeft in zijn eerste jaar op het hoogste niveau bij de landelijke ruiters zijn draai snel gevonden.

“Nosebreaker is een heel fijn paard”, verklaart Ties Rothstegge zijn vlotte opmars naar de regionale top. “Ze werkt enorm mee en springt altijd. Ze kan kort draaien, is mooi snel en heeft heel veel vermogen. Ik denk dat ze in de toekomst nog wel wat hoger kan. Ze is alleen soms iets te hectisch.”

Bij kunstlicht
Rothstegge genoot van de ambiance in Almelo, waar de wedstrijd van zaterdagavond bij kunstlicht werd afgewerkt. “Nosebreaker keek er niet echt veel op en zelf vind ik het ook mooi, een keer wat anders.” Van de hitte had zijn merrie deze dagen ook al weinig last. “Als je maar goed afkoelt, valt dat wel mee”, vindt Ties Rothstegge. “Al vond ik het wel fijn dat het vanavond iets frisser was dan de voorgaande dagen, voor de paarden is dat natuurlijk ook wel beter.”
Zondagmiddag wil hij nog even vlammen met Nosebreaker, in de klassieke slotrubriek, die eenmalig in de plaats komt van de gebruikelijke Trial Jumping.

Jeroen Dubbeldam
Sinds twee jaar is hij overdag te vinden op Stal De Sjiem van voormalig Olympisch en regerend wereldkampioen Jeroen Dubbeldam. Een betere leermeester kan hij zich niet wensen. “Ik wil graag hogerop in deze sport en in de toekomst international rijden en een eigen stal leiden.”

Dat is nog even toekomstmuziek. Net geslaagd voor zijn TL-diploma in Oldenzaal, wacht eerst nog de opleiding werktuigbouwkunde en –techniek aan het ROC in Hengelo. Maar de al bij de ponyruiters zeer succesvolle Rothstegge zal zich, net als Vickey Helthuis, ongetwijfeld scharen in het illustere rijtje ruitertoppers met onder anderen zijn werkgever Jeroen Dubbeldam, Jos Lansink, Gert-Jan Bruggink  en Herman Seiger, dat Weerselo in het verleden al afleverde.

Ties Rothstegge komt eraan.

Foto Ties Rothstegge met Nosebreaker van www.fototrailer.nl

Meer Almelose Ruiterdagen

ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)
ALMELO - Als Linda Verwaal met Rocky LVD aan de start verschijnt voor een dressuurwedstrijd, heft de concurrentie de laatste tijd meestal het... (22-06-2014)
ALMELO – ‘Totally flabbergasted’ waren deelnemers en bezoekers aan de 48ste Almelose Ruiterdagen toen zaterdag in de namiddag opeens minister-... (22-06-2014)
ALMELO – Janneke Punte (foto) heerste zaterdag als een vorstin de klasse ZZ Licht tijdens het hippische ruiterfestijn Almelose Ruiterdagen. Met... (22-06-2014)
ALMELO – Isis Haccou was vrijdag duidelijk de sterkste in de proef voor de klasse Z2 tijdens de Almelose Ruiterdagen. De jury beloonde de jeugdige... (21-06-2014)
ALMELO – Linda Verwaal was donderdag weer eens superieur met haar topper Rocky Lvd. Tijdens de Almelose Ruiterdagen won ze beide proeven in haar... (20-06-2014)
ALMELO – Sjaak Sleiderink speelde dinsdag drie keer een belangrijke rol tijdens de Almelose Ruiterdagen. De Denekamper won met W Zarah de nationale... (17-06-2014)
ALMELO – Nadat afgelopen weekend al de pony’s hun wedstrijden afwerkten, beginnen de senioren dinsdag 17 juni aan de 48ste editie van de Almelose... (17-06-2014)
ALMELO - De Stichting Almelose Ruiterdagen is net als de Stichting De Almeloopers en Stichting De Klup genomineerd voor de Stadsprijs Almelo 2013.... (15-11-2013)