Derby Trial Almelo voor Tom Brinkman

ALMELO - Tom Brinkman hield samen met zijn paard Karst (foto) het hoofd en de lei schoon tijdens de vier deelnemers tellende barrage van de spectaculaire afsluitende Trial bij de Almelose Ruiterdagen. Harrie Wiering met Hemmelhorst Viva La Vie kwam eveneens zonder kleerscheuren door het bijzondere parcours van de derby, maar kwam een fractie later over de finish. De derde plek was voor Willy van der Ham met zijn schimmel Aragon.

Hij moest een springfout voor lief nemen. Rob Scherphof met Lauristan kon zijn toprit van de eerste omloop niet evenaren, maar sloot deAlmelose Ruiterdagen af met een uitstekende vierde plaats.

Als laatste starter van het kwartet kende de jury Brinkman de winst toe op basis van een handgeklokte tijd van 42,31 seconde. Wiering was twee ritten voor hem elektronisch op 42,83 uitgekomen.

Brinkman was blij met zijn tweede zege uit zijn loopbaan in de Almelose derby. "Ik vind dit altijd een supermooie wedstrijd en als je die dan ook nog wint, is het natuurlijk helemaal geweldig. Almelo is mooi dichtbij en hjet is toch een heel aparte rubriek. Dit jaar had ik alleen een indoorderby gereden in Bathmen, waar ik derde werd. Het is eens een keer wat anders. Dubbel zoveel hindernissen en ook andere, zoals wallen en berkenstammetjes, dat kom je niet zo vaak tegen. Thuis had ik op wat walletjes geoefenend en dat deed het paard goed. In de kwalificatie voelde hij al super aan. Maar je moet bij dit werk ook een tikje geluk hebben."

De achtjarige bruine ruin (v. Kashmir van Schuttershof x Corsaire de Vauban) kwam ook in de extra rondgang nergens in deproblemen en toond egeen spoortje van vermoeidheid. Tom Brinkman prijst hem vooral vanwege zijn goede karakter. "Hij heeft veel vermogen en denkt mee. En in zo'n derby moet je paard ook wat lef hebben. En dat heeft ie wel."

Brikman, sinds enkele maanden kleine zelfstandige, werkt veel samen met de broers Ben en Wim Schröder, bij wie hij stalruimte huurt. "En dat bevalt prima. Ik rijd ook paarden voor hun en voor Roelofs. We doen het met elkaar, vormen een mooi team zo."

Ondanks de frisse temperaturen ontsnapte Tom Brinkman na de barrage niet aan de traditionele gang naar de waterbak. Maar die nam hij graag op de koop toe.

Voor uitslagen, zie www.almelose-ruiterdagen.nl/startlijsten/2011/paard/

Meer Almelose Ruiterdagen

»
ALMELO – De koetsentocht van de Nederlandse Vereniging voor Authentiek Gerij (NVTG), die komende zondag in het kader van de Almelose Ruiterdagen op... (23-06-2023)
»
ALMELO – Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen was zondag niet de enige die de laatste dag van het klassieke evenement met... (29-06-2022)
»
ALMELO - Maud Haarhuis tekende dit weekend voor een mooie overwinning in de finale van de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Baron... (29-06-2022)
»
ALMELO – Kim Bekhuis was zaterdagavond onbetwist de sterkste tijdens de Gemeente Almelo Prijs, die in de klassen over 1,30 en 1,35 meter in handicap... (26-06-2022)
»
ALMELO - Na twee jaar van verplichte rust staan van 17 tot en met 26 juni de Almelose Ruiterdagen weer op het programma. Met zo’n 260 stallen is het... (02-06-2022)
»
ALMELO – Vandalen hebben eind vorige week huisgehouden op het terrein van het Twents Hippisch Centrum te Almelo. Een groot deel van de acht... (09-12-2021)
»
ALMELO – Net als onder meer het CSI Twente en Jumping Schröder Tubbergen heeft ook het bestuur van de Almelose Ruiterdagen besloten het evenement... (15-04-2021)
»
ALMELO – Sjaak Sleiderink was vrijdagavond tijdens de Almelose Ruiterdagen  een klasse apart in het nationaal springen over 1,40 meter. De Denekamper... (24-06-2017)
»
ALMELO - Voorzitter Riël Klumper van de Stichting Almelose Ruiterdagen is zaterdagvond benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De 58-jarige... (27-06-2016)
»
ALMELO – Wendy Ligtenberg was zondag tijdens haar eerste optreden in een heuse derby meteen dicht bij een zege. Haar al achttienjarige merrie... (26-06-2016)
»
ALMELO – Bas van der Aa moest zaterdagavond in de finale van de klasse Z en ZZ tijdens de vijftigste editie van de Almelose Ruiterdagen zijn meerdere... (26-06-2016)
»
ALMELO - Het afsluitende springparcours voor de klassen Z en ZZ van de Almelose Ruiterdagen leverde uiteindelijk een barrage op, waarin slechts twee... (05-07-2015)
»
ALMELO – Voor Ties Rothstegge kunnen de Almelose Ruiterdagen 2015 al niet meer stuk. Vrijdag zegevierde hij op het parcours over 1,30 meter met... (05-07-2015)
»
ALMELO – Twee jaar nadat ze met Zazou R uit Stal Roelofs de beste was, stond Anne-Liza Makkinga zaterdag opnieuw vooraan bij de prijsuitreiking na de... (05-07-2015)
»
ALMELO - De derbywedstrijd de Trial Jumping Almelo is een kleurrijke en spectaculaire wedstrijd met minimaal 21 hindernissen en zo’n 25 sprongen,... (04-07-2015)
»
ALMELO - Joyce Vegter tekende donderdag voor een mooie zege in de klasse Z1 tijdens de Almelose Ruiterdagen. Met Charnieta was ze goed voor 230... (03-07-2015)
»
ALMELO - Josta van Straaten hield dinsdag het hoofd prima koel in de hitte van de Almelose Ruiterdagen. De amazone uit Den Ham reed in de klasse Z... (01-07-2015)
»
ALMELO - Behalve de vele springfinales werden zondag tijdens de Almelose Ruiterdagen zondag ook de dressuurfinales verreden. Alle winnaars gingen... (29-06-2015)
»
ALMELO - Duizenden toeschouwers waren er zondag getuige van hoe Noah Voortman uit Rijssen met haar pony So what de Little Trial Jumping Almelo op... (29-06-2015)
»
ALMELO – Vai Bruntink zag ook tijdens de wedstrijden in Almelo in het kader van de KNHS Subli selectie van jonge dressuurpaarden weer alle ogen op... (22-06-2014)