Schuttert geniet na op lange latten

AMSTERDAM – Hendrik Jan Schuttert geniet op de lange latten na van zijn fraaie optreden tijdens Jumping Amsterdam. Met een fraaie zesde plaats in de barrage van de Grote Prijs maakte hij de door bondscoach Rob Ehrens aan hem toegewezen Rabo-startplaats meer dan waar. Maandagmorgen vloog Schuttert al om zeven uur richting Oostenrijk voor een skivakantie in Gerlos. De korte nachtrust had hij echter graag over voor zijn succes in de hoofdstad.

door Willem Pfeiffer

“Het was mijn ambitie om dit jaar een beetje op dit niveau te komen. Dat het nu al gelukt is, is mooi. Het gaat er nu om dat we dit bevestigen.”
Schuttert reed als een routinier heel onbevangen rond in de Amsterdamse springarena. “Vooraf had ik het idee dat het wel kon. In principe was het voor mij na Maastricht de eerste keer op dit niveau. Cerona was goed in vorm en sprong ook vrijdag al goed. Mijn plan was het maar gewoon te proberen. Enerzijds is het moeilijker en hoger dan je gewend bent, van de andere kant heb je ook niet veel te verliezen. Als je dan ook nog nul rijdt, is dat geweldig. Voor de barrage had ik wel wat spanning, maar niet zoveel dat ik er heel nerveus van ben geworden. Misschien krijg ik nu nog een keer de kans.”

Als het aan Rob Ehrens ligt, zal dat zeker gebeuren. De bondscoach was lovend over de twintigjarige Ommenaar. “Hier ben ik heel blij mee, zeker als je bedenkt dat het om een Rabo-talent gaat. De eerste dag was Hendrik Jan gelijk tweede met Up to Date, dat was ook al heel goed. Hij reed rustig en beheerst, echt ongelooflijk. Het is voor ons altijd maar de vraag hoe het uitpakt als je iemand zo’n startplaats geeft. Het is toch een opgave. Deze jongen kan groeien. Als je op deze leeftijd al zoveel in je mars hebt en zo beheerst bent in de ring, heb je heel veel toekomst.”

Ehrens was ook bijzonder goed te spreken over de andere regionale vertegenwoordigers in Amsterdam. Met Ben Schröder (vijfde met BMC Unaniem) voorop. “Ben begon er vorig jaar al aan te komen met Unaniem, nu is dat paard weer een jaartje ouder en gaat de ontspanning steeds makkelijker door zijn lijf. Het is een combinatie met grote mogelijkheden.”

Rob Ehrens vervolgt: “Ook de combinatie van Gert-Jan Bruggink met Andrea laat de laatste maanden heel goede dingen zien. Het is een druk paard dat tempo nodig heeft. Gert-Jan kan daar mee omgaan. Voor hetzelfde geld blijft zo’n balk in de eerste ronde liggen en doet hij in de barrage mee om de eerste plek. Jeroen Dubbeldam toonde met BMC Quality Time heel goed zijn grote rijkwaliteiten met een vrij onervaren paard. Willem Greve is met Ukato een koppel, waarmee we al een tijdje heel serieus rekening houden. En over Gerco Schröder met Eurocommerce New Orleans hoeven we ook niet te discussiëren, toch?"

Hendrik Jan Schuttert tijdens de BMC Grote Prijs van Amsterdam met Cerona Z. Foto Jumping Amsterdam 

Meer Springen

»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)
»
KESSEL -  Amke Bekhuis reed woensdag tijdens het concours in het Limburgse Kessel met haar achtjarige schimmelmerrie Ligeunerin VDL (v. Corporal VDL... (30-05-2024)
»
HAAKSBERGEN - Jumping Haaksbergen biedt van 30 mei tot en met 2 juni een aantrekkelijk programma voor elk niveau, van 80 cm tot  met de Grote Prijs... (23-05-2024)
»
DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op... (21-05-2024)
»
BONHEIDEN – Brayen Brata-Coolen was zondag prima op dreef tijdens het CSI in het Berlgische Bonheiden. De Indonesische ruiter van Stal ’t Hofstee... (19-05-2024)
»
LUMMEN - Steven Veldhuis bezette zaterdag met de achtjarige bruine ruin Blom’s Larado O (v. Grandorado TN NOP) de derde plaats in de rubriek over 1,... (18-05-2024)
»
MARTOFTE - Gerben Morsink had een mooi aandeel in de vijfde plaats die het Nederlandse springteam vrijdag bezette in de wedstrijd voor de EEF... (17-05-2024)