ELIKE EERSTE EN CLAUDIA TWEEDE IN KLASSE OVER 1,35 METER

Zussen Morsink op kop in Mariënheem

Elike Morsink, hier op archieffoto met Dakina II © Ashley Claus

MARIENHEEM – De zussen Elike en Claudia Morsink waren in Mariënheem te sterk voor de rest van het deelnemersveld in de klasse over 1,35 meter met twee fasen. Elike won op Cekina Z, Claudia volgde op bijna 3,5 seconde als tweede met Jokina. Stijn Roelink werd derde met Joyride.

Jaimy Leusink pakte de zege in de klasse over 1,30 meter met Jubelina. Melissa Maatkamp met Celvana en Albert Nijhof met MVH Excellent waren haar naaste belagers. Lisa Everts eindigde als vierde met Captain Morgan en Stijn Roelink als vijfde met Joyride.

Jan Diepman was met Irandalina veel te snel voor de concurrentie in de klasse over 1,20 meter. Joey Lansink volgde op afstand als tweede met Lambik Zk en werd op de voet gevolgd door Albert Nijhof met MVH Excellent. 

Over 1,10 meter ging de eerste prijs zaterdag naar Britt Wevers met Dark en Bright. Isa-Bo Caspers reed naar de tweede plek met Mister Diamant en Marijke Hinderiks sloot als derde aan met Marnick.
Op zondag was de rubriek over 1,10 meter voor Iris Elshof met Koku. Danieke Berends bezette met Iniësta Shizzle de tweede positie, Marijke Hinderiks met Marnick de derde.
Over 1,00 meter was Martin Verschoor met Nikanona de sterkste. Jonne ter Haar met Livio en Yinthe Schutte met Oortje bleven het dichtst bij hem in de buurt.

St. Isidorushoeve
Savannah Brandes schreef in St. Isidorushoeve de rubriek over 130 en 1,35 meter op haar naam met Kensington. Op bijna drie seconden tekende Lotte Beusink met Kampario voor plek twee. Brandes moest over 1,20 meter met hetzelfde paard genoegen nemen met de tweede plek achter Chantal Leusink met Galobke. De derde stek was voor Amy Roekevisch met Manolito VDB.

Tom Siemerink besliste de klasse over 1,10 meter in zijn voordeel op San Berley. Ook Ea Boerman met Izaak Es en Amy Roekevisch met Manolita VDB hadden het nakijken. 
Bo Vloothuis won de klasse over 1,00 meter. Ze vergaarde 82,5 stijlpunt met Naranto. Daar konden ook Charlotte van Loon met Dolce Vita (75,5) en Kirsten Brinkman met Nicky B (75) niet tegenop.

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)