OOK PRIMA PRESTATIES LUCAS PORTER IN MAASTRICHT EN MATT GARRIGAN IN KRONENBERG

Zeges Gerco Schröder en Bruggink

Archieffoto Gerco Schröder met New Star van de Berghoeve © www.fototrailer.nl

Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink boekten vrijdag beiden een mooie zege in respectievelijk Samorin en Vragender.

Tijdens de Donau Champions Tour in het Slowaakse Samorin won de Tubbergenaar met de negenjarige donkerbruine merrie New Star van de Berghoeve (v. Gitano) de rubriek over 1,45 meter op tijd. Schröder was 0,63 seconde sneller dan nummer twee Jiri Hruska met Reiky.

In het Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender pakte Gert-Jan Bruggink de winst op het parcours over 1,35 meter met Kasilias SHO Z (hiernaast). Lars Wigger moest met Check M 04 1,18 seconde op hem toegeven. Bruggink zelf werd ook nog vierde met Vigalio SHO Z. Wigger nam over 1,30 meter met Lolly Mallone de vijfde plek voor zijn rekening.

Lucas Porter
Tijdens CSI4* Indoor Jumping Maastricht reed Lucas Porter met zijn dertienjarige bruine Holsteiner merrie Hope Street (v. Casall) naar een keurige derde plaats in de door Johnny Pals met Carlotta gewonnen wedstrijd over 1,45 meter. De eveneens foutloze Willem Greve stuurde zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) naar de zevende plek. Hij werd op de voet gevolgd door Annelies Vorsselmans met de twaalf jaar oude voshengst Iron Man (v. Indoctro).

Conor Drain werd met de negenjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold) achtste in de kwalificatie voor de Grote Prijs over 1,50 meter. Maikel van der Vleuten won met Elwikke. De Brabander was eerder op de dag met de eerder door Steven Veldhuis gereden achtjarige en door Jan Greve gefokte bruine hengst Equus Tame (v. Classic Bois Margot)ook al niet te kloppen over 1,40 meter met twee fasen. Annelies Vorsselmans sloot deze rubriek als zesde af met de negenjarige bruine ruin Qua Vadis JKG (v. Q-Verdi).

Matt Garrigan
In Kronenberg leverden Matt Garrigan (rechts) en Jennifer Munsterhuis prima werk af. De Ier van de BWG Stables tekende donderdag met de negenjarige schimmelruin Quantum Robin (v. Carambole) voor een knappe derde prijs in de wedstrijd over 1,45 meter met barrage, die gold als kwalificatie voor de hoofdrubriek. Met de even oude bruine ruin I Will be Famous (v. Bubalu VDL) werd hij vijfde op het traject over 1,40 meter met twee fasen, de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour.

Jennifer Munsterhuis bezette donderdag de derde positie in de rubriek voor jonge paarden met haar zesjarige vosmerrie Pebble Beach (v. Arezzo). Met de eveneens in 2016 geboren bruine ruin Lord Thurricane (v. Carrera VDL) werd ze een dag later vijfde over 1,10 meter met twee fasen.

Meer Springen

»
SAASVELD – Wie het laatst lacht, lacht het best. Het ging woensdagavond maar weer eens op tijdens de rubriek over 1,35 meter met twee fasen voor de... (07-12-2023)
»
VRAGENDER – De ruiters uit de regio speelden op de slotdag van Jumping De Achterhoek een relatief bescheiden rol. Eric ten Cate was de beste... (04-12-2023)
»
RIESENBECK – Bas van der Aa liet tijdens het CSI2* in het Duitse Riesenbeck zowel op donderdag als vrijdag een plek in de top vijf noteren in... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Ashley Spiele-te Wierik was de enige Twentse deelnemer die er van woensdag tot en met vrijdag in slaagde zich in een rubriek van Jumping... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Hessel Hoekstra sloeg woensdag een dubbelslag tijdens de wedstrijden voor de Blom Hengstencompetitie in Vragender. De ruiter van Stal... (30-11-2023)
»
BATHMEN – Lieke Reinders-Ophof was dit weekend in Bathmen met haar ruin  Numago (v. v. Gogh) de sterkste in de selectiewedstrijd voor de GMB... (27-11-2023)
»
VRAGENDER – Amber van Marle mocht zondag met haar achtjarige vosruin Kansas (v. Baltic VDL) de derde prijs mee naar huis nemen na de strijd om de... (26-11-2023)
»
SAASVELD – Tom Brinkman mocht woensdag de eerste prijs afhalen na de toprubriek over 1,35 meter tijdens SAS, het midweekse springen in de Ankerhal... (23-11-2023)
»
MARIENHEEM – Robert Vos was zaterdag twee keer dichtbij tijdens de derde wedstrijd van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Marienheem. Zowel... (19-11-2023)
»
MARIENHEEM – Jennifer Munsterhuis boekte vrijdag een knappe zege in de afsluitende rubriek over 1,35 meter van Nationaal Indoor Salland. Met haar... (19-11-2023)
»
WIERDEN – Thijmen Vos heeft maandagochtend plotseling afscheid moeten nemen van zijn toppaard Ive Got the Key. De dertienjarige bruine ruin (v.... (14-11-2023)
»
MAASTRICHT - Willem Greve was zondag dicht bij zijn tweede zege van dit jaar in een Grote Prijs van een toptoernooi in eigen land. Maar uiteindelijk... (12-11-2023)
»
LUTTENBERG – Robert Vos mocht zaterdag tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics na de Grote Prijs van Luttenberg over 1,45 meter met barrage... (12-11-2023)
»
MAASTRICHT - Frank Schuttert schreef vrijdagavond de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht (JIM... (11-11-2023)
»
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de elfjarige hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) van Willem Greve... (10-11-2023)
»
LIER – Remco Been reed donderdag met twee paarden de top tien binnen in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de herfsttour van het CSI... (09-11-2023)
»
DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse... (06-11-2023)
»
WIERDEN – Gerben Morsink lachte zaterdagavond het laatst. Als zevende en slotruiter in de spannende barrage van de Nijwa Grote Prijs van Indoor... (05-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert- Jan Bruggink eindigde zaterdag knap als tweede in de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck. Met zijn negenjarige schimmelruin... (04-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink reed zowel donderdag als vrijdag goed vooraan mee tijdens het concours in het Duitse Riesenbeck. In rubrieken over 1,... (03-11-2023)