OOK PRIMA PRESTATIES LUCAS PORTER IN MAASTRICHT EN MATT GARRIGAN IN KRONENBERG

Zeges Gerco Schröder en Bruggink

Archieffoto Gerco Schröder met New Star van de Berghoeve © www.fototrailer.nl

Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink boekten vrijdag beiden een mooie zege in respectievelijk Samorin en Vragender.

Tijdens de Donau Champions Tour in het Slowaakse Samorin won de Tubbergenaar met de negenjarige donkerbruine merrie New Star van de Berghoeve (v. Gitano) de rubriek over 1,45 meter op tijd. Schröder was 0,63 seconde sneller dan nummer twee Jiri Hruska met Reiky.

In het Paardensportcentrum Lichtenvoorde te Vragender pakte Gert-Jan Bruggink de winst op het parcours over 1,35 meter met Kasilias SHO Z (hiernaast). Lars Wigger moest met Check M 04 1,18 seconde op hem toegeven. Bruggink zelf werd ook nog vierde met Vigalio SHO Z. Wigger nam over 1,30 meter met Lolly Mallone de vijfde plek voor zijn rekening.

Lucas Porter
Tijdens CSI4* Indoor Jumping Maastricht reed Lucas Porter met zijn dertienjarige bruine Holsteiner merrie Hope Street (v. Casall) naar een keurige derde plaats in de door Johnny Pals met Carlotta gewonnen wedstrijd over 1,45 meter. De eveneens foutloze Willem Greve stuurde zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) naar de zevende plek. Hij werd op de voet gevolgd door Annelies Vorsselmans met de twaalf jaar oude voshengst Iron Man (v. Indoctro).

Conor Drain werd met de negenjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold) achtste in de kwalificatie voor de Grote Prijs over 1,50 meter. Maikel van der Vleuten won met Elwikke. De Brabander was eerder op de dag met de eerder door Steven Veldhuis gereden achtjarige en door Jan Greve gefokte bruine hengst Equus Tame (v. Classic Bois Margot)ook al niet te kloppen over 1,40 meter met twee fasen. Annelies Vorsselmans sloot deze rubriek als zesde af met de negenjarige bruine ruin Qua Vadis JKG (v. Q-Verdi).

Matt Garrigan
In Kronenberg leverden Matt Garrigan (rechts) en Jennifer Munsterhuis prima werk af. De Ier van de BWG Stables tekende donderdag met de negenjarige schimmelruin Quantum Robin (v. Carambole) voor een knappe derde prijs in de wedstrijd over 1,45 meter met barrage, die gold als kwalificatie voor de hoofdrubriek. Met de even oude bruine ruin I Will be Famous (v. Bubalu VDL) werd hij vijfde op het traject over 1,40 meter met twee fasen, de kwalificatie voor de finale van de Medium Tour.

Jennifer Munsterhuis bezette donderdag de derde positie in de rubriek voor jonge paarden met haar zesjarige vosmerrie Pebble Beach (v. Arezzo). Met de eveneens in 2016 geboren bruine ruin Lord Thurricane (v. Carrera VDL) werd ze een dag later vijfde over 1,10 meter met twee fasen.

Meer Springen

ROUEN – Een week na haar fraaie zege in de Grote Prijs van Lier was Annelies Vorsselmans ook in het hoofdnummer van het CSI4* in Rouen prima op dreef... (28-11-2022)
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag overtuigend in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
SAASVELD -  Bij de midweekse springwedstrijden in de Ankerhal in Saasveld was Remco Been woensdag niet te kloppen in de klassen over 1,20 en 1,30... (24-11-2022)
LIER – Annelies Vorsselmans schreef zondag op knappe wijze de Grote Prijs van het CSI2* in het Belgische Lier op haar naam. Met de twaalfjarige... (20-11-2022)
MARIENHEEM – Eric ten Cate won vorig jaar de Grote Prijs van Mariënheem met Ivoor. Zaterdag ging hij op herhaling met zijn zege in de toprubriek over... (20-11-2022)
MARIENHEEM – De jonger Zweedse amazone Pernilla Josse verraste vrijdag de routiniers in de rubriek over 1,35 meter tijdens Nationaal Indoor Salland.... (19-11-2022)
MARIENHEEM – Elike Morsink was donderdag goed op dreef in de zwaarste klassen tijdens Nationaal Indoor Salland. De amazone uit De Lutte zegevierde... (18-11-2022)
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink eindigde zaterdag verdienstelijk als tweede in de Grote Prijs van het CSI2 De Peellbergen in het Limburgse Kronenberg... (13-11-2022)
LUTTENBERG  – Gerben Morsink was zaterdag de enige Twentse ruiter, die er in slaagde een van de vier rubrieken van de tweede aflevering van de... (13-11-2022)
TUBBERGEN – Wim Schröder is vanaf 1 januari 2023 niet langer actief voor de Japanse springruiters. Zijn taken als trainer, coach en manager in het... (07-11-2022)
MAASTRICHT - Lucas Porter was ook zondag weer goed voor een tweede plek bij Jumping Indoor Maastricht. Opnieuw met de dertienjarige bruine merrie... (06-11-2022)
MAASTRICHT – Lucas Porter en Annelies Vorsselmans haalden zaterdag het podium in de rubriek progressief over 1,45 meter tijdens CSI4* Indoor Jumping... (06-11-2022)
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
DENEKAMP - De Dinkelruiters hadden vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp bezoek van Rob Ehrens. De voormalig bondscoach springen verzorgde in vijf... (30-10-2022)
HELLENDOORN – Eric ten Cate vervulde met verve de hoofdrol in de eerste wedstrijd van vier voor de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics 2022. De... (30-10-2022)
DENEKAMP – Lars Schröder ontpopte zich vrijdagavond tot de verrassende winnaar van het masterspringen tijdens Euregio Indoor Denekamp. De jonge... (29-10-2022)
HELLENDOORN – Vader Steven en zoon Stef Veldhuis deden vrijdag nauwelijks voor elkaar onder tijdens het herfstspringen over twee fasen in ’t Oale... (28-10-2022)