STEVEN EN STEF VELDHUIS MOETEN AFSCHEID NEMEN VAN HUN VADER, OPA EN GROOTSE FAN 

Winnaars, met een brok in de keel

Foto Steven Veldhuis met Iregina © Els ten Velde

SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze waren winnaars, maar wel met een flinke brok in de keel. Een  dag eerder namen ze afscheid van hun vader en opa Johan Veldhuis. Hij overleed vrijdag 13 januari op 78-jarige leeftijd.

Johan Veldhuis (middelste foto) was al anderhalf jaar ziek. “Maar twee weken geleden is hij zelfs nog mee geweest naar Vragender om mij en Stef te zien rijden”, vertelt Steven Veldhuis. De zondag erna was al zijn energie weg. We zijn hem langzaam een beetje kwijtgeraakt. Maar gelukkig hebben we in het hospice nog op een mooie manier afscheid van hem kunnen nemen.”

Zijn vader was boer in hart en nieren. “Toen pa zijn ouders hem op zijn zestiende vertelden dat ze van plan waren hun boerderij te verkopen, zei hij dat hij dan wel bij de buren ging wonen. Op zijn achttiende kreeg hij de boerderij op zijn naam. Uiteindelijk is hij tegelzetter geworden, omdat hij daarmee beter de kost kon verdienen.”

De afgelopen week was volgens Steven Veldhuis ‘knetterzwaar’. Maar net als zijn zoon koos hij er toch voor in Saasveld van start te gaan. “We waren hier de hele dag met samen negen paarden. Die moeten toch lopen. We hebben ze ook elke morgen gewoon door getraind. Het was ook goed om even de zinnen te kunnen verzetten en er niet de hele dag aan te hoeven denken dat pa er niet meer is. Voor Stef was het ook de laatste kans nog even te rijden, omdat hij komende week vakantie heeft.”

Altijd doorgaan
Rijden was ook handelen in de geest van hun vader en opa. “We zijn ook opgegroeid met het idee dat je altijd moet doorgaan. Al ijzelde of sneeuwde het, hij was altijd nog stoerder dan ik. We bewaren heel veel goede herinneringen aan hem.”” 

Thuis brandden fakkels van FC Twente voor Johan Veldhuis, een groot fan van de voetbalclub. En Iregina liep in de wei, toen de kist werd weggedragen. De merrie was de trots van de familie. Uitgerekend met Iregina won Steven Veldhuis zaterdag in de Ankerhal van Saasveld de klasse over 1,40 meter. Op ruim twee seconden volgde Remco Been met International als tweede. Laura Spekenbrink met Quintero, Lieke Reinders-Ophof met Jumago en Eric ten Cate met Horsedeals Notre-Dame van ’t Roosakker bezetten de posities drie tot en met vijf.

Stef Veldhuis nam de hoofdprijzen in ontvangst na de rubrieken over 1,30 en 1,20 meter. Over 1,30 meter hield hij Regina Leeuwen met Crocus la Silladiere, Pernilla Josse met Meyboom’s Pandorra Z, Kim Bekhuis met Jojo Buitenzorg en vader Steven Veldhuis met Lingo van de Watermolen achter zich.

Met Lilexta Ii bleef Stef over 1,20 meter Max Willemsen met Incredible en Jordy Wilken met Ambassador Spirit voor.

Paradepaardje
“Als je dan wint, denk je toch aan pa”, lijkt Steven Veldhuis erop terug. “En dan krijg je vanzelf een brok in de keel. Iregina was zijn paradepaardje, pa heeft altijd heel erg van Stef en mij genoten. We hebben enorm veel gedeeld met hem. We hadden geen trouwere fan dan mijn vader.”

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)