MET MAIKEL VAN DER VLEUTEN, HARRIE SMOLDERS EN RESERVE KIM EMMEN

Willem Greve in TeamNL voor Parijs

De Nederlandse springploeg voor Parijs met vanaf links Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders, bondscoach Jos Lansink, Willem Greve en Kim Emmen. en

ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve maakt zoals verwacht deel uit van TeamNLdat Nederland vertegenwoordigt bij het springen tijdens de Olympische Spelen van Parijs. Greve start daar in principe met Grandorado TN NOP, maar neemt als eventuele reserve ook Highway TN NOP mee.

De presentatie van de Olympische afvaardigingen was dinsdagmiddag op paleis Het Loo in Apeldoorn. De springruiters sluiten de rij van Nederlandse deelnemers aan hippische disciplines. In de periode van 1 tot en met 6 augustus staat hun olympische wedstrijd op de agenda.
 
Eerste drie al vast
Bondscoach Jos Lansink kijkt uit naar de strijd in Parijs. “De eerste drie ruiters stonden in mijn gedachte natuurlijk al langer vast. Die hebben ook het voordeel dat ze een heel goed tweede paard tot hun beschikking hebben. In Parijs zal de vorm van de dag bepalend zijn. Met maar drie ruiters in een team moet het niet tegen zitten. In Rotterdam zag je ook hoe dicht alles bij elkaar zat, de paarden waren daar echt goed in vorm. Maar in een landenwedstrijd heb je nulrondes nodig, anders doe je niet mee. Ik ben echt heel blij met deze vier combinaties, het zijn echte kampioenschapsruiters met heel goede paarden.” 

Behalve Willem Greve zijn ook Maikel van der Vleuten, Harrie Smolders en als reserve in de springselectie ogenomen.

Eventing
De eventingruiters bijten in Parijs het spits af voor de paardensport. Zij komen van 27 tot en met 29 juli in actie. Bondscoach Andrew Heffernan vertelt: “Ik kijk er naar uit om met deze vier ruiters naar Parijs te gaan. Mijn doel -en opdracht- is het behalen van een top 6-8 klassering met het team en ik heb het vertrouwen dat deze ruiters en hun paarden dat kunnen. De wedstrijden waaraan we hebben genomen in de voorbereiding hebben er voor gezorgd dat we zeer goed voorbereid naar Parijs afreizen. Paarden en ruiters hebben laten zien dat ze het kunnen.”

Dressuur 
De dressuurruiters strijden van 30 juli tot en met 4 augustus om de medailles.  
Dressuurbondscoach Patrick van der Meer vertelt over de samenstelling van zijn team: “Ik ben super trots op de prestaties die de ruiters en paarden geleverd hebben tijdens de observatiewedstrijden. Het zat allemaal heel dicht bij elkaar en het is een luxepositie dat we zo een goede groep hebben. We hebben vooraf duidelijk aangegeven dat het NK en het CHIO Rotterdam de observatiewedstrijden waren voor dit jaar. Als je de resultaten optelt kom je op deze volgorde uit, maar ook als je naar de vorm kijkt en je gevoel volgt. Tijdens het CHIO Rotterdam hebben we heel veel complimenten gekregen over de Nederlandse prestaties. Ik ga er alles aan doen om de goede vorm van het team vast te houden zodat iedereen in Parijs kan zien wat het Nederlandse dressuurteam in zijn mars heeft.”

Heffernan koos voor Sanne de Jong, Janneke Boonzaaijer, Raf Kooremans en reserve Elaine Pen.

(Woensdag meer)
 

Meer Springen

»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw... (10-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)
»
OMMEN – Hessel Hoekstra slaagde er donderdag tijdens het CSI Ommen twee keer in bij de eerste tien te eindigen. Met de achtjarige vosruin VDL... (05-07-2024)
»
OMMEN – Lars Schröder reed woensdag tijdens CSI1* Ommen met zijn veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) naar een verdienstelijke... (04-07-2024)
»
ERMELO – Mart IJland bij de junioren en Thijmen Vos bij de junioren vertegenwoordigen Nederland bij de Europese kampioenschappen springen voor de... (03-07-2024)
»
OMMEN – Het CSI Twente is amper achter de rug of het volgende concours op drie sterren-niveau in eigen provincie dient zich alweer aan. Vanaf... (03-07-2024)
»
GEESTEREN – Na vier dagen hippische topsport en breedtesport op twee wedstrijdpistes maakt directeur Rob Maathuis de sportieve balans op van de... (02-07-2024)
»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)