JOS LANSINK: ‘RUST GOED VOOR GRANDORADO IN AANLOOP NAAR PARIJS’

Willem Greve niet in team Rotterdam

Willem Greve is met Highway TN NOP titelverdediger in de strijd om de Grote Prijs van Rotterdam.

ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations in het Kralingse Bos in Rotterdam.

Greve wordt vervangen door Leopold van Asten en zijn ruin VDL Groep Iron. Vrijdag wordt bekend welke acht landen zich plaatsen voor de finale op 6 oktober in Barcelona. Het zal een spannende strijd worden. TeamNL, dat al drie jaar op rij de landenwedstrijd van CHIO Rotterdam won, staat op plaats zeven in de tussenstand. Een topklassering en liefst de overwinning is vrijdagavond gewenst voor het team van Jos Lansink.

Dat bestaat verder uit Kim Emmen, Harrie Smolders en Maikel van der Vleuten. Willem Greve komt wel aan de start tijdens het CHIO Rotterdam en zal zich met de hengst Highway TN NOP  voorbereiden op de Grote Prijs, die ze vorig jaar magistraal wonnen. Dat in overleg met bondscoach Jos Lansink, die motiveert waarom Leopold van Asten de plaats van Willem Greve “Ik ken de paarden van Willem goed genoeg. Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen heeft Grandorado de afgelopen weken heel veel kilometers door Europa gemaakt. Het is juist goed om hem nu wat rust te geven in aanloop naar Parijs.”

Laatste wedstrijd van de vier
De League of Nations is de dit jaar gelanceerde topcompetitie van de wereldpaardensportbond met de beste tien landen op basis van de ranking van de ruiters op de wereldranglijst. Rotterdam is de laatste van de vier wedstrijden, voorafgaand aan de finale op 6 oktober in Barcelona. Abu Dhabi, Ocala zijn verreden, terwijl de wedstrijd op 31 mei in Sankt Gallen door hevige regenval moest worden afgelast. 

Dat betekent dat het klassement wordt opgemaakt over drie wedstrijden. De beste acht landen plaatsen zich voor de finale. TeamNL staat momenteel op de zevende plaats in de tussenstand na de negende plaats in Abu Dhabi en de vierde plaats in Ocala. Een goede klassering in Rotterdam stelt een finaleplaats zeker voor de oranje-jassen. 

Ierland leidt
Ierland leidt het klassement met 190 punten voor Duitsland (160) en Zwitserland (140). Nederland heeft 115 punten. Een overwinning in Rotterdam levert 100 punten op. 
België, Frankrijk en Groot-Brittannië staan na de wedstrijden in Abu Dhabi en Ocala met 85 punten gedeeld op de achtste en laatste plaats en komen op volle sterkte naar Rotterdam om de benodigde punten te verdienen. 

De deelnemende landen aan de League of Nations tijdens CHIO Rotterdam zij: Nederland, Ierland, Duitsland, Zwitserland, Zweden, Brazilië, Verenigde Staten, België, Frankrijk en Groot Brittannië. 

De landenwedstrijd in Rotterdam begint vrijdag om 16.00 uur, waarna vanaf 19.00 uur de tweede manche volgt.

Meer Springen

»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw... (10-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)
»
OMMEN – Hessel Hoekstra slaagde er donderdag tijdens het CSI Ommen twee keer in bij de eerste tien te eindigen. Met de achtjarige vosruin VDL... (05-07-2024)
»
OMMEN – Lars Schröder reed woensdag tijdens CSI1* Ommen met zijn veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) naar een verdienstelijke... (04-07-2024)
»
ERMELO – Mart IJland bij de junioren en Thijmen Vos bij de junioren vertegenwoordigen Nederland bij de Europese kampioenschappen springen voor de... (03-07-2024)
»
OMMEN – Het CSI Twente is amper achter de rug of het volgende concours op drie sterren-niveau in eigen provincie dient zich alweer aan. Vanaf... (03-07-2024)
»
GEESTEREN – Na vier dagen hippische topsport en breedtesport op twee wedstrijdpistes maakt directeur Rob Maathuis de sportieve balans op van de... (02-07-2024)
»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)