MARC HOUTZAGER IN TOPRUBRIEK INDOOR FRIESLAND NET IETS SNELLER

Willem Greve grijpt net naast zege

Foto's Willem Greve met Grandorado TN NOP en hieronder Hessel Hoekstra met Helsinki © Fototrailer

LEEUWARDEN  - Willem Greve was donderdag, kort na zijn rentree te paard, tijdens Indoor Friesland dichtbij de zege in de toprubriek over 1,50 meter met barrage. Met zijn elfjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) eindigde hij als tweede.

Greve was in deze proef, die meetelt voor de wereldranglijst, slechts 0,2 seconde langzamer dan winnaar Marc Houtzager met Holy Moley. Annelies Vorsselmans mocht zich als derde opstellen bij de prijsuitreiking met haar twaalfjarige schimmelhengst Kurly van de Gorten (v. Thunder van de Zuuthoeve). Matt Garrigan werd vijfde met de negenjarige vosruin HHS Seattle ((v. Pacino) en Frank Schuttert tiende met de elf jaar oude bruine ruin Gream (v. Verdi TN).

Hessel Hoekstra
Ook Hessel Hoekstra beleefde een prima dag in Friesland. De ruiter van Stal Wiefferink heeft na de verkoop van zijn toppaard Icoon VDL aan de Ierse Olympisch kampioen van 2004 in Athene Cian O’Connor in de tienjarige vosruin Helsinki (v. VDL Zirocco Blue) zijn belangrijkste troef en won daarmee de rubriek over 1,40 meter op tijd. Gert-Jan Bruggink finishte als vierde met de achtjarige bruine ruin Kasilias Eas SHO Z (v. Kannan). Annelies Vorsselmans was met de achtjarige vosmerrie Jolita (v. Arezzo VDL) goed voor de achtste stek en Caroline Müller bezette met de even oude bruine ruin Jack Daniel’s (v. Arezzo VDL) de tiende positie.

In de proef over 1,45 meter hoefde Hessel Hoekstra met de twaalfjarige vosmerrie Famariloma (v. Azteca VDL) alleen zijn meerdere te erkennen in Piet Raijmakers jr. op Van Schijndel’s Olaya Z. Conor Drain nam de achtste stek voor zijn rekening met de achtjarige bruine ruin Covehill Archie (v. Diamant de Semilly) en werd op de voet gevolgd door nummer negen Eric ten Cate met de negenjarige vosmerrie Horsedeals Notre-Dame van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld).

De wedstrijd over 1,20 meter leverde Evi Wiefferink een negende prijs op met de negenjarige schimmelmerrie Iregina (v. Elton John). Daarmee bleef ze zus Jessie met de tienjarige bruine merrie Hetty van de Hoogeweg net voor.

Amke Bekhuis sterk
Amke Bekhuis boekte woensdag een mooie overwinning tijdens SAS, de midweekse springwedstrijd in de Ankerhal van Saasveld.  (Springen Ankerhal Saasveld). Ze won de rubriek over 1,30 meter op tijd met Condalou.

De amazone bleef Frank Buitenhuis met Lambick knap voor. Jacobien Molenkamp met Esperanza Mk, Vasco Campana met Haifa en Joep Bronsvoort met Belle Fiore maakten de top vijf vol. Op het parcours over 1,35 meter reikte Amke Bekhuis tot de derde plek met Jamal EB en moest ze winnaar Lucas Porter met Kentucky en Roderick van den Engh met Gratina V voor zich dulden.

Frank Buitenhuis was met Lambick wel de sterkste in de eerste rubriek over 1,20 meter, waarin Joel Lustenberger met Liberty One en Jennifer Hidding met Marlene HX hem het best konden volgen. In de tweede sessie ging Eva Oude Wolcherink met La Rosso Lady SDH met de winst aan de haal. Wesley ter Harmsel met Rien a Declarer MxL werd op ruim drie seconden tweede en Kim Loman ondanks een springfout op Kick-Off derde.

Op het eerste parcours over 1,10 meter greep Charéna Zandbergen de zege met Monsieur. Jennifer Hidding met Mr.President HX en Britt Schaper met For Ever sloten als tweede en derde aan. Later op de dag ging de winst in deze klasse naar een superieure Felinthe Doornbos met Querina, die Kim Loman met Kick-Off en Maaike Gerard met Le Florius naar de volgende posities verwees.

Opmerkelijk in de proeven over 1,00 meter was dat beide keren de stijlpunten voor de nummers één, twee en drie dezelfde waren. Winnaars Pia Brinkman met Desert Rose en Kirsten Kamphuis met Crash kregen er 80, Joost Luttikhuis met Montreal DS en Kim Loman met Leonardo op de tweede plaatsen 77,5 en Charéna Zandbergen met Monsieur en Marijn Lienesch met Jiliza Jjs als derde beiden 75.

Meer Springen

AMSTERDAM – Jodie Hall McAteer beleefde een goede slotdag tijdens Jumping Amsterdam. De Engelse stalruiter van de BWG Stables eindigde in de... (29-01-2023)
AMSTERDAM – Coen Kerbert leverde zaterdag een mooie prestatie in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens Jumping Amsterdam. De Enschedeër... (28-01-2023)
KRONENBERG – Eric ten Cate blijft de zeges aaneenrijgen. Tijdens het concours hippique De Peelbergen in Kronenberg boekte hij vrijdag twee... (28-01-2023)
AMSTERDAM - Carambole neemt zaterdagavond afscheid van de sport, voorafgaand aan de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Een goed getimed moment, want... (27-01-2023)
AMSTERDAM – Lars Schröder schreef donderdag tijdens Jumping Amsterdam in de RAI een prachtige overwinning bij op zijn erelijst met zijn zege in de... (26-01-2023)
SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze... (22-01-2023)
SAASVELD - Pernilla Josse schreef zaterdag tijdens het concours van St. Hubertus in Saasveld de klasse over 1,35 meter op haar naam met Meyboom’s... (22-01-2023)
WIERDEN – Conor Drain was vrijdag weer eens niet te kloppen in de rubriek over 1,35 meter tijdens het concours van De Eschruiters in Wierden. Met... (22-01-2023)
SAASVELD – PSV St. Hubertus uit Harbrinkhoek houdt deze week voor de tweede keer haar indoorconcours in de Ankerhal in Saasveld. Vanaf donderdagavond... (18-01-2023)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam was zondag de beste Nederlander in de Grote Prijs van Drenthe over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2* IICH Exloo. Met... (15-01-2023)
SAASVELD – Een dag voor hij zich tot grote uitblinker ontpopte bij de strijd om de titels van Kring Twente was Yu Long Chen met Shanroe Barney... (15-01-2023)
SAASVELD – De titels van Kring Twente in de twee hoogste klassen werden zaterdag een prooi voor de Taiwanese kampioen Yu Long Chen. De 31-jarige... (14-01-2023)
OPGLABBEEK – Remco Been legde vrijdag met zijn zestienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) beslag op een keurige tweede... (14-01-2023)
EXLOO – Eric ten Cate was vrijdagochtend tijdens het IICH Exloo dicht bij de winst in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Met de tienjarige... (13-01-2023)
VRAGENDER – Gerben Morsink tekende zaterdag met Carina Z (v. Carthino Z) voor een zege over 1,35 meter tijdens de Nieuwjaarsjumping in Paardencentrum... (08-01-2023)
MARIENHEEM – Elike Morsink eindigde vrijdag als tweede in de finale van de wedstrijd over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen in... (31-12-2022)
MECHELEN – Willem Greve schreef donderdagavond met zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) op superieure wijze de... (29-12-2022)
MARIENHEEM – Elike Morsink trok dinsdag met Dakina II de zege naar zich toe in de rubriek over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen.... (28-12-2022)
SAASVELD – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,35 meter en een tweede in de proef over 1,30 meter ontpopte Stef Veldhuis zich met zijn... (21-12-2022)
POZNAN – Remco Been reed zondag tijdens de Cavaliada Tour op grootste wijze naar de zege in de Grote Prijs van het CSI3* in Poznan over 1,50 meter. (19-12-2022)