MARC HOUTZAGER IN TOPRUBRIEK INDOOR FRIESLAND NET IETS SNELLER

Willem Greve grijpt net naast zege

Foto's Willem Greve met Grandorado TN NOP en hieronder Hessel Hoekstra met Helsinki © Fototrailer

LEEUWARDEN  - Willem Greve was donderdag, kort na zijn rentree te paard, tijdens Indoor Friesland dichtbij de zege in de toprubriek over 1,50 meter met barrage. Met zijn elfjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) eindigde hij als tweede.

Greve was in deze proef, die meetelt voor de wereldranglijst, slechts 0,2 seconde langzamer dan winnaar Marc Houtzager met Holy Moley. Annelies Vorsselmans mocht zich als derde opstellen bij de prijsuitreiking met haar twaalfjarige schimmelhengst Kurly van de Gorten (v. Thunder van de Zuuthoeve). Matt Garrigan werd vijfde met de negenjarige vosruin HHS Seattle ((v. Pacino) en Frank Schuttert tiende met de elf jaar oude bruine ruin Gream (v. Verdi TN).

Hessel Hoekstra
Ook Hessel Hoekstra beleefde een prima dag in Friesland. De ruiter van Stal Wiefferink heeft na de verkoop van zijn toppaard Icoon VDL aan de Ierse Olympisch kampioen van 2004 in Athene Cian O’Connor in de tienjarige vosruin Helsinki (v. VDL Zirocco Blue) zijn belangrijkste troef en won daarmee de rubriek over 1,40 meter op tijd. Gert-Jan Bruggink finishte als vierde met de achtjarige bruine ruin Kasilias Eas SHO Z (v. Kannan). Annelies Vorsselmans was met de achtjarige vosmerrie Jolita (v. Arezzo VDL) goed voor de achtste stek en Caroline Müller bezette met de even oude bruine ruin Jack Daniel’s (v. Arezzo VDL) de tiende positie.

In de proef over 1,45 meter hoefde Hessel Hoekstra met de twaalfjarige vosmerrie Famariloma (v. Azteca VDL) alleen zijn meerdere te erkennen in Piet Raijmakers jr. op Van Schijndel’s Olaya Z. Conor Drain nam de achtste stek voor zijn rekening met de achtjarige bruine ruin Covehill Archie (v. Diamant de Semilly) en werd op de voet gevolgd door nummer negen Eric ten Cate met de negenjarige vosmerrie Horsedeals Notre-Dame van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld).

De wedstrijd over 1,20 meter leverde Evi Wiefferink een negende prijs op met de negenjarige schimmelmerrie Iregina (v. Elton John). Daarmee bleef ze zus Jessie met de tienjarige bruine merrie Hetty van de Hoogeweg net voor.

Amke Bekhuis sterk
Amke Bekhuis boekte woensdag een mooie overwinning tijdens SAS, de midweekse springwedstrijd in de Ankerhal van Saasveld.  (Springen Ankerhal Saasveld). Ze won de rubriek over 1,30 meter op tijd met Condalou.

De amazone bleef Frank Buitenhuis met Lambick knap voor. Jacobien Molenkamp met Esperanza Mk, Vasco Campana met Haifa en Joep Bronsvoort met Belle Fiore maakten de top vijf vol. Op het parcours over 1,35 meter reikte Amke Bekhuis tot de derde plek met Jamal EB en moest ze winnaar Lucas Porter met Kentucky en Roderick van den Engh met Gratina V voor zich dulden.

Frank Buitenhuis was met Lambick wel de sterkste in de eerste rubriek over 1,20 meter, waarin Joel Lustenberger met Liberty One en Jennifer Hidding met Marlene HX hem het best konden volgen. In de tweede sessie ging Eva Oude Wolcherink met La Rosso Lady SDH met de winst aan de haal. Wesley ter Harmsel met Rien a Declarer MxL werd op ruim drie seconden tweede en Kim Loman ondanks een springfout op Kick-Off derde.

Op het eerste parcours over 1,10 meter greep Charéna Zandbergen de zege met Monsieur. Jennifer Hidding met Mr.President HX en Britt Schaper met For Ever sloten als tweede en derde aan. Later op de dag ging de winst in deze klasse naar een superieure Felinthe Doornbos met Querina, die Kim Loman met Kick-Off en Maaike Gerard met Le Florius naar de volgende posities verwees.

Opmerkelijk in de proeven over 1,00 meter was dat beide keren de stijlpunten voor de nummers één, twee en drie dezelfde waren. Winnaars Pia Brinkman met Desert Rose en Kirsten Kamphuis met Crash kregen er 80, Joost Luttikhuis met Montreal DS en Kim Loman met Leonardo op de tweede plaatsen 77,5 en Charéna Zandbergen met Monsieur en Marijn Lienesch met Jiliza Jjs als derde beiden 75.

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)