LIMBURGER DE NIEUWE BONDSCOACH VAN DE YOUNG RIDERS

Vincent Voorn assistent Jos Lansink

Foto Vincent Voorn © Jacob Melissen

ERMELO - Vincent Voorn komt het technische kader van de springruiters van TeamNl versterken. Voorn is aangesteld als opvolger van bondscoach Luc Steeghs van de Nederlandse young riders en gaat tevens bondscoach Jos Lansink bij de senioren assisteren.

De nieuwe opzet moet de doorstroom van talent bevorderen. Vincent Voorn (37) runt in het Limburgse Weert samen met echtgenote Jonna en twee compagnons een trainingsstal, waarbij de coaching van vele ruiters een belangrijk deel van zijn werk is. “Ik zie deze functie als een heel mooie uitdaging en vind het ook wel een eer dat ik er voor gevraagd werd. De focus in ons bedrijf is het beter maken van paarden en ruiters. We helpen de mensen die bij ons trainen om hun doelen te bereiken. Dat kost tijd en is een langere termijnplan. In de sport heb je hoogte- maar ook dieptepunten, daar moet je samen doorheen. Ik ga me concentreren op de begeleiding van de Nederlandse young riders en daarnaast op de EEF-Serie. Die landenwedstrijden op het niveau van drie sterren zie ik als een mooie opstap voor combinaties om ervaring op te doen en zo de doorstroming van de jeugd naar senioren te bevorderen. Ook dat is een termijnplan en die manier van werken spreekt mij aan.”

Ruimschoots verdiend
Als ruiter heeft Vincent Voorn zijn sporen ook ruimschoots verdiend. Een van de hoogtepunten uit zijn carrière is zijn deelname aan de Olympische Spelen van 2008 in Hong Kong waar hij met de schimmel Audi’s Alpapillon Armani lid was van het team dat als vierde eindigde. In 2007 won Voorn met het team Europees goud in Mannheim. Al in zijn jeugdjaren was de zoon van Albert en Irma Voorn uiterst succesvol. Zo werd hij in 2005 Europees kampioen bij de young riders met Gestion Priamus. 

Technisch directeur Iris Boelhouwer van de KNHS vertelt over de aanstelling van Voorn. “We willen meer focus en aandacht voor nieuwe combinaties en de doorstroom van jong talent. Daarom hebben we aanpassingen doorgevoerd in de werkgebieden van de bondscoaches. Op deze manier krijgen nieuwe combinaties en jonge ruiters eerder een kans om door te stromen naar een hoger internationaal niveau en deel uit te maken van een landenteam.”

Kersvers bondscoach Jos Lansink kijkt positief naar de samenwerking. “Ik denk zeker dat we door zo te werken en met goed overleg een betere doorstroom kunnen krijgen van jongere ruiters naar de landenwedstrijden op drie sterrenniveau en hopelijk op den duur, als ze genoeg ervaring hebben, ook voor de op het niveau van vijf sterren.”

Jongere jeugd
Edwin Hoogenraat, de huidige bondscoach van de ponyruiters en children, neemt ook de junioren onder zijn hoede. Boelhouwer: “Ook in deze leeftijdsgroepen zit de nodige overlap en op deze manier kan ook bij deze ruiters een betere doorstroom gerealiseerd worden.”

Meer Springen

DIEPENHEIM – De 75-jarige PSV Diepenheim beleefde dinsdagavond een van de absolute hoogtepunten in haar jubileumjaar. Het masterspringen op de... (26-07-2022)
DIEPENHEIM – Zestien deelnemers doen dinsdagavond een gooi naar de eerste prijs tijdens het Masterspringen in Diepenheim. Onder hen diverse toppers... (25-07-2022)
BENTELO – Sven Peters bij het springen en Linda Verwaal in de dressuur werden op de terreinen van De Hagmolenruiters in Bentelo gehuldigd als de... (25-07-2022)
VEENINGEN – Caroline Müller reed zondag met haar elfjarige vosruin Garfield (v. Chelltago) naar een verdienstelijke vierde plaats in de Grote Prijs... (24-07-2022)
VEENINGEN – Annelies Vorsselmans toonde zich zaterdag met de achtjarige bruine ruin Quinn de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met barrage... (24-07-2022)
VEENINGEN - Frank Schuttert schreef vrijdagavond in Veeningen de hoofdrubriek van CH De Wolden op zijn naam. Het was over 1,45 meter de tweede... (23-07-2022)
SAMORIN – Remco Been reed vrijdagochtend naar een knappe derde plaats in het Tsjechische Samorin op het parcours over 1,50 meter met barrage. Met de... (22-07-2022)
VEENINGEN – Een schriller contrast was bijna niet denkbaar. Willem Greve en bondscoach Jos Lansink verkeerden woensdag samen in opperbeste stemming... (21-07-2022)
BORNIVAL – Eric ten Cate bewijst ook in het Belgische Bornival uitstekend in vorm te zijn. Met de achtjarige bruine ruin Ivoor (v. Eldorado van de... (21-07-2022)
VEENINGEN – In de door de zware val van Willem Greve fors overschaduwde tweede springdag in de tweede week van het CH De Wolden lieten enkele andere... (21-07-2022)
VEENINGEN – Willem Greve moet het WK in Herning aan zich voorbij laten gaan. De ruiter uit Markelo kwam donderdag zwaar ten val gekomen tijdens het... (21-07-2022)
MEEUWEN – Dat Willem Greve deel uitmaakt van het team dat Nederland gaat vertegenwoordigen bij het WK springruiters in het Deense Herning, is... (20-07-2022)
DIEPENHEIM – Het voor dinsdag 19 juli geplande concours hippique en aansluitend het Masterspringen in Diepenheim gaan niet door. De verwachte extreme... (18-07-2022)
FALSTERBO – Hessel Hoekstra sloot zondag het CSI5* in Falsterbo af met een prachtige derde plaats in de Grote Prijs. Met zijn negenjarige Icoon VDL (... (17-07-2022)
VALKENSWAARD – Gert Jan Bruggink legde zondag beslag op een keurige tweede plaats in de Grote Prijs van het CSI1* over 1,35 meter met barrage tijdens... (17-07-2022)
HELSINKI – Hessel Hoekstra blijft goed presteren in Falsterbo. Zaterdag was hij goed voor een vierde en een zesde plaats. (17-07-2022)
OLIVA – Het team children van bondscoach Edwin Hoogenraat is in de landenwedstrijd van het EK in Oliva op de vijfde plaats geëindigd. Jesse Berkers... (17-07-2022)
VEENINGEN -  Bas van der Aa was vrijdag de sterkste in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het CH De Wolden. Met zijn negenjarige... (15-07-2022)
OLIVA - Dankzij puike foutloze ronden van Jesse Berkers en Yoni van Santvoort heeft het children-team zich op het EK in Oliva verzekerd van een... (15-07-2022)
FALSTERBO - De springruiters van TeamNL hebben wederom een topprestatie geleverd. Ze werden vrijdagmiddag tweede in de wedstrijd voor de FEI Nations... (15-07-2022)