WILLEM GREVE DRAAGT BELANGRIJK STEENTJE BIJ MET HIGHWAY M TN

TeamNL vier in Nations Cup Falsterbo

Willem Greve met Highway M TN

FALSTERBO – De springruiters van TeamNL zijn in hun derde FEI Longines Nations Cup van het seizoen op de vierde plaats geëindigd Na drie van de vier wedstrijden staat Nederland gedeeld derde in de tussenstand en lijkt daarmee zeker van een plaats in de finale van de landencompetitie in Barcelona eind september.

“De paarden sprongen fantastisch”, is de eerste reactie van bondscoach Jos Lansink. “We hadden het geluk niet aan onze zijde vandaag.” Het team van Lansink stond na de eerste omloop met vier strafpunten op de derde plaats met een totaal van vier strafpunten, gelijk met het team van de Verenigde Staten dat een snellere tijd op de klok had staan en daarmee de tweede plaats innam achter het foutloze Zwitserse team. Door de acht strafpunten in de tweede manche werd het uiteindelijk plaats vier voor TeamNL achter Zwitserland, de Britten en de Verenigde Staten.

Willem Greve en Highway M TN, de winnaars van de Grote Prijs van CHIO Rotterdam vorige maand, sprongen als eerste combinatie van de landenwedstijd een superieure foutloze omloop. “Een fantastisch rondje om mee te beginnen”, vertelt de bondscoach. In de tweede ronde viel de achterste balk van de oxer, de laatste hindernis van de driesprong. Vier strafpunten over twee manches was het resultaat voor de combinatie die in 2022 Nederlands kampioen werd. 

Leopold van Asten was door Jos Lansink als nummer twee van TeamNL opgesteld. Zijn schimmel VDL Groep Iron Z is een geweldig talent. De combinatie behoorde al tot de winnende equipe in Rotterdam. Nu telde de balk uit de eerste omloop mee voor het team. De tweede ronde resulteerde in het streepresultaat. 

Topcombinatie rijker
Kars Bonhof reed in zijn tweede vijfsterren landenwedstrijd met de twaalfjarige KWPN-hengst Hernandez TN geweldig dubbel foutloos, wat slechts zeven combinaties in de wedstrijd lukte. Bonhof en de Kannan-zoon van Team Nijhof, dat ook eigenaar is van Highway M TN, reden vorige maand de landenwedstrijd in La Baule en ze eindigden als vierde in de Grote Prijs van Rotterdam. Nederland is een topcombinatie rijker. 

Kim Emmen reed na Rome en Aken in Falsterbo haar derde landenwedstrijd van dit jaar met Inflame Go. In de tweede omloop viel de balk pas op de laatste hindernis. “Het geluk ontbrak net wat”, vond Jos Lansink. 

TeamNL komt half augustus aan de start in de FEI Longines Nations Cup van Dublin. Na drie wedstrijden en de winst vorige maand in Rotterdam staat Nederland op de derde plaats in de tussenstand en lijkt daarmee welhaast verzekerd van een ticket voor de finale van de FEI Nations Cup eind september in Barcelona. Dublin is de laatste wedstrijd van de competitie. 

Uitslag Falsterbo 1,60 meter
1. Zwitserland 4 strafpunten
2. Groot-Brittannië 8 
3. Verenigde Staten 8 
4. Nederland 12 
Willem Greve - Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) 0 - 4
Leopold van Asten - VDL Groep Iron Z (v. Charisma) 4 – (8)
Kars Bonhof - Hernandez TN (v. Kannan) 0 - 0
Kim Emmen - Inflame Go (v. Namelus R) (4) - 4

Volledige uitslag

Tussenstand FEI Nations Cup Series
(
na 4 van de 6 wedstrijden)
1. Zwitserland 270 punten
2. Duitsland 240
3. Nederland 215 
3. België 215 

Meer Springen

»
OLIVA – Hessel Hoekstra en Pascalle Lienesch beleefden woensdag een prima start in rubrieken voor jonge paarden tijdens de herfsteditie van de... (03-10-2024)
»
RIJSSEN – Eric ten Cate liet er dinsdag geen twijfel over bestaan wie de sterkste was in de tiende wedstrijd en tevens finale van de TCN Jumping Tour... (27-09-2024)
»
Annelies Vorsselmans sloot zondag in Lanaken de strijd om het Belgische kampioenschap springen met haar negenjarige merrie C. Kulottie W Z (v. Comme... (23-09-2024)
»
LANAKEN – Jasmin Seppälä boekte donderdag een fraaie overwinning tijdens het WK jonge paarden op de domeinen van Stal Zangersheide in het Belgische... (20-09-2024)
»
ZUIDWOLDE – In Twente gevestigde ruiters maakten zondag de dienst uit tijdens de strijd om de Grote Prijs Van Outdoor Zuidwolde. Winnaar Hessel... (16-09-2024)
»
DONAUESCHINGEN – Hendrik Jan Schuttert eindigde zondag knap als tweede in de Grote Prijs van Donaueschingen. Met zijn negenjarige donkerbruine ruin... (16-09-2024)
»
WIERDEN – De zege in de toprubriek over 1,30 en 1,35 meter tijdens het concours van afgelopen weekeinde in Wierden ging zaterdag naar Tessa Delger.... (11-09-2024)
»
LIER – Annelies Vorsselmans was prima op dreef tijdens het concours bij De Azelhof in het Belgische Lier. De partner van Jeroen Dubbeldam klasseerde... (08-09-2024)
»
WARSCHAU – Hessel Hoekstra was tijdens het concours in Warschau, waar de finale van de van de EEF Series werd verreden, prima op dreef met zijn... (08-09-2024)
»
LANGEVEEN – Peter Olthof bleef zondag baas in eigen huis tijdens de finale van de eerste editie van de Twentse Grascompetitie. De Langevener bleek... (02-09-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra is met de tienjarige donkerbruine hengst Comthago VDL (v. Comme il Faut) een van de ruiters van TeamNL in de finale van de... (02-09-2024)
»
RIJSSEN – BIJ TCN Sporthorses in Rijssen staat voor dinsdag 3 september de voorlaatste wedstrijd uit de cyclus van de TCN Jumping Tour 2024 op het... (01-09-2024)
»
ERMELO - Lize van Benthem van de Grensruiters uit De Lutte veroverde afgelopen weekend met haar pony Zero H tijdens de Hippiade in Ermelo de gouden... (27-08-2024)
»
VRAGENDER – Steven Veldhuis sloot Outdoor Vragender prima af op de laatste dag voor de paarden. De Haaksbergenaar bezette zaterdag een tweede, twee... (25-08-2024)
»
VRAGENDER – Vincent Geerink was vrijdag de meest opvallende deelnemer op de tweede dag van Outdoor Vragender. De ruiter uit Gelselaar zegevierde over... (24-08-2024)
»
VRAGENDER – Twentse ruiters maakten donderdag de dienst uit op de eerste dag van Outdoor Vragender. Van hoog tot laag reden Remco Been, Steven... (23-08-2024)
»
ERMELO – Stijn Roelink legde donderdag tijdens de Hippiade, de strijd om de nationale titels van de KNHS, beslag op een achtste plaats over 1,35... (22-08-2024)
»
TUBBERGEN – Bas van der Aa mag tot komende winter weer even gebruik maken van de diensten van Shanroe Barney omdat berijder Hansel Chen na een... (20-08-2024)
»
Twee dagen nadat de Schröder Masterclass is afgesloten, moet het plein voor de Sint-Pancratiusbasiliek er weer uitzien alsof er niet pas een... (19-08-2024)
»
TUBBERGEN – De Ladies Cup tijdens de Schroder Masterclass in Tubbergen werd zaterdag gewonnen door Team Chummy. Tess Verver en Nienke Veldhof zetten... (19-08-2024)