RUITER UIT HENGELO KLASSE APART OVER 1,30 METER BIJ HERFSTSPRINGEN HELLENDOORN

Superieur optreden van Mart IJland

Mart IJland op archieffoto © Fototrailer.nl

HELLENDOORN – Met een superieur optreden tekende Mart IJland donderdag voor een onbedreigde zege in de rubriek over 1,30 meter met twee fasen tijdens het herfstspringen van de Hertruiters in Hellendoorn.

In manege Het Oale Spoor won de Hengeloër met Quintana NL (v. Emerald van ’t Ruytershof) met liefst ruim vijf seconden voorsprong op zijn naaste achtervolger. Dat was Alex Bozorgi met Zephyr. Mart IJland verruilde na bijna anderhalf jaar zijn baan als stalruiter voor Daan van Geel en Mareille Schröder in het Drentse Gees per 1 oktober voor die bij de stal van Willem Greve. "Bij Daan en Mareille heb ik een prima tijd gehad, maar dit was een erg mooie kans dichter bij huis", aldus IJland. "Ik heb heel veel respect voor Willem als ruiter en ik hoop veel van hem te leren."
De stalruiters Matt Garrigan en Linda Portychova van de BWG Stables volgden als derde en vierde met respectievelijk Savarona en Lorentzh2. Hans van der Kolk werd vijfde met Exclusive.

Vincent Geerink
IJland deed het ook prima over 1,35 meter met twee fasen. Dit keer moest hij met Lagans Obos Quality (v. Quality 004) alleen winnaar Vincent Geerink met Gelster (v. Carthino Z) voor zich dulden. Valeria  Sokolova nam op Jackpot TN (v. Diamant de Semilly) de derde prijs in ontvangst. Hendrik Jan Schuttert reed met Indekann HK naar de vierde en met Novia Scota naar de vijfde plaats.

Jan Diepman liet zich met Irandalina huldigen als winnaar van de wedstrijd over 1,20 meter met twee fasen. Wesley de Boer met Luna Alda G en Judith Koudijs met Metzgravin konden het tempo van de routinier nog het best bijbenen zonder fouten te maken.

Rens Rovers won overdag afgetekend de proef over 1,10 meter met twee fasen op Armulandu VI. Rianne Nalis met Ibiza en Mette Marit Eppinga met Just Inov bezetten de volgende posities. De stijlrubriek over 1,00 meter ging naar Puck Haverkate, die met Motega Is 77,5 punt verzamelde. Martin Verschoor met Nicanona (75) en Anouk Hoorn met BCO Superstar Z (73) volgden in haar spoor.

Ook in de avond werd er gesprongen over 1,10 en 1,00 meter.  Britt Noordman besliste met My Miracle de strijd over 1,10 meter met twee fasen in haar voordeel en werd gevolgd door Isa-bo Caspers met Mister Diamant en Wianne Huzen met VdK's .Nitema. De stiojlrubriek was voor Juliette Kap[ert met Ariane B (85), die ook Benthe Lammertink met Neymar van de Watermolen (77) en Esther Lemmers met Jozefien(75,5) royaal aftroefde.

 
 

Meer Springen

»
Hilde Woudstra legde zondag knap beslag op goud en zilver in de finale van de nieuwe titelstrijd over 1,45 meter van de World Breeding Federation for... (02-10-2023)
»
BARCELONA - De springruiters van TeamNL zijn er in de eerste ronde van de finale om de FEI Nations Cup in Barcelona niet in geslaagd zich te plaatsen... (28-09-2023)
»
RIJSSEN – Breed lachend inhaleerde Britt Wiefferink woensdag bij het invallen van de avond haar fraaie zege tijdens de afsluitende wedstrijd voor de... (26-09-2023)
»
DEURNE – Matt Garrigan legde zondag met zijn tienjarige schimmelruin Quantum Robin (v. Carambole) beslag op een keurige derde plaats in de... (24-09-2023)
»
ALMELO – Loes Cevaal en Maud Haarhuis haalden zaterdag twee keer het podium tijdens de eerste selectiewedstrijd voor de KNHS Paradressuur Trophy 2023... (24-09-2023)
»
DEURNE - Matt Garrigan troefde donderdag op de terreinen van Green Valley Estate in Deurne Gerco Schröder net af in de rubriek over 1,45 meter op... (22-09-2023)
»
WIERDEN – Thijmen en Faye Louise Vos beleefden afgelopen weekend een mooi feestje in het Belgische Opglabbeek. Thijmen (17) won met het Nederlands... (19-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – Ruiters van Stal Wiefferink deden in het weekend goede zaken tijdens Outdoor Zuidwolde. Vooral de rubriek over 1,35 meter met barrage op... (18-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – De eerste drie dagen van Outdoor Zuidwolde leverden evenveel Twentse overwinningen op. Bas van der Aa won een rubriek over 1,40 meter,... (16-09-2023)
»
LEEUWARDEN – Jeroen Dubbeldam is de nieuwe ambassadeur van Indoor Friesland. De Olympisch, wereld- en Europees kampioen is de opvolger van Jur... (13-09-2023)
»
ERMELO – Willem Greve maakt zoals verwacht met Highway M TN deel uit van de natiuonale ploeg springruiters, die van 28 september tot en met 1 oktober... (12-09-2023)
»
PADERBORN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn tienjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z)  keurig als derde in de kwalificatie voor de Grote... (09-09-2023)
»
OUD-OOTMARSUM – Op Stoeterij De Wiemselbach in Oud-Ootmarsum is maandagochtend de tophengst Numero Uno (v. Libero H x Lord Calando) op 28-jarige... (05-09-2023)
»
MILAAN – Willem Greve sloot het EK voor springruiters zondag met zijn hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) na een knappe opmars alsnog... (03-09-2023)
»
EXLOO – Robert Vos eindigde vrijdag met zijn achtjarige bruine ruin Cadillac Z als derde in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het... (02-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters hebben tijdens het EK in Milaan beslag gelegd op de zevende plaats, de positie die het team van bondscoach Jos... (01-09-2023)
»
EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag met haar vijftienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) liefst 94 tegenstanders voor in de rubriek... (01-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters werkten zich donderdag op de tweede dag van het EK in Milaan op van de twaalfde naar de zevende plaats. Ze... (01-09-2023)
»
MILAAN - De Nederlandse springruiters zijn het EK in Milaan woensdag matig begonnen. Het team van Jos Lansink staat na het eerste onderdeel van de... (30-08-2023)
»
DEURNE – Hessel Hoekstra reeg dit weekend na zijn triomf in de Schröder Masterclass in Tubbergen op dinsdag de prijzen aaneen tijdens het drie dagen... (28-08-2023)