HAAKSBERGENAAR MIST ZEGE IN GROTE PRIJS VRAGENDER OP 0,01 SECONDE NA

Steven Veldhuis volop in de prijzen

Steven Veldhuis met Iregina op archieffoto.

VRAGENDER - Als je drie paarden in een barrage van acht deelnemers hebt en Steven Veldhuis heet, dan krijg je vanzelf de favorietenrol toebedeeld. De Grote Prijs van Jumping Lichtenvoorde over 1,40 meter ging echter aan zijn neus voorbij.

Steven Veldhuis reed met het mes tussen de tanden, maar dat deed Maikel Schennink ook. Hij won vrijdagavond met slechts éénhonderdste seconde voorsprong. Veldhuis werd in het parcours van Jos Brinkman tweede op Iregina , derde met Just Impression en vijfde op Jisborn na nummer vier, de getalenteerde 15-jarige Britt Schaper op In The Air.

Het winnende paard van Maikel Schennink heet Glamour ES en die eindigde al vaker bovenaan in Paardensportcentrum Lichtenvoorde. De combinatie won al eerder een nationale Grote Prijs over 1,40 meter, pakte over een ander parcours over die hoogte en was deze zomer de beste in de GP van CSI1* Outdoor Gelderland. “Zo’n goed paard”, zegt Steven Veldhuis over de vos, waarmee Maikel Schennink in maart ook nog het KNHS-indoorkampioenschap over 1.35 meter op zijn naam schreef. won. 

‘Bewondering voor Steven’
Maikel Schennink trainde heeft een aantal keren bij Steven Veldhuis getraind. “Ik heb heel veel bewondering voor hem. Ik weet nu hoe Steven traint en rijdt, hoe hij met de paarden omgaat. Alles op een natuurlijke manier, paardvriendelijk en hij zit ze nooit in de weg. Steven kan heel hard naar de sprong toerijden en de paarden blijven er toch mooi vanaf. Daar kan ik zoveel van leren. Ik ben van mezelf een stijlruiter en zit graag meer rechtop. Dan wil ik vooral netjes rijden, maar dat past niet direct bij dit paard. Nu ik verder voorin het zadel zit, kan ik nog sneller rijden. En natuurlijk probeer ik de tips toe te passen die ik op concours van hem krijg”, lacht hij. Credits zijn er overigens ook voor Peter Geerink, waarmee Maikel getraind heeft. “Van  hem steek je ook zo ontzettend veel op. Je neemt van iedereen dingen mee.”

Zege Hendrik Jan Schuttert
Op vrijdag boekte Maikel Schennink ook nog een overwinning over 1,30 meter met Boy (Big Star jr KZ), waarbij Steven Veldhuis tweede werd op Laconique DN, Hendrik Jan Schuttert derde met Stakkaire Gold en Mart IJland vijfde met Quintana. Schuttert won met Nova Scotia Z de rubriek over 1,35 meter, waarin Steven  Veldhuis als eindigde met Jisborn en Caro Müller met Ionescu Sitte beslag legde op de vijfde positie. 
Steven Veldhuis had donderdag met Impression al wel de proef over 1,30 meter winnend afgesloten. Dezelfde dag finishte Vera Abbink met Lantos als derde over 1,20 meter en was Chantal Leusink met Nova superieur op een van de parcoursen over 1,10 meter. In de andere verzekerde Desiree Kemper zich met Cuman van de derde prijs.

Onderste foto van Steven Veldhuis (rechts) en Maikel Schennink bij de prijsuitreiking © Wendy Scholten.

Meer Springen

AMSTERDAM – Jodie Hall McAteer beleefde een goede slotdag tijdens Jumping Amsterdam. De Engelse stalruiter van de BWG Stables eindigde in de... (29-01-2023)
AMSTERDAM – Coen Kerbert leverde zaterdag een mooie prestatie in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens Jumping Amsterdam. De Enschedeër... (28-01-2023)
KRONENBERG – Eric ten Cate blijft de zeges aaneenrijgen. Tijdens het concours hippique De Peelbergen in Kronenberg boekte hij vrijdag twee... (28-01-2023)
AMSTERDAM - Carambole neemt zaterdagavond afscheid van de sport, voorafgaand aan de Grote Prijs van Jumping Amsterdam. Een goed getimed moment, want... (27-01-2023)
AMSTERDAM – Lars Schröder schreef donderdag tijdens Jumping Amsterdam in de RAI een prachtige overwinning bij op zijn erelijst met zijn zege in de... (26-01-2023)
SAASVELD – Steven en Stef Veldhuis tekenden zaterdag samen voor liefst drie overwinningen tijdens het indoorconcours van St. Hubertus in Saasveld. Ze... (22-01-2023)
SAASVELD - Pernilla Josse schreef zaterdag tijdens het concours van St. Hubertus in Saasveld de klasse over 1,35 meter op haar naam met Meyboom’s... (22-01-2023)
WIERDEN – Conor Drain was vrijdag weer eens niet te kloppen in de rubriek over 1,35 meter tijdens het concours van De Eschruiters in Wierden. Met... (22-01-2023)
SAASVELD – PSV St. Hubertus uit Harbrinkhoek houdt deze week voor de tweede keer haar indoorconcours in de Ankerhal in Saasveld. Vanaf donderdagavond... (18-01-2023)
EXLOO – Jeroen Dubbeldam was zondag de beste Nederlander in de Grote Prijs van Drenthe over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2* IICH Exloo. Met... (15-01-2023)
SAASVELD – Een dag voor hij zich tot grote uitblinker ontpopte bij de strijd om de titels van Kring Twente was Yu Long Chen met Shanroe Barney... (15-01-2023)
SAASVELD – De titels van Kring Twente in de twee hoogste klassen werden zaterdag een prooi voor de Taiwanese kampioen Yu Long Chen. De 31-jarige... (14-01-2023)
OPGLABBEEK – Remco Been legde vrijdag met zijn zestienjarige bruine hengst Holland van de Bisschop (v. Heartbreaker) beslag op een keurige tweede... (14-01-2023)
EXLOO – Eric ten Cate was vrijdagochtend tijdens het IICH Exloo dicht bij de winst in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen. Met de tienjarige... (13-01-2023)
VRAGENDER – Gerben Morsink tekende zaterdag met Carina Z (v. Carthino Z) voor een zege over 1,35 meter tijdens de Nieuwjaarsjumping in Paardencentrum... (08-01-2023)
MARIENHEEM – Elike Morsink eindigde vrijdag als tweede in de finale van de wedstrijd over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen in... (31-12-2022)
MECHELEN – Willem Greve schreef donderdagavond met zijn tienjarige bruine hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) op superieure wijze de... (29-12-2022)
MARIENHEEM – Elike Morsink trok dinsdag met Dakina II de zege naar zich toe in de rubriek over 1,30 en 1,35 meter tijdens de Sallandse Ruiterdagen.... (28-12-2022)
SAASVELD – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,35 meter en een tweede in de proef over 1,30 meter ontpopte Stef Veldhuis zich met zijn... (21-12-2022)
POZNAN – Remco Been reed zondag tijdens de Cavaliada Tour op grootste wijze naar de zege in de Grote Prijs van het CSI3* in Poznan over 1,50 meter. (19-12-2022)