HAAKSBERGENAAR MIST ZEGE IN GROTE PRIJS VRAGENDER OP 0,01 SECONDE NA

Steven Veldhuis volop in de prijzen

Steven Veldhuis met Iregina op archieffoto.

VRAGENDER - Als je drie paarden in een barrage van acht deelnemers hebt en Steven Veldhuis heet, dan krijg je vanzelf de favorietenrol toebedeeld. De Grote Prijs van Jumping Lichtenvoorde over 1,40 meter ging echter aan zijn neus voorbij.

Steven Veldhuis reed met het mes tussen de tanden, maar dat deed Maikel Schennink ook. Hij won vrijdagavond met slechts éénhonderdste seconde voorsprong. Veldhuis werd in het parcours van Jos Brinkman tweede op Iregina , derde met Just Impression en vijfde op Jisborn na nummer vier, de getalenteerde 15-jarige Britt Schaper op In The Air.

Het winnende paard van Maikel Schennink heet Glamour ES en die eindigde al vaker bovenaan in Paardensportcentrum Lichtenvoorde. De combinatie won al eerder een nationale Grote Prijs over 1,40 meter, pakte over een ander parcours over die hoogte en was deze zomer de beste in de GP van CSI1* Outdoor Gelderland. “Zo’n goed paard”, zegt Steven Veldhuis over de vos, waarmee Maikel Schennink in maart ook nog het KNHS-indoorkampioenschap over 1.35 meter op zijn naam schreef. won. 

‘Bewondering voor Steven’
Maikel Schennink trainde heeft een aantal keren bij Steven Veldhuis getraind. “Ik heb heel veel bewondering voor hem. Ik weet nu hoe Steven traint en rijdt, hoe hij met de paarden omgaat. Alles op een natuurlijke manier, paardvriendelijk en hij zit ze nooit in de weg. Steven kan heel hard naar de sprong toerijden en de paarden blijven er toch mooi vanaf. Daar kan ik zoveel van leren. Ik ben van mezelf een stijlruiter en zit graag meer rechtop. Dan wil ik vooral netjes rijden, maar dat past niet direct bij dit paard. Nu ik verder voorin het zadel zit, kan ik nog sneller rijden. En natuurlijk probeer ik de tips toe te passen die ik op concours van hem krijg”, lacht hij. Credits zijn er overigens ook voor Peter Geerink, waarmee Maikel getraind heeft. “Van  hem steek je ook zo ontzettend veel op. Je neemt van iedereen dingen mee.”

Zege Hendrik Jan Schuttert
Op vrijdag boekte Maikel Schennink ook nog een overwinning over 1,30 meter met Boy (Big Star jr KZ), waarbij Steven Veldhuis tweede werd op Laconique DN, Hendrik Jan Schuttert derde met Stakkaire Gold en Mart IJland vijfde met Quintana. Schuttert won met Nova Scotia Z de rubriek over 1,35 meter, waarin Steven  Veldhuis als eindigde met Jisborn en Caro Müller met Ionescu Sitte beslag legde op de vijfde positie. 
Steven Veldhuis had donderdag met Impression al wel de proef over 1,30 meter winnend afgesloten. Dezelfde dag finishte Vera Abbink met Lantos als derde over 1,20 meter en was Chantal Leusink met Nova superieur op een van de parcoursen over 1,10 meter. In de andere verzekerde Desiree Kemper zich met Cuman van de derde prijs.

Onderste foto van Steven Veldhuis (rechts) en Maikel Schennink bij de prijsuitreiking © Wendy Scholten.

Meer Springen

»
ZUIDWOLDE – Bas van der Aa was tijdens CH De Wolden met zijn dertienjarige vosruin Gaen (v. Quintago 1) goed voor de derde plaats in de toprubriek... (26-07-2024)
»
DIEPENHEIM – Het kan de laatste tijd niet op voor Hessel Hoekstra. De nummer twee van het NK en winnaar van de Grote Prijs van Ommen deelde tijdens... (24-07-2024)
»
DIEPENHEIM – De top drie van vorig jaar is dinsdagavond opnieuw van de partij tijdens het masterspringen aan de Krommedijk in Diepenheim. Tom... (22-07-2024)
»
ZUIDWOLDE – Gerco Schröder plaatste zich zondag voor de barrage van de Grote Prijs van het CSI2* De Wolden over 1,45 meter op zondag en eindigde... (22-07-2024)
»
HAAKSBERGEN – Ashley Spiele-te Wierik beleefde zondag een mooie primeur. Met haar achtjarige bruine merrie Lady-Rubertha (v. Glennfiddich VDL) sloot... (21-07-2024)
»
KRONENBERG – Voor Thijmen Vos was zaterdag het zilver het wachten meer dan waard. De 18-jarige Wierdenaar was een van de slechts vier deelnemers, die... (21-07-2024)
»
KRONENBERG – Thijmen Vos heeft op fraaie wijze zilver veroverd bij het EK junioren in Kronenmberg. De 18-jarige Wierdenaar hield zijn hoofdknap koel... (20-07-2024)
»
ZUIDWOLDE – Met een vierde en een vijfde plaats deed Steven Veldhuis het ook op de tweede dag van CH De Wolden naar behoren. Met de achtjarige... (19-07-2024)
»
ZUIDWOLDE – Gert-Jan Bruggink mocht donderdag tijdens CH De Wolden na de wedstrijd over 1,40 meter tegen de klok met de tienjarige vosruin Surprising... (18-07-2024)
»
KRONENBERG - Thijmen Vos is nog steeds kansrijk voor een medaille tijdens het EK springen voor junioren. De Wierdenaar hield zowel woensdag als... (18-07-2024)
»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw... (10-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)