HAAKSBERGENAAR MIST ZEGE IN GROTE PRIJS VRAGENDER OP 0,01 SECONDE NA

Steven Veldhuis volop in de prijzen

Steven Veldhuis met Iregina op archieffoto.

VRAGENDER - Als je drie paarden in een barrage van acht deelnemers hebt en Steven Veldhuis heet, dan krijg je vanzelf de favorietenrol toebedeeld. De Grote Prijs van Jumping Lichtenvoorde over 1,40 meter ging echter aan zijn neus voorbij.

Steven Veldhuis reed met het mes tussen de tanden, maar dat deed Maikel Schennink ook. Hij won vrijdagavond met slechts éénhonderdste seconde voorsprong. Veldhuis werd in het parcours van Jos Brinkman tweede op Iregina , derde met Just Impression en vijfde op Jisborn na nummer vier, de getalenteerde 15-jarige Britt Schaper op In The Air.

Het winnende paard van Maikel Schennink heet Glamour ES en die eindigde al vaker bovenaan in Paardensportcentrum Lichtenvoorde. De combinatie won al eerder een nationale Grote Prijs over 1,40 meter, pakte over een ander parcours over die hoogte en was deze zomer de beste in de GP van CSI1* Outdoor Gelderland. “Zo’n goed paard”, zegt Steven Veldhuis over de vos, waarmee Maikel Schennink in maart ook nog het KNHS-indoorkampioenschap over 1.35 meter op zijn naam schreef. won. 

‘Bewondering voor Steven’
Maikel Schennink trainde heeft een aantal keren bij Steven Veldhuis getraind. “Ik heb heel veel bewondering voor hem. Ik weet nu hoe Steven traint en rijdt, hoe hij met de paarden omgaat. Alles op een natuurlijke manier, paardvriendelijk en hij zit ze nooit in de weg. Steven kan heel hard naar de sprong toerijden en de paarden blijven er toch mooi vanaf. Daar kan ik zoveel van leren. Ik ben van mezelf een stijlruiter en zit graag meer rechtop. Dan wil ik vooral netjes rijden, maar dat past niet direct bij dit paard. Nu ik verder voorin het zadel zit, kan ik nog sneller rijden. En natuurlijk probeer ik de tips toe te passen die ik op concours van hem krijg”, lacht hij. Credits zijn er overigens ook voor Peter Geerink, waarmee Maikel getraind heeft. “Van  hem steek je ook zo ontzettend veel op. Je neemt van iedereen dingen mee.”

Zege Hendrik Jan Schuttert
Op vrijdag boekte Maikel Schennink ook nog een overwinning over 1,30 meter met Boy (Big Star jr KZ), waarbij Steven Veldhuis tweede werd op Laconique DN, Hendrik Jan Schuttert derde met Stakkaire Gold en Mart IJland vijfde met Quintana. Schuttert won met Nova Scotia Z de rubriek over 1,35 meter, waarin Steven  Veldhuis als eindigde met Jisborn en Caro Müller met Ionescu Sitte beslag legde op de vijfde positie. 
Steven Veldhuis had donderdag met Impression al wel de proef over 1,30 meter winnend afgesloten. Dezelfde dag finishte Vera Abbink met Lantos als derde over 1,20 meter en was Chantal Leusink met Nova superieur op een van de parcoursen over 1,10 meter. In de andere verzekerde Desiree Kemper zich met Cuman van de derde prijs.

Onderste foto van Steven Veldhuis (rechts) en Maikel Schennink bij de prijsuitreiking © Wendy Scholten.

Meer Springen

»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)