Sterk optreden van Gerben Morsink

MIERLO - De top drie van het NK springen is na het tweede onderdeel ongewijzigd. Winchester HS, SFN Zenith NOP en Don VHP Z maakten wederom geen springfouten en daarmee blijft Frank Schuttert de leider voor wereldkampioen Jeroen Dubbeldam en Harrie Smolders. Henk van de Pol won met Willink de tweede wedstrijd van het kampioenschap, waarin Gerben Morsink met Faithfull sterk als derde eindigde.

Frank Schuttert en Winchester HS (v. Numero Uno) gaan zonder strafpunten aan de leiding in de tussenstand van het NK springen. “Na de bronzen medaille van vorig jaar wil ik dit keer natuurlijk hoger eindigen. Ik wil het zelf doen en niet afhankelijk zijn van de fouten die mijn concurrenten maken. Gisteren sprong Winchester HS nog iets beter dan vandaag. Toen kwam hij iets meer in zijn ritme”, aldus Frank Schuttert, die vrijdag achtste werd.

Ook wereldkampioen Jeroen Dubbeldam (negende) en SFN Zenith NOP (v. Rash R) – vorig tweede in het kampioenschap – gingen in grootse vorm over de vijftien sprongen in het parcours. Wanneer ze zondag over de twee manches foutloos blijven, zijn ze nog afhankelijk van wat Schuttert en Winchester HS doen. De eventuele strafpunten van zondag worden bij die van vrijdag en donderdag opgeteld. Gert-Jan Bruggink reed met Connelly naar de tiende plek in de tweede proef.
 
Titelverdediger Maikel van der Vleuten staat met 3,71 strafpunten op de tiende plaats in het klassement en dat is minder dan een springfout verwijderd van leider Schuttert. 
 
Zondagmiddag gaat het NK springen voor senioren verder met een wedstrijd over twee manches.
 
TUSSENSTAND NK SPRINGEN

In een kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs van Mierlo op zaterdag eindigde Ben Schröder met Complemento als vijfde en werd Gert-Jan Bruggink met MCB Ulke zesde.

Foto Gerben Morsink met Faithfull van www.fototrailer.nl

Meer Springen

»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)
»
OMMEN – Hessel Hoekstra slaagde er donderdag tijdens het CSI Ommen twee keer in bij de eerste tien te eindigen. Met de achtjarige vosruin VDL... (05-07-2024)
»
OMMEN – Lars Schröder reed woensdag tijdens CSI1* Ommen met zijn veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) naar een verdienstelijke... (04-07-2024)
»
ERMELO – Mart IJland bij de junioren en Thijmen Vos bij de junioren vertegenwoordigen Nederland bij de Europese kampioenschappen springen voor de... (03-07-2024)
»
OMMEN – Het CSI Twente is amper achter de rug of het volgende concours op drie sterren-niveau in eigen provincie dient zich alweer aan. Vanaf... (03-07-2024)
»
GEESTEREN – Na vier dagen hippische topsport en breedtesport op twee wedstrijdpistes maakt directeur Rob Maathuis de sportieve balans op van de... (02-07-2024)
»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
PRAAG – De springruiters van TeamNL wonnen vrijdag overtuigend de landenwedstrijd van het CSIO3* Praag. Dankzij foutloze ritten van Henk Frederiks... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
GEESTEREN - Het CSI Twente werd donderdagavond op de eerste dag van het concours overschaduwd door een tragisch ongeval, waarbij een paard overleed. (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)