OP SUPERIEURE WIJZE NAAR ZEGE IN HOOFDRUBRIEK EUREGIO OUTDOOR DENEKAMP

Springles Jeroen Dubbeldam

Jeroen Dubbeldam met Trezequet en rechts Jeanette Vlierman-Koekkoek. Onder Roderick van den Engh met No Cider Td. Foto's © Louis Nieuwhuis.

DENEKAMP – Jeroen Denekamp verzorgde Tweede Pinksterdag een fraaie springles tijdens Euregio Outdoor Denekamp. De Olympisch kampioen van 2000 won op superieure wijze de hoofdrubriek over 1,35 meter met zijn elfjarige bruine ruin Trezequet.

Dubbeldam reed in de barrage in een strak tempo een rondje uit het boekje met fraaie wendingen en sloot de bij prima weer goed bezochte wedstrijd af met een voorsprong van 1,52 seconde op nummer twee Noelle Klokman met Lightning Isriwica. De derde plaats was voor zijn partner Annelies Vorsselmans met Leuke Vrouw. Lars Wigger maakte het succes voor Stal De Sjiem compleet met zijn vierde positie op Investment. De vijfde plek was voor Stijn Roelink, die met Diamond de tweede tijd noteerde, maar dat ging ten koste van een balk.

Roderick van den Engh
Roderick van den Engh trok met No Cider Td de zege naar zich toe in de rubriek over 1,30 meter. Lars Wigger werd dit keer tweede met Chloe la Quadra op een achterstand van 0,32 seconde. Kees Greve met Marline, Noelle Klokman met No Worries en Tess Huttenhuis met Felix completeerden de top vijf.

Edwin Oosterbroek schreef met Nariska de proef over 1,20 meter met twee fasen op zijn naam. Merle Bodde volgde met Just Kharley op 0,15 seconde als tweede en de derde plek werd bezet door  Aleksasndra Pushkarskaya met My Karlos. Een dag eerder werd Oosterbroek over dezelfde hoogte tegen de klok tweede met Nariska, achter Tess Huttenhuis met Felix en voor Manon Damhuis met Imperia.

Brit Weusthof eiste maandag met Agono overtuigend de zege op over 1,10 meter met twee fasen. In haar spoor volgden Lisa Schröder met Mama Mia Picobello Z en Chantal Roerink met Majareedom. Zaterdag ging de winst in deze klasse op tijd naar Amber Kiewit met Glow of Fire. Iris Oude Ophuis met New Jersey Girl W en Kim Loman met Leonardo K. bleven het dichtst in haar buurt.

Amber Kiewit ging maandag op herhaling over 1,00 meter met twee fasen, waarin ze met Nobijn eveneens de sterkste was. Ook Hendrika Bakker met Norris en Chantal Roerink met Majareedom hadden het nakijken. In deze klasse werd op vrijdag en zaterdag op stijl gereden. Rick Plegt won de eerste rit met Orlando Vj, waarin hij 80,5 punt kreeg toebedeeld. Nikki Nijenkamp met Nutella (74) en Lotte Paus met Di Maria (72) moesten royaal terrein prijsgeven.
Liz Loman werd met Lucky als winnares uitgeroepen na de proef op zaterdag. Net als nummer twee Brit Weusthof met Tumblr scoorde ze 80 punten. Nummer drie Rens Olde Olthuis verzamelde er 77,5 met Mersina.
 

Meer Springen

»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve maakt zoals verwacht deel uit van TeamNLdat Nederland vertegenwoordigt bij het springen tijdens de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)