MET CADILLAC Z EN LORDS OF LIGHTNING BIJ WINTER CLASSICS IN MARIENHEEM 

Robert Vos is er twee keer dicht bij

Robert Vos

MARIENHEEM – Robert Vos was zaterdag twee keer dichtbij tijdens de derde wedstrijd van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Marienheem. Zowel over 1,30 als over 1,45 moest de Wierdenaar genoegen nemen met de tweede plaats.

In die laatste klasse moest Vos met zijn toch al prima presterende achtjarige ruin Cadillac Z (v. Carrera VDL) zijn meerdere erkennen in Daan van Geel op Just Blue. De Drentse ruiter was in de barrage 1,19 seconde sneller. Sander Geerink bezette de derde positie met de twaalfjarige ruin Global (v. Cardento) en Hendrik Jan Schuttert nam met de achtjarige ruin Kailon (v. Etoulon) de vierde plek voor zijn rekening. Amke Bekhuis werd achtste met de negenjarige ruin Jamal EB (v. Action Breaker).

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra kon over 1,40 meter met zijn negenjarige ruin Jayton (v. Ludwig As) alleen niet op tegen winnares Berber Dijkman met Carturo Z. Stijn Roelink bezette met de negenjarige ruin Joyride (v. Denzel van het Meulenhof) de vijfde stek en moest ook Albert Zoer met K-Dine en Lisa Broekert met I Am Elrite voor laten gaan. 
De posities zeven tot en met tien werden ingenomen door achtereenvolgens Hessel Hoekstra met de achtjarige ruin Cagaro (v. Stolzenberg), Willem Greve met de achtjarige merrie Kyra (v. Grand Slam VDL), Mark van den Top met de vijftienjarige hengst Colombo (v. Casall) en Evi Wiefferink met haar elfjarige merrie Hot Lips (v. C-Ingmar).

Eric ten Cate
Eric ten Cate mocht zich als tweede opstellen na zijn rit met de achtjarige merrie HorseDeals Prima Donna van ’t Roosakker (v. Comme il Faut) in de rubriek over 1,35 meter. Jorinde Dolfijn was hem met Ithaca te vlug af. Hendrik-Jan Schuttert werd als vijfde in de uitslag genoteerde met de zevenjarige ruin Lucifer (v. Akarad Hero Z).

Over 1,30 meter hoefde Robert Vos met zijn zevenjarige merrie Lords of Lightning (v. Ludwig AS) Easter Boy) alleen Lysanne Kruizinga met Legendster voor zich te dulden. Achter Tess Delger met Melodie V en Pim Mulder met Lidante 2 completeerde Britt Wiefferink de top vijf met de zevenjarige ruin Leomar (v. Kohinoor). 

Meer Springen

»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw... (10-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)
»
OMMEN – Hessel Hoekstra slaagde er donderdag tijdens het CSI Ommen twee keer in bij de eerste tien te eindigen. Met de achtjarige vosruin VDL... (05-07-2024)
»
OMMEN – Lars Schröder reed woensdag tijdens CSI1* Ommen met zijn veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) naar een verdienstelijke... (04-07-2024)
»
ERMELO – Mart IJland bij de junioren en Thijmen Vos bij de junioren vertegenwoordigen Nederland bij de Europese kampioenschappen springen voor de... (03-07-2024)
»
OMMEN – Het CSI Twente is amper achter de rug of het volgende concours op drie sterren-niveau in eigen provincie dient zich alweer aan. Vanaf... (03-07-2024)
»
GEESTEREN – Na vier dagen hippische topsport en breedtesport op twee wedstrijdpistes maakt directeur Rob Maathuis de sportieve balans op van de... (02-07-2024)
»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)