WIERDENAAR MET BALOU VAN HET MOLENHOF OPNIEUW WINNAAR GROTE PRIJS CH ALBERGEN

Remco Been herhaalt succes van 2019

Foto Remco Been met Balou van het Molenhof © Fototrailer

ALBERGEN – Remco Been herhaalde zondag met Balou van het Molenhof zijn succes van drie jaar geleden tijdens de Grote Prijs van het CH Albergen. Met de dertienjarige bruine hengst (v. Berlin x Grand Pilot) prolongeerde hij zijn zege in de hoofdrubriek van het evenement, dat vanwege corona in 2020 en 2021 geen doorgang vond.

Been was de eerste starter in de barrage, waarin hij elf concurrenten voor de zege ontmoette. Ze beten stuk voor stuk hun tanden stuk op de tijd van de Wierdenaar, die na 41,11 seconde door de finish kwam. “Ik heb mijn eigen rondje gereden, want ik kon uiteraard niet afkijken hoe een ander het voor mij deed. Het ging wel vlot en ik heb ook risico’s genomen. Maar het was een fijn rondje, we konden overal de eerste afstand houden. Balou is een super voorzichtig paard met een heel goede instelling.”

Ook de ambiance mocht er zijn, vond Remco Been. “Albergen is altijd mooi op dat grote terrein van het CSI Twente. Het was goed en gezellig. Het ging er gemoedelijk aan toe en er was veel publiek. Gewoon  leuk dus.”

Gert-Jan Bruggink tweede
Achter Been legde Gert-Jan Bruggink beslag op de tweede plaats met zijn tienjarige bruine ruin That’s Mie Z (v. Topaas Z). De ruiter uit De Lutte gaf 0,47 seconde toe op de winnaar. Gerco Schröder werd derde met de negenjarige bruine ruin I Will be Famous. De plaatsen vier en vijf waren voor Frank Schuttert met de donkerbruine hengst Joviaal ES en Wilton Porter met de vosmerrie Vigakata. 

In het zestigkoppige en uitstekend bezette veld werd de foutloze top zeven gecompleteerd door achtereenvolgens Matt Garrigan met de vosruin HHS Seattle en Mart IJland met de bruine ruin Hero. Eric ten Cate was de snelste vierfouter met de bruine ruin Ivoor. Conor Drain met de voshengst Cristo en Madée Schuttenbeld met de bruine ruin Dorus du Domain Z maakten de eerste tien vol.

Conor Drain beste in ZZ
Conor Drain reed naar de winst in de klasse ZZ met zijn bruine ruin Dialetto (v. Diarado). Sven Peters eindigde als tweede met de vosruin Izaro en Matt Garrigan derde met de schimmelruin Quantum Robin V. De vierde en vijfde plaats waren voor respectievelijk Marc Houtzager op de bruine merrie Klasse EB en Hendrik Jan Schuttert met de bruine ruin Nova Scotia Z.

Gert-Jan Bruggink mocht de eerste plaats afhalen in de klasse Z, waarin hij met de schimmelruin Vigalio SHO Z (v. Vigo d’Arsouilles) de concurrentie voor bleef. Stef Veldhuis hield met de donkerbruine merrie Karolitha (v. Carembar de Muze) zijn vader Steven op de bruine ruin Jisborn van de tweede plek af. Marianne Boerema met Pegasus Blue en Daan van Geel met Nabab de Calando finishten als vierde en vijfde.

De klasse M werd wel een prooi voor Stef Veldhuis en Karolitha. Jochem Munsterhuis moest dit keer met zijn bruine merrie Nikki genoegen nemen met de positie van runner-up en de derde plek was voor Daan van Geel met de schimmelmerrie Kalimero.

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)