NUL EN VIER STRAFPUNTEN IN EERSTE LANDENWEDSTRIJD IN UGGERHALNE

Prima Oranje-debuut Eric ten Cate

Eric ten Cate met Incredible

UGGERHALNE – Eric ten  Cate beleefde vrijdag een prima debuut voor TeamNL in het Deense Uggerhalne Aalborg). Als eerste starter van het kwartet van Vincent Voorn reed de ruiter uit Geesteren met zijn dertienjarige schimmelruin Incredible (v. Clinton) een foutloze eerste manche en sloot hij de tweede met slechts één springfout af.

Met Patrick Lemmen op James Blond was Ten Cate de beste Nederlander in de landenwedstrijd, over 1,45 meter, die voor de regio Noord (Nederland zit in Centraal) gold als kwalificatie voor de strijd om de EEF Longines Nations Cup op drie sterrenniveau.

Henk Frederiks reed Impian D foutloos in de eerste omloop en kreeg acht strafpunten in de tweede. Mark Martens begon beide parcoursen goed met Kinmar Quality Hero, maar kon dat naar het einde van het parcours niet volhouden (12 en 24).
Nederland eindigde mede daardoor als zevende, nadat het in de eerste ronde knap foutloos was gebleven.
Volgende week komt TeamNL aan de start in de EEF Nations Cup van het Noorse Drammen. Dan vervangt Roelof Bril Patrick Lemmen.

Eric ten Cate deed het ook in andere rubrieken goed. Met de tienjarige bruine ruin Indendo (v. Q. Breitling LS) zegevierde hij donderdag in de wedstrijd over 1,30 meter op tijd in de Big Tour van het CSI1* en legde hij vrijdag beslag op de derde plek over 1,35 meter met twee fasen. Met de vosmerrie Horsedeals Nada van Spieveld (v. Elvis ter Putte) bezette Ten Cate donderdag de vierde plek in de proef over 1,40 meter in de Medium Tour van het CSI3*.

Landenwedstrijd Rome
De springruiters van TeamNL sloten de eerste vijfsterren landenwedstrijd van het seizoen in Rome als zesde af. Nederland was een van de vier teams, die de derde plaats deelden met een gelijk aantal van twaalf strafpunten. De tijd van het team van Jos Lansink was echter de langzaamste. 

Op het prachtige Piazza di Siena in Rome werd Nederland vertegenwoordigd door Jur Vrieling met Long John Silver NOP (25 en 0), Kim Emmen met Inflame Go (0 en 8), Maikel van der Vleuten met O’Bailey vh Brouwerhof (4 en 0) en Harrie Smolders met Uricas v/d Kattevennen (4 en 4),  De wedstrijd maakt geen onderdeel uit van de FEI Longines Nations Cup Series, maar is daarom niet minder gewild als seizoenopening voor de beste ruiterteams van de wereld. 

Volgende week reist Lansink met Smolders, Vrieling, Sanne Thijssen, Kevin Jochems en Loewie Joppen naar Sankt Gallen voor de eerste FEI Longines Nations Cup van het seizoen. Dan gaat het om punten voor een plek in de finale van de strijd om de Nations Cup, eind september in Barcelona. Eind augustus staat het Europees kampioenschap springen in Milaan op de kalender. Vorig jaar stelden de springruiters met het teamzilver op het WK in Herning al het Olympisch ticket voor Parijs 2024 zeker.

Meer Springen

»
Hilde Woudstra legde zondag knap beslag op goud en zilver in de finale van de nieuwe titelstrijd over 1,45 meter van de World Breeding Federation for... (02-10-2023)
»
BARCELONA - De springruiters van TeamNL zijn er in de eerste ronde van de finale om de FEI Nations Cup in Barcelona niet in geslaagd zich te plaatsen... (28-09-2023)
»
RIJSSEN – Breed lachend inhaleerde Britt Wiefferink woensdag bij het invallen van de avond haar fraaie zege tijdens de afsluitende wedstrijd voor de... (26-09-2023)
»
DEURNE – Matt Garrigan legde zondag met zijn tienjarige schimmelruin Quantum Robin (v. Carambole) beslag op een keurige derde plaats in de... (24-09-2023)
»
ALMELO – Loes Cevaal en Maud Haarhuis haalden zaterdag twee keer het podium tijdens de eerste selectiewedstrijd voor de KNHS Paradressuur Trophy 2023... (24-09-2023)
»
DEURNE - Matt Garrigan troefde donderdag op de terreinen van Green Valley Estate in Deurne Gerco Schröder net af in de rubriek over 1,45 meter op... (22-09-2023)
»
WIERDEN – Thijmen en Faye Louise Vos beleefden afgelopen weekend een mooi feestje in het Belgische Opglabbeek. Thijmen (17) won met het Nederlands... (19-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – Ruiters van Stal Wiefferink deden in het weekend goede zaken tijdens Outdoor Zuidwolde. Vooral de rubriek over 1,35 meter met barrage op... (18-09-2023)
»
ZUIDWOLDE – De eerste drie dagen van Outdoor Zuidwolde leverden evenveel Twentse overwinningen op. Bas van der Aa won een rubriek over 1,40 meter,... (16-09-2023)
»
LEEUWARDEN – Jeroen Dubbeldam is de nieuwe ambassadeur van Indoor Friesland. De Olympisch, wereld- en Europees kampioen is de opvolger van Jur... (13-09-2023)
»
ERMELO – Willem Greve maakt zoals verwacht met Highway M TN deel uit van de natiuonale ploeg springruiters, die van 28 september tot en met 1 oktober... (12-09-2023)
»
PADERBORN – Gerben Morsink eindigde zaterdag met zijn tienjarige vosruin Carsey Z (v. Carthino Z)  keurig als derde in de kwalificatie voor de Grote... (09-09-2023)
»
OUD-OOTMARSUM – Op Stoeterij De Wiemselbach in Oud-Ootmarsum is maandagochtend de tophengst Numero Uno (v. Libero H x Lord Calando) op 28-jarige... (05-09-2023)
»
MILAAN – Willem Greve sloot het EK voor springruiters zondag met zijn hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) na een knappe opmars alsnog... (03-09-2023)
»
EXLOO – Robert Vos eindigde vrijdag met zijn achtjarige bruine ruin Cadillac Z als derde in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens het... (02-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters hebben tijdens het EK in Milaan beslag gelegd op de zevende plaats, de positie die het team van bondscoach Jos... (01-09-2023)
»
EXLOO – Madée Schuttenbeld bleef donderdag met haar vijftienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) liefst 94 tegenstanders voor in de rubriek... (01-09-2023)
»
MILAAN – De Nederlandse springruiters werkten zich donderdag op de tweede dag van het EK in Milaan op van de twaalfde naar de zevende plaats. Ze... (01-09-2023)
»
MILAAN - De Nederlandse springruiters zijn het EK in Milaan woensdag matig begonnen. Het team van Jos Lansink staat na het eerste onderdeel van de... (30-08-2023)
»
DEURNE – Hessel Hoekstra reeg dit weekend na zijn triomf in de Schröder Masterclass in Tubbergen op dinsdag de prijzen aaneen tijdens het drie dagen... (28-08-2023)