TWENTS DUO BUIGT ALLEEN VOOR JÖRNE SPREHE IN GP OUTDOOR GELDERLAND

Podiumplek Morsink en Schröder

Gerben Morsink met Navarone Z.

VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van Outdoor Gelderland over 1,55 meter met barrage.

De hoofdprijs moest het Twentse duo echter laten aan de enige, die net als het tweetal twee keer foutloos bleef, de Duitse amazone Jörne Sprehe. Zij streek na een sublieme rit de hoofdprijs op.

Nummer twee Gerben Morsink h, op 0,64 seconde van Sprehe, had het publiek duidelijk aan zijn zijde. De bezoekers leefden hoorbaar mee toen de ruiter zijn zelf gefokte vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) foutloos door de finish stuurde en de barrage van Nederlandse deelname verzekerde. “Dit parcours was mij op het lijf geschreven. Het voelde tijdens het parcours lopen al goed. Navarone Z is in vorm, vorige weekend had hij nog twee top-drie klasseringen te pakken in Riesenbeck. Fantastisch dat de mensen zo meeleven. Ik hoorde het publiek uit hun dak gaan, supermooi. De familie Morssinkhof heeft echt een topevenement georganiseerd deze week, daar wil ik ze hartelijk voor bedanken. Net als de sponsoren en alle andere mensen die hier een bijdrage aan hebben geleverd. Ik heb het naar mijn zin gehad deze week en vandaag nog eens extra”, vertelt Morsink enthousiast. 

Geduchte tegenstander
Gerco Schröder sleepte negentien jaar terug de eerste Grote Prijs van Outdoor Gelderland in de wacht. In het zadel van de tienjarige schommelruin Jackpot (v. VDL Zirocco Blue) vormde Schröder ook dit jaar een geduchte tegenstander.

Met veel macht sprong de combinatie naar een foutloze basisomloop om vervolgens ook ongeschonden het verkorte parcours te doorlopen. De derde prijs viel hen ten deel. “Het loopt eigenlijk gemiddeld met alle paarden wel mooi”, vond Gerco Schröder na afloop. “Ook Galanda en enkele jongere doen het op zich niet verkeerd. Met Jackpot had ik direct een klik. Hij is groot, maar wil heel voorzichtig zijn en goed zijn best doen.”

Waarschijnlijk neemt de Tubbergenaar in zijn eigen gemeente ook met Jackpot deel aan het CSI Twente, dat hij in 2007 met Eurocommerce Milano op zijn naam schreef en dat van 27 tot en met 30 juni op de agenda staat. “Galanda neem ik zeker mee, ik kijk elke keer wat het beste valt.”

Annelies Vorsselmans werd achtste met de negenjarige vosruin Ubrisco(v. VDL Zirocco Blue), Eric Ten Cate maakte op de acht jaar oude schimmelmerrie Lunette van de Marijen Hoeve van dezelfde vader de top-tien compleet. 

Derde overwinning
Jörne Sprehe boekte zondag haar derde overwinning op Outdoor Gelderland. Na twee topprestaties met Hickstead White zadelde ze voor de Grand Prix haar beste paard: Sprehe Hot Easy. “Sprehe Hot Easy is een snel paard. Ze is inmiddels twaalf jaar oud, dus weet hoe het spelletje in elkaar steekt. De barrage ging perfect. Ook mijn complimenten aan de parcoursbouwer en de organisatie, ik ben echt heel dankbaar en blij dat ik op Outdoor Gelderland mocht rijden.” 

Dubbel en dwars verdiend
Louis Koninckx had een technisch parcours ontworpen, waarop slechts vijf combinaties zich plaatsten voor de barrage. Koninckx na afloop: “Het was een parcours dat toch wel heel technisch uitpakte. De driesprong bleek vaak een scherprechter. Die oxer was de vereiste 60 centimeter breed. Dan moet je als ruiter ook een paard hebben dat dat kan springen op één galoppas. Nog niet alle paarden zijn daar aan toe.”

Jörne Sprehe en haar merrie Sprehe Hot Easy duidelijk wel en Louis Koninckx zegt te hebben genoten van haar ritten. “Ze heeft de winst dubbel en dwars verdiend. Ze reed een fantastische barrage, als een pijl uit de boog. Ze was de hele week al scherp. Heel precies, geen meter te veel.”

In de rubriek over 1,40 meter met twee fasen eindigden Steven Veldhuis met de achtjarige schimmelmerrie Laconique DN (v. VDL Zirocco Blue) en Meike Zwartjens met de een jaar oudere vosruin Twindam Z (v. Twister de la Pomme) als achtste en negende.

UITSLAGEN OUTDOOR GELDERLAND

Middelste foto van Gerco Schröder met Jackpot © Anna van Dijk.
Foto onder: winnares Jörne Sprehe met Sprehe Hot Easy © Digishots

 

Meer Springen

»
RIJSSEN – Eric ten Cate liet er dinsdag geen twijfel over bestaan wie de sterkste was in de tiende wedstrijd en tevens finale van de TCN Jumping Tour... (27-09-2024)
»
Annelies Vorsselmans sloot zondag in Lanaken de strijd om het Belgische kampioenschap springen met haar negenjarige merrie C. Kulottie W Z (v. Comme... (23-09-2024)
»
LANAKEN – Jasmin Seppälä boekte donderdag een fraaie overwinning tijdens het WK jonge paarden op de domeinen van Stal Zangersheide in het Belgische... (20-09-2024)
»
ZUIDWOLDE – In Twente gevestigde ruiters maakten zondag de dienst uit tijdens de strijd om de Grote Prijs Van Outdoor Zuidwolde. Winnaar Hessel... (16-09-2024)
»
DONAUESCHINGEN – Hendrik Jan Schuttert eindigde zondag knap als tweede in de Grote Prijs van Donaueschingen. Met zijn negenjarige donkerbruine ruin... (16-09-2024)
»
WIERDEN – De zege in de toprubriek over 1,30 en 1,35 meter tijdens het concours van afgelopen weekeinde in Wierden ging zaterdag naar Tessa Delger.... (11-09-2024)
»
LIER – Annelies Vorsselmans was prima op dreef tijdens het concours bij De Azelhof in het Belgische Lier. De partner van Jeroen Dubbeldam klasseerde... (08-09-2024)
»
WARSCHAU – Hessel Hoekstra was tijdens het concours in Warschau, waar de finale van de van de EEF Series werd verreden, prima op dreef met zijn... (08-09-2024)
»
LANGEVEEN – Peter Olthof bleef zondag baas in eigen huis tijdens de finale van de eerste editie van de Twentse Grascompetitie. De Langevener bleek... (02-09-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra is met de tienjarige donkerbruine hengst Comthago VDL (v. Comme il Faut) een van de ruiters van TeamNL in de finale van de... (02-09-2024)
»
RIJSSEN – BIJ TCN Sporthorses in Rijssen staat voor dinsdag 3 september de voorlaatste wedstrijd uit de cyclus van de TCN Jumping Tour 2024 op het... (01-09-2024)
»
ERMELO - Lize van Benthem van de Grensruiters uit De Lutte veroverde afgelopen weekend met haar pony Zero H tijdens de Hippiade in Ermelo de gouden... (27-08-2024)
»
VRAGENDER – Steven Veldhuis sloot Outdoor Vragender prima af op de laatste dag voor de paarden. De Haaksbergenaar bezette zaterdag een tweede, twee... (25-08-2024)
»
VRAGENDER – Vincent Geerink was vrijdag de meest opvallende deelnemer op de tweede dag van Outdoor Vragender. De ruiter uit Gelselaar zegevierde over... (24-08-2024)
»
VRAGENDER – Twentse ruiters maakten donderdag de dienst uit op de eerste dag van Outdoor Vragender. Van hoog tot laag reden Remco Been, Steven... (23-08-2024)
»
ERMELO – Stijn Roelink legde donderdag tijdens de Hippiade, de strijd om de nationale titels van de KNHS, beslag op een achtste plaats over 1,35... (22-08-2024)
»
TUBBERGEN – Bas van der Aa mag tot komende winter weer even gebruik maken van de diensten van Shanroe Barney omdat berijder Hansel Chen na een... (20-08-2024)
»
Twee dagen nadat de Schröder Masterclass is afgesloten, moet het plein voor de Sint-Pancratiusbasiliek er weer uitzien alsof er niet pas een... (19-08-2024)
»
TUBBERGEN – De Ladies Cup tijdens de Schroder Masterclass in Tubbergen werd zaterdag gewonnen door Team Chummy. Tess Verver en Nienke Veldhof zetten... (19-08-2024)
»
Met het bedrijf Riwald Recycling, dat hij oprichtte met zijn broer Richard en na diens overlijden in 2013 voortzette met zijn tussentijds toegetreden... (17-08-2024)