OMMENAAR NU BESTE IN CSI3* VAN SAMORIN IN SLOWAKIJE

Opnieuw Grote Prijs Frank Schuttert

Frank Schuttert.

SAMORIN – Frank Schuttert heeft de smaak te pakken. Een week na zijn fraaie triomf in de Grote Prijs van het CSI2* in Samorin met Joviaal ES won de Ommenaar ook het hoofdnummer van het CSI3* op Slowaakse bodem met de elfjarige bruine hengst Gream (v. Verdi TN).

Ook vrijdag en zaterdag boekte Schuttert goede resultaten. Zo werd hij vrijdag al vierde in de kwalificatie voor de Grote Prijs met Gream. Met de vosmerrie Panama van ’t Roosakker (v. Echo van ’t Spieveld) werd hij zesde op een parcours over 1,30 meter met twee fasen voor zevenjarige paarden.
Een dag later reed Schuttert met de bruine ruin Luckey Sr Z (v. Arc de Triomphe) naar de achtste plaats in de finale over 1,35 meter.

In de finale van de Medium Tour over 1,35 meter legde Madée Schuttenbeld beslag op de derde plaats met de veertienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z).

Opglabbeek
Tijdens het concours in het Belgische Opglabbeek lieten Jasmin Seppälä, Gerco Schröder, Eric ten Cate en Sander Geerink klasseringen in de top tien noteren.

Seppälä eindigde in het Sentower Park onder meer zaterdag als vierde in de wedstrijd over 1,40 meter met twee fasen voor het CSI4* op haar negenjarige bruine ruin Igor. Een dag eerder werd ze met de tienjarige vosruin Harley (v. Carrera VDL) negende over 1,40 meter met barrage. 

Gerco Schröder mocht de vijfde prijs afhalen na zijn rit met de negenjarige vosmerrie Indy (v. Chacco Blue over 1,35 meter op tijd voor het CSI4*. Eric ten Cate bezette met de zevenjarige vosmerrie Prima Donna van ’t Roosakker (v. Comme il Faut) de vierde positie in een wedstrijd over 1,35 met twee fasen voor het CSI1*. Sander Geerink eindigde in proeven voor zesjarige paarden met de bruine ruin Let’s Go R als zesde en tiende.

Meer Springen

MARIENHEEM – De zussen Elike en Claudia Morsink waren in Mariënheem te sterk voor de rest van het deelnemersveld in de klasse over 1,35 meter met... (04-10-2022)
OLIVA – Remco Been en Eric ten Cate reden zondag naar fraaie overwinningen in respectievelijk het Spaanse Oliva en het Belgische Bonheiden. (02-10-2022)
BARCELONA– De springruiters van TeamNL eindigden zondag op de vierde plaats in de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup in Barcelona. “... (02-10-2022)
RIESENBECK – Annelies Vorsselmans legde vrijdag met de negenjarige bruine hengst Quo Vadis Dkg (v. Q-Verdi) beslag op de tweede plaats in de zwaarste... (30-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate kende een prima tijdens het CSI Bonheiden. Op de eerste dag boekte de ruiter uit Geesteren vier noteringen bij de eerste... (30-09-2022)
BARCELONA – De springruiters van TeamNL hebben zich in in Barcelona geplaatst voor de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup van... (29-09-2022)
KRONENBERG - De Nederlandse children en junioren hebben in Kronenberg onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat de CSIO-jeugdfinales gewonnen. (26-09-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink schreef zaterdag op superieure wijze de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck op zijn naam. De ruiter uit De Lutte... (24-09-2022)
ENSCHEDE - Arie Hoogendoorn, tot vorig jaar teamveterinair van de springpaarden van TeamNL, is voor zijn verdiensten voor de Nederlandse springsport... (23-09-2022)
RIESENBECK – Bas van der Aa begon donderdag goed aan het concours hippique in Riesenbeck. De Albergenaar mocht op de eerste dag van de wedstrijd in... (23-09-2022)
OPGLABBEEK – Eric ten Cate blijft prima presteren. In Opglabbeek reed de ruiter uit Geesteren donderdag drie keer naar een plek in de top tien. (15-09-2022)
ALMELO – De Almelose Looleeruiters hielden afgelopen weekeinde een geslaagde pilot tijdens hun springconcours. Deelnemers konden in de grote ring,... (14-09-2022)
PADERBORN – Gerben Morsink snelde zondag naar een mooie zege tijdens de OWL Challenge in Paderborn. Met zijn achtjarige vosmerrie Carina Z (v.... (11-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert schreef zondagmiddag op overtuigende wijze de Grote Prijs van het CSI2* in  het Slowaakse Samorin op zijn naam. Met zijn... (11-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate onderstreepte zaterdag zijn puike vorm met een imponerende overwinning in de rubriek over 1,35 meter op tijd tijdens het... (10-09-2022)
KRONENBERG – Bas van der Aa stond vrijdag al voor de tweede keer vooraan tijdens een prijsuitreiking bij de Indian Summer Tour in Kronenberg. Op de... (10-09-2022)
KRONENBERG – Sander Geerink en Bas van der Aa zijn prima begonnen aan de Indian Summer Tour bij De Peelbergen in Kronenberg. Geerink won woensdag de... (09-09-2022)
LIER – Bij het CSI3 De Azelhof in het Belgische Lier bezette Remco Been zaterdag met zijn tienjarige bruine merrie Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ)... (05-09-2022)
LANGEVEEN – Jarno Hesselink was zondag de enige ruiter, die tijdens het concours van De Molenruiters in Langeveen ook in de barrage van de klasse... (05-09-2022)
VALKENSWAARD – De bruine ruin Mister SFN (v. Grandorado TN) werd woensdag in Valkenswaard gehuldigd als beste vijfjarige in de finale van de strijd... (31-08-2022)