ORGANISATIES BENTELO, LATTROP EN LANGEVEEN SLAAN DE HANDEN INEEN

Nieuw: de Twentse Grascompetitie

Vanaf links Stijn Roelink, Anne-Lotte Tijhuis, Eva Geers en Jacques Wilmink kijken uit naar de eerste editie van de Twente Grascompetitie.

De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw initiatief op de springkalender in de regio voor de klassen van 1,00 tot en met 1,35 meter: de Twentse Grascompetitie (TGC).

De eerste editie vindt plaats vanaf zaterdag 27 juli als in Bentelo de eerste selectieronde wordt afgewerkt. De volgende twee zijn in Lattrop (donderdag 1 en vrijdag 2 augustus) en de derde op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus in Langeveen. Daar vinden op zondag 1 september ook de finales plaats, waarbij in totaal voor ruim 5000 euro aan prijzengeld op het spel staat.

Wie zich wil plaatsen voor de eindstrijd moet aan minimaal twee van de drie selectierondes hebben deelgenomen. Voor wie in alle drie wedstrijden start, tellen de beste twee resultaten mee voor de kwalificatie voor de eindronde. De parcoursen worden ontworpen door achtereenvolgens Jacques Wilmink (Bentelo), Jan Laarhuis (Lattrop) en Jack Meuleman (Langeveen).

Het idee voor de competitie op de graspistes is afkomstig van Edmond Geers, de op Eerste Paasdag van dit jaar op slechts 56-jarige leeftijd plotseling overleden voorzitter van De Molenruiters uit Langeveen (rechts). “We zouden dit samen gaan opzetten”, vertelt Stijn Roelink van De Grensruiters, die samen met Anne-Lotte Tijhuis van de Molenruiters en Jacques Wilmink van de Hagmolenruiters de organisatie van de TGC aanvoert. “We zien deze competitie ook als nagedachtenis aan Edmond.” Diens dochter Eva is enthousiast over het initiatief. “Ik hoop echt dat het goed wordt opgepakt en dat het vooral een sfeervol evenement wordt.”

Gezelligheid voorop
Volgens het organiserende drietal is dat ook de belangrijkste reden om de cyclus in drie bedrijven te houden. Ouderwetse gezelligheid staat voorop. De dit seizoen ijzersterk presterende Hessel Hoekstra heeft zich al ontpopt tot een van de ambassadeurs van de TGC en zijn komst en die van zijn collega’s van Stal Wiefferink aangekondigd.

Opgave voor de competitie is mogelijk via Startlijsten of MijnKNHS bij de organiserende verenigingen (Hagmolenruiters Bentelo, Grensruiters Lattrop en Molenruiters Langeveen).
 

Meer Springen

»
PARIJS – Maikel van der Vleuten heeft de bronzen medaille veroverd bij het springen tijdens de Olymische Spelen in  Parijs. Met zijn Beauville Z NOP... (06-08-2024)
»
PARIJS – Alle drie springruiters van TeamNL hebben zich maandag geplaatst voor de individuele finale van dinsdag. Opmerkelijk was opnieuw de rol van... (05-08-2024)
»
LATTROP – Regina Leeuwen mocht zich vrijdag laten huldigen als winnares van de Grote Prijs van Hippisch Lattrop. De amazone uit Langeveen bleef in de... (03-08-2024)
»
PARIJS – De Nederlandse springruiters zijn bij de Olympische Spelen in Parijs vierde geworden in de landenwedstrijd. Een medaille bleef net buiten... (02-08-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra deed donderdag goede zaken bij het nationaal kampioenschap voor jonge paarden van de KWPN. Hoekstra veroverde zilver met de... (01-08-2024)
»
PARIJS – Op de eerste dag van hun programma gaven de springruiters van TeamNL hun visitekaartje af. Het team van bondscoach Jos Lansink plaatste zich... (01-08-2024)
»
PARIJS - Na de eerste training van de springruiters van woensdag in de Olympische piste van Parijs is besloten dat Kim Emmen donderdag van start zal... (31-07-2024)
»
BENTELO – Lars Schröder verraste Hessel Hoekstra zaterdag in de eerste wedstrijd van de Twentse Grascompetitie in Bentelo. Met Diablo won de... (29-07-2024)
»
ZUIDWOLDE - Een mooie overwinning van Bas van der Aa in de Grote Prijs van CSI2* De Wolden over 1,45 meter met barrage en een zege met een bijzonder... (28-07-2024)
»
ZUIDWOLDE – Bas van der Aa was tijdens CH De Wolden met zijn dertienjarige vosruin Gaen (v. Quintago 1) goed voor de derde plaats in de toprubriek... (26-07-2024)
»
DIEPENHEIM – Het kan de laatste tijd niet op voor Hessel Hoekstra. De nummer twee van het NK en winnaar van de Grote Prijs van Ommen deelde tijdens... (24-07-2024)
»
DIEPENHEIM – De top drie van vorig jaar is dinsdagavond opnieuw van de partij tijdens het masterspringen aan de Krommedijk in Diepenheim. Tom... (22-07-2024)
»
ZUIDWOLDE – Gerco Schröder plaatste zich zondag voor de barrage van de Grote Prijs van het CSI2* De Wolden over 1,45 meter op zondag en eindigde... (22-07-2024)
»
HAAKSBERGEN – Ashley Spiele-te Wierik beleefde zondag een mooie primeur. Met haar achtjarige bruine merrie Lady-Rubertha (v. Glennfiddich VDL) sloot... (21-07-2024)
»
KRONENBERG – Voor Thijmen Vos was zaterdag het zilver het wachten meer dan waard. De 18-jarige Wierdenaar was een van de slechts vier deelnemers, die... (21-07-2024)
»
KRONENBERG – Thijmen Vos heeft op fraaie wijze zilver veroverd bij het EK junioren in Kronenmberg. De 18-jarige Wierdenaar hield zijn hoofdknap koel... (20-07-2024)
»
ZUIDWOLDE – Met een vierde en een vijfde plaats deed Steven Veldhuis het ook op de tweede dag van CH De Wolden naar behoren. Met de achtjarige... (19-07-2024)
»
ZUIDWOLDE – Gert-Jan Bruggink mocht donderdag tijdens CH De Wolden na de wedstrijd over 1,40 meter tegen de klok met de tienjarige vosruin Surprising... (18-07-2024)
»
KRONENBERG - Thijmen Vos is nog steeds kansrijk voor een medaille tijdens het EK springen voor junioren. De Wierdenaar hield zowel woensdag als... (18-07-2024)
»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)