Nederlandse equipe derde in Aken

AKEN (D) - Het Oranje kwartet heeft op donderdagavond in de landenwedstrijd goed stand gehouden. Na de eerste manche stond het Nederlandse team met een strafpunt achter Duitsland en België op de derde plaats. In de tweede manche wist België de eerste en  Nederland die derde plek vast te houden. Duitsland viel terug naar de vierde plaats, terwijl de USA opklom naar plek twee.

In de eerste manche waren het voor Nederland Gerco Schröder (Tubbergen) met Glocks London N.O.P. en Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met Zenith SFN die foutloos wisten te blijven. Maikel van der Vleuten (Someren) liep met VDL Groep Verdi TN N.O.P. tegen één strafpunt aan voor het overschrijden van de tijd. Die overschrijding was slechts 0.06 seconde. Rabo Talent van het Jaar Frank Schuttert (Ommen) liep met Winchester HS tegen een klein maar wel tellend foutje aan op de sloot. In de tweede manche had parcoursbouwer Frank Rothenberger een paar hindernissen verzwaard. In de eerste ronde bleven elf combinaties foutloos en in de tweede omloop waren dat er negen. Onder dit negental Frank Schuttert met de altijd spectaculair springende Winchester HS. Ook Schröder leek foutloos te blijven, maar door een eveneens kleine overschrijding van die tijd telde dat ook voor een strafpunt. Dubbeldam en Van der Vleuten liepen beide in de tweede ronde tegen twee springfouten aan.  

"Ik had niet het gevoel dat ik in de tweede manche langzamer reed dan in de eerste, maar ik had tussen hindernis twee en drie wel een galopsprong meer gemaakt. Gezien de tussenstand van dat moment was de tijd feitelijk niet van belang, omdat als ik foutloos zou rijden we maximaal derde zouden worden", vertelde Gerco, die ook vanavond weer zelf iets onder de indruk was geraakt van de kwaliteiten van zijn paard. "Uiteindelijk waren er slechts drie dubbele foutloze combinaties en wij hadden daar bijna bij gehoord. London is echt een fenomeen!".

Rabo talent van het Jaar Frank Schuttert had een verklaring voor de fout op de sloot. "Winchester maakte tussen de hindernis voor het water en de sloot één van zijn bokkensprongetjes, waardoor ik daar net niet mooi  bij kwam. Hij raakte het lint net. In de tweede manche lukte het wel om goed bij de sloot te komen en toen had hij er ook geen enkel probleem mee". De ruiter die nog steeds Young Rider is had genoten van zijn optreden. "Het is toch fantastisch om voor een met 50.000 mensen gevulde tribunes te mogen rijden en dan zo te presteren", aldus Frank, die een dag eerder al met Winchester als vijfde eindigde in de Grote Prijs van Europa. "Winchester krijgt nu twee dagen rust en hopelijk kan ik Aken afsluiten met schitterende ritten in de Grote Prijs op zondag, wanneer het wederom een uitverkocht huis is".

Maikel van der Vleuten had geen verklaring waarom hij tegen de geringe tijdsoverschrijding was aangelopen. "Ik heb in de tweede manche twee afstanden met een galopsprong minder gereden en dat pakte qua tijd goed uit. Verdi was in de tweede ronde net iets te scherp, waardoor we twee maal tegen een springfout op een steilsprong aanliepen".

De eerste starter voor Nederland Jeroen Dubbeldam gaf aan dat de landenwedstrijd in Aken altijd een zware wedstrijd is. "Het is een groot terrein en dit parcours vergt altijd veel van een paard. Over de eerste manche ben ik dik tevreden, want Zenith SFN sprong fantastische, Voor het eerste foutje in de tweede manche op een gele oxer heb ik geen verklaring. Misschien had ik op de uitsprong van de driesprong iets minder afwachtend moeten zijn en ik denk dat ik daar voor de fout verantwoordelijk was".

Bondscoach Rob Ehrens was uiteindelijk blij met de derde plek. "In de eerste manche hebben we sterk gereden. In de tweede manche iets minder. Toch ben ik tevreden met deze derde plek", aldus Ehrens, die Frank Schuttert de complimenten maakte voor zijn sterke debuut in Aken.
(bron: KNHS)

Meer Springen

»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)
»
PRAAG – De springruiters van TeamNL wonnen vrijdag overtuigend de landenwedstrijd van het CSIO3* Praag. Dankzij foutloze ritten van Henk Frederiks... (29-06-2024)
»
GEESTEREN – Regerend Europees kampioen Steve Guerdat bevestigde vrijdagavond op het Equestrian Park Erve Maathuis zijn reputatie. De Zwitser zette... (28-06-2024)
»
GEESTEREN – Op de eerste dag van het CSI Twente van het vijftigjarige CSI Twente gaf nationaal kampioen junioren in de toprubriek over 1,45 meter... (27-06-2024)
»
GEESTEREN - Het CSI Twente werd donderdagavond op de eerste dag van het concours overschaduwd door een tragisch ongeval, waarbij een paard overleed. (27-06-2024)
»
Al sinds de eerste editie van het CSI Twente in 1975 is Jan Leus in zijn eigen dorp een van de vaste vrijwilligers. En elk jaar weer geniet hij volop... (26-06-2024)
»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve maakt zoals verwacht deel uit van TeamNLdat Nederland vertegenwoordigt bij het springen tijdens de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)