STERK DEELNEMERSVELD OP DE TERREINEN VAN DE FAMILIE SCHUTTERT

Na Geesteren is de beurt aan Ommen

Frank Schuttert in actie in zijn thuiswedstrijd. Onder een beeld van demousisance van vorig jaar. Foto's © Fototrailer. ,.

OMMEN – Het CSI Twente is amper achter de rug of het volgende concours op drie sterren-niveau in eigen provincie dient zich alweer aan. Vanaf donderdag treedt een keur aan internationale ruiters aan voor het CSI3* Ommen op de terreinen van de familie Schuttert in Stegeren.

Ruiters uit binnen- en buitenland weten dat het goed rijden is op het sfeervolle evenement van de familie Schuttert. “Dit jaar hebben we een extreem goed deelnemersveld. Diverse ruiters zien CSI Ommen als allerlaatste voorbereiding voordat ze naar Parijs gaan. Op CHIO Aken kunnen ze ook rijden, maar dat is op gras en een zware en veeleisende wedstrijd op zich. Bij ons zijn de parcoursen op zand, net als in Parijs. Dat past heel goed in de planning”, vertelt Hendrik-Jan Schuttert namens de organisatie.

Grote winnaars
Zo komt Daniel Coyle, pupil van Jeroen Dubbeldam, met Legacy aan de start. Met dat paard hoopt de Ier waarmee hij een Olympische medaille hoopt te halen. Ze wonnen afgelopen zeven maanden al 270.000 euro aan prijzengeld, onder andere door de wereldbekerwedstrijden in Leipzig en Amsterdam te winnen. Ook Kent Farrington uit Amerika, ruim een week geleden nog tweede in de Global Champions Tour Grand Prix in Parijs en even daarvoor winnaar van de Grote Prijs van La Baule over 1,60 meter, bereidt zich in Ommen voor op het volgende duel in de Franse hoofdstad.  “Het is een eer dat zulke ruiters naar ons concours komen.”

Na Ommen een titel
Het CSI Ommen heeft zich al bewezen een uitstekende wedstrijd richting grote kampioenschappen. Het was eerder al het laatste concours dat Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN reed voordat hij in 2014 wereldkampioen en in 2015 Europees kampioen werd, maar ook van Peder Fredericson met H&M All-In voordat ze individueel goud pakten op het EK in 2017.

Behalve voor springsport tot en met 1,55 meter staat CSI Ommen weer garant voor toffe feestavonden en mooie showrubrieken. Op woensdavond 3 juli is er een men- en tuigpaardenavond, op vrijdag 5 juli het spectaculaire puissancespringen en op zaterdagavond 6 juli het spannende jachtspringen, gevolgd door de Schuttert Sport Sales. “We hebben zes heel aparte springpaarden en negen heel interessante springveulens in de veiling. Na vijf jaar succesvolle samengewerkt te hebben met Veulenveiling Prinsjesdag, hebben we de veulens nu zelf bij elkaar gezocht in de regio noord- en midden-Nederland. Het leek ons mooi om de fokkers hier uit de omgeving wat meer bij ons concours te betrekken”, vertelt Hendrik-Jan Schuttert.

Echte highlights worden de shows van Laury Tisseur uit Frankrijk op woensdag- en vrijdagavond en op zondagmiddag voordat de Grote Prijs om 14.30 uur begint. “We wilden iets aparts en dit wordt een prachtige show. Laury neemt negen paarden mee en kan daar werkelijk van alles mee. Hindernissen springen terwijl hij bovenop de ruggen staat. Heel knap.”

Liever zelf in zadel
Hendrik-Jan Schuttert zit liever zelf ín het zadel. Hoewel de organisatie van CSI Ommen veel aandacht vergt, heeft hij toch nog twee paarden ingeschreven. “En zelfs één voor de Big Tour. Dat is de negenjarige Kailon, die in Eindhoven en in Lichtenvoorde heel goed sprong. De verleiding is te groot om daar geen poging mee te wagen in de hoogste rubrieken. Mijn broer Frank zal met meer paarden in de ring verschijnen.”

De concurrentie zal stevig zijn, ook vanuit Nederland. Marc Houtzager, winnaar van de Grote Prijs van CHIO Rotterdam, is er met Sterrehof’s Dante bij. En wat te denken van Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Sanne Thijssen, Pim Mulder, Michael Greeve  en de jongere Lars Kuster en Tani Joosten? Ook toppers uit de regio als Bas van der Aa, Pia-Luise Aufrecht, Amke Bekhuis, Conor Drain, Gert-Jan Bruggink, Eric ten Cate, Matt Garrigan, Hessel Hoekstra, Regina Leeuwen, Gerben Morsink, Caroline Müller, Peter Olthof, Robert en Thijmen Vos en Hilde Woudstra doen een gooi naar de prijzen.

Dinsdag werd al een begin gemaakt met de nationale rubrieken, vanaf woensdag komen de combinaties voor het CSI1* in actie.

Voor het programma, zie www.csiommen.nl
 

Meer Springen

»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw... (10-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)
»
OMMEN – Hessel Hoekstra slaagde er donderdag tijdens het CSI Ommen twee keer in bij de eerste tien te eindigen. Met de achtjarige vosruin VDL... (05-07-2024)
»
OMMEN – Lars Schröder reed woensdag tijdens CSI1* Ommen met zijn veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) naar een verdienstelijke... (04-07-2024)
»
ERMELO – Mart IJland bij de junioren en Thijmen Vos bij de junioren vertegenwoordigen Nederland bij de Europese kampioenschappen springen voor de... (03-07-2024)
»
GEESTEREN – Na vier dagen hippische topsport en breedtesport op twee wedstrijdpistes maakt directeur Rob Maathuis de sportieve balans op van de... (02-07-2024)
»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)
»
Bij tal van hippische evenementen is Siny Hagenvoort een welkome verschijning. De omroepster uit Harbrinkhoek geeft met haar heldere stem en kennis... (29-06-2024)