MET TEAM NL VIJFDE IN DEENSE MARTOFTE, ORANJE WEL BESTE IN 'EIGEN' KRONENBERG

Mooi aandeel Gerben Morsink

Gerben Morsink met Navarone Z

MARTOFTE - Gerben Morsink had een mooi aandeel in de vijfde plaats die het Nederlandse springteam vrijdag bezette in de wedstrijd voor de EEF Longines Nations Cup in regio Noord in het Deense Martofte.

Met zijn vijftienjarige hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) reed hij foutloos in de eerste ronde en maakte hij een springfout in de tweede manche.

Mans Thijssen boekte dezelfde resultaten met Joviality en van KNHS Talententeamlid Iris Michels tekende voor nul en vijf strafpunten met Bugao de l’Abbaye. Lars Kuster tikte met Ydille of Romcae in beide omlopen een balk uit de lepels. TeamNL kwam aldus tot twaalf strafpunten. Noorwegen won met vier strafpunten, gevolgd door Zweden (8) en Denemarken (9).
Eerder op de dag sloot Gerben Morsink met de tien jaar oude vosmerrie Colina Z (v. C-Ingmar) de rubriek over 1,40 meter, die gold als kwalificatie voor de finale van de Medium Tour, als vijfde af.

Kronenberg
In Kronenberg wonnen de springruiters van TeamNL wel hun wedstrijd voor de EEF Longines Nations Cup. In een barrage met Canada reed Michael Greeve met Denver zijn derde foutloze parcours. Canada maakte een springfout. Daarmee won het team van bondscoach Vincent Voorn na Mannheim voor de tweede keer op rij. 

De overwinning voor Nederland in Kronenberg is een heel mooie opsteker, maar levert geen punten op in de richting van de halve finale van de EEF Longines series in Deauville. TeamNL verdiende veertien dagen geleden al 100 punten in Mannheim dat in regio Oost valt waarin Nederland is ingedeeld. Punten kunnen er verdiend worden van 12 tot 16 juni in Samorin (Slowakije). Ierland verdiende in Kronenberg de 100 punten voor regio West. 

De volgende landenwedstrijd voor TeamNL is op 31 mei in Sankt Gallen, waar bondscoach Jos Lansink met vier combinaties aan start komt in de FEI Longines League of Nations op vijfsterren niveau.

Meer Springen

»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve maakt zoals verwacht deel uit van TeamNLdat Nederland vertegenwoordigt bij het springen tijdens de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)