MET TEAM NL VIJFDE IN DEENSE MARTOFTE, ORANJE WEL BESTE IN 'EIGEN' KRONENBERG

Mooi aandeel Gerben Morsink

Gerben Morsink met Navarone Z

MARTOFTE - Gerben Morsink had een mooi aandeel in de vijfde plaats die het Nederlandse springteam vrijdag bezette in de wedstrijd voor de EEF Longines Nations Cup in regio Noord in het Deense Martofte.

Met zijn vijftienjarige hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) reed hij foutloos in de eerste ronde en maakte hij een springfout in de tweede manche.

Mans Thijssen boekte dezelfde resultaten met Joviality en van KNHS Talententeamlid Iris Michels tekende voor nul en vijf strafpunten met Bugao de l’Abbaye. Lars Kuster tikte met Ydille of Romcae in beide omlopen een balk uit de lepels. TeamNL kwam aldus tot twaalf strafpunten. Noorwegen won met vier strafpunten, gevolgd door Zweden (8) en Denemarken (9).
Eerder op de dag sloot Gerben Morsink met de tien jaar oude vosmerrie Colina Z (v. C-Ingmar) de rubriek over 1,40 meter, die gold als kwalificatie voor de finale van de Medium Tour, als vijfde af.

Kronenberg
In Kronenberg wonnen de springruiters van TeamNL wel hun wedstrijd voor de EEF Longines Nations Cup. In een barrage met Canada reed Michael Greeve met Denver zijn derde foutloze parcours. Canada maakte een springfout. Daarmee won het team van bondscoach Vincent Voorn na Mannheim voor de tweede keer op rij. 

De overwinning voor Nederland in Kronenberg is een heel mooie opsteker, maar levert geen punten op in de richting van de halve finale van de EEF Longines series in Deauville. TeamNL verdiende veertien dagen geleden al 100 punten in Mannheim dat in regio Oost valt waarin Nederland is ingedeeld. Punten kunnen er verdiend worden van 12 tot 16 juni in Samorin (Slowakije). Ierland verdiende in Kronenberg de 100 punten voor regio West. 

De volgende landenwedstrijd voor TeamNL is op 31 mei in Sankt Gallen, waar bondscoach Jos Lansink met vier combinaties aan start komt in de FEI Longines League of Nations op vijfsterren niveau.

Meer Springen

»
ZUIDWOLDE – Bas van der Aa was tijdens CH De Wolden met zijn dertienjarige vosruin Gaen (v. Quintago 1) goed voor de derde plaats in de toprubriek... (26-07-2024)
»
DIEPENHEIM – Het kan de laatste tijd niet op voor Hessel Hoekstra. De nummer twee van het NK en winnaar van de Grote Prijs van Ommen deelde tijdens... (24-07-2024)
»
DIEPENHEIM – De top drie van vorig jaar is dinsdagavond opnieuw van de partij tijdens het masterspringen aan de Krommedijk in Diepenheim. Tom... (22-07-2024)
»
ZUIDWOLDE – Gerco Schröder plaatste zich zondag voor de barrage van de Grote Prijs van het CSI2* De Wolden over 1,45 meter op zondag en eindigde... (22-07-2024)
»
HAAKSBERGEN – Ashley Spiele-te Wierik beleefde zondag een mooie primeur. Met haar achtjarige bruine merrie Lady-Rubertha (v. Glennfiddich VDL) sloot... (21-07-2024)
»
KRONENBERG – Voor Thijmen Vos was zaterdag het zilver het wachten meer dan waard. De 18-jarige Wierdenaar was een van de slechts vier deelnemers, die... (21-07-2024)
»
KRONENBERG – Thijmen Vos heeft op fraaie wijze zilver veroverd bij het EK junioren in Kronenmberg. De 18-jarige Wierdenaar hield zijn hoofdknap koel... (20-07-2024)
»
ZUIDWOLDE – Met een vierde en een vijfde plaats deed Steven Veldhuis het ook op de tweede dag van CH De Wolden naar behoren. Met de achtjarige... (19-07-2024)
»
ZUIDWOLDE – Gert-Jan Bruggink mocht donderdag tijdens CH De Wolden na de wedstrijd over 1,40 meter tegen de klok met de tienjarige vosruin Surprising... (18-07-2024)
»
KRONENBERG - Thijmen Vos is nog steeds kansrijk voor een medaille tijdens het EK springen voor junioren. De Wierdenaar hield zowel woensdag als... (18-07-2024)
»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw... (10-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)