MET BRUINE RUIN HERO IN RUBRIEK OVER 1,40 METER OP TIJD 

Mart IJland vierde bij CH De Wolden

Mart IJland met Hero. Archieffoto © Ashley Claus

VEENINGEN – In de door de zware val van Willem Greve fors overschaduwde tweede springdag in de tweede week van het CH De Wolden lieten enkele andere regioruiters goede resultaten noteren.

Mart IJland deed het prima in de rubriek over 1,40 meter op tijd voor de Gold Tour van het CSI2* met een vierde plaats op zijn tienjarige bruine ruin Hero (v. Cantos). Conor Drain legde op het parcours over 1,35 meter voor de Small Tour beslag op de derde plek met de tienjarige voshengst Cristo (v. Cellestial).

Meike Zwartjens reed naar de zevende prijs in de rubriek over 1,30 meter op tijd met haar zevenjarige vosruin Twindam Z (v. Twister de la Pomme), waarin ze op de voet werd gevolgd door Conor Drain met de elfjarige bruine hengst Louis Vuitton van de Wouwerse Veld (v. Thunder van de Zuuthoeve).
 
Maud Wiefferink
Maud Wiefferink eindigde twee keer keurig als vijfde. Dat lukte haar op het traject over 1,30 meter met twee fasen voor het CSI1* met haar zevenjarige vosmerrie Killing Girl (v. Arezzo VDL), waarin Lisa Everts met de even oude bruine hengst Katte Pult B (v. Epris d’Azur) de achtste positie voor haar rekening nam. In de tweede groep reikte Wesley ter Harmsel met de elfjarige bruine ruin Geronimo (v. Carthino Z) naar de achtste stek en werd Dafne Helthuis tiende met haar acht jaar oude vosmerrie Joanna.

Over 1,20 meter met twee fasen werd Maud Wiefferink opnieuw vijfde, nu met de zevenjarige bruine merrie Kant’t Zat. Conor Drain zat haar als zesde op de hielen met de zeven jaar oude vosmerrie Covehill Ellie May.

Meer Springen

MARIENHEEM – De zussen Elike en Claudia Morsink waren in Mariënheem te sterk voor de rest van het deelnemersveld in de klasse over 1,35 meter met... (04-10-2022)
OLIVA – Remco Been en Eric ten Cate reden zondag naar fraaie overwinningen in respectievelijk het Spaanse Oliva en het Belgische Bonheiden. (02-10-2022)
BARCELONA– De springruiters van TeamNL eindigden zondag op de vierde plaats in de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup in Barcelona. “... (02-10-2022)
RIESENBECK – Annelies Vorsselmans legde vrijdag met de negenjarige bruine hengst Quo Vadis Dkg (v. Q-Verdi) beslag op de tweede plaats in de zwaarste... (30-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate kende een prima tijdens het CSI Bonheiden. Op de eerste dag boekte de ruiter uit Geesteren vier noteringen bij de eerste... (30-09-2022)
BARCELONA – De springruiters van TeamNL hebben zich in in Barcelona geplaatst voor de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup van... (29-09-2022)
KRONENBERG - De Nederlandse children en junioren hebben in Kronenberg onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat de CSIO-jeugdfinales gewonnen. (26-09-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink schreef zaterdag op superieure wijze de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck op zijn naam. De ruiter uit De Lutte... (24-09-2022)
ENSCHEDE - Arie Hoogendoorn, tot vorig jaar teamveterinair van de springpaarden van TeamNL, is voor zijn verdiensten voor de Nederlandse springsport... (23-09-2022)
RIESENBECK – Bas van der Aa begon donderdag goed aan het concours hippique in Riesenbeck. De Albergenaar mocht op de eerste dag van de wedstrijd in... (23-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert heeft de smaak te pakken. Een week na zijn fraaie triomf in de Grote Prijs van het CSI2* in Samorin met Joviaal ES won de... (18-09-2022)
OPGLABBEEK – Eric ten Cate blijft prima presteren. In Opglabbeek reed de ruiter uit Geesteren donderdag drie keer naar een plek in de top tien. (15-09-2022)
ALMELO – De Almelose Looleeruiters hielden afgelopen weekeinde een geslaagde pilot tijdens hun springconcours. Deelnemers konden in de grote ring,... (14-09-2022)
PADERBORN – Gerben Morsink snelde zondag naar een mooie zege tijdens de OWL Challenge in Paderborn. Met zijn achtjarige vosmerrie Carina Z (v.... (11-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert schreef zondagmiddag op overtuigende wijze de Grote Prijs van het CSI2* in  het Slowaakse Samorin op zijn naam. Met zijn... (11-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate onderstreepte zaterdag zijn puike vorm met een imponerende overwinning in de rubriek over 1,35 meter op tijd tijdens het... (10-09-2022)
KRONENBERG – Bas van der Aa stond vrijdag al voor de tweede keer vooraan tijdens een prijsuitreiking bij de Indian Summer Tour in Kronenberg. Op de... (10-09-2022)
KRONENBERG – Sander Geerink en Bas van der Aa zijn prima begonnen aan de Indian Summer Tour bij De Peelbergen in Kronenberg. Geerink won woensdag de... (09-09-2022)
LIER – Bij het CSI3 De Azelhof in het Belgische Lier bezette Remco Been zaterdag met zijn tienjarige bruine merrie Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ)... (05-09-2022)
LANGEVEEN – Jarno Hesselink was zondag de enige ruiter, die tijdens het concours van De Molenruiters in Langeveen ook in de barrage van de klasse... (05-09-2022)