AMAZONE UIT FRIESLAND GROSSIERT IN PRIJZEN OP DERDE DAG INDOOR WIERDEN

Marriët Smit-Hoekstra de uitblinker

Marriët Smit-Hoekstra met Duco Z op weg naar de zege in het Championat.

WIERDEN – Marriët Smit-Hoekstra was vrijdag de absolute uitblinker op de derde dag van Indoor Wierden. De amazone uit het Friese Mildam won twee van de vier rubrieken, eindigde twee keer als derde en pakte ook nog eens een vierde, een vijfde en een zesde prijs mee.

Smit-Hoekstra, een dag eerder ook al goed voor een zege, was niet te kloppen in de twee zwaarste rubrieken van vrijdag. Eerst schreef ze de wedstrijd over 1,35 meter op tijd haar naam om vervolgens ook als eerste te finishen in het Championat van Wierden, een proef over 1,40 meter met winning round.

Robert Vos
Die laatste overwinning leverde haar het leuke bedrag van 1000 euro op na twee foutloze ritten met Duco Z. Pim Mulder, de enige die ook twee keer geen averij opliep, noteerde met Ibylle de tweede tijd in de tweede omloop, waarin tien deelnemers weer met een schone lei mochten beginnen. Robert Vos (foto onder) pakte de derde prijs met de opnieuw goed springende achtjarige bruine ruin Cadillac Z (v. Carrera VDL). 

In de strijd om de vierde plaats bleef Mart IJland met de negenjarige bruine hengst Jack (v. Toulon) zijn werkgever Willem Greve met de acht jaar oude bruine merrie Kyra (v. Grand Slam VDL) voor. Evi Wiefferink bewees opnieuw met de elfjarige bruin geboren schimmelmerrie Hot Lips (v. C-Ingmar) een prima combinatie te vormen en werd zesde. Hessel Hoekstra was de enige ruiter, die twee paarden mocht starten in de winning round, maar moest tevreden zijn met de zevende plaats op Kosalottie en achtste met Jazz-Men Impressed.

Wesley ter Harmsel
Over 1,35 meter op tijd moest Wesley ter Harmsel met de zevenjarige bruine merrie Lareusa S (v. Toulon) behalve Marriët Smit-Hoekstra op Wadro’s Lerina ook Estelle Slingerland op Fabulous voor zich dulden. Smit-Hoekstra klasseerde zich ook als vierde met For Chacco TN en werd gevolgd door Dafne Helthuis met de veertienjarige bruine merrie Ebalia (v. Berlin).

Kim Bekhuis
Kim Bekhuis sprong met de negenjarige bruine ruin Jojo Buitenzorg (v. Brainpower) naar een keurige gedeelde tweede plaats over 1,30 meter. Marriët-Hoekstra noteerde met Lemonade dezelfde tijd (32,96 seconde), een chrono die alleen werd overtroffen door de winnende Albert Zoer op Moncheri. Robert Vos was ook in deze rubriek bij de eersten te vinden en klasseerde zich met de zevenjarige zwartbruine merrie Lords of Lightning (v. Easter Boy) als vierde. Marriët Smit-Hoekstra nam met Veritas de la Pomme KES en Laraya Blue ook nog de vijfde en zesde positie voor haar rekening.

Coen van Haarst eiste in eigen gemeente de tweede plek op over 1,20 meter met zijn pas vijf jaar jonge bruine merrie No Idea Tr (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Alleen Amber Kiewit bleef hem met Glow of Fire voor. Ook hier een podiumplek voor Marriët Smit-Hoekstra, die derde werd met Laraya Blue. Mart IJland met de vijfjarige donkerbruine merrie Serena (v. Jardonnay VDL) en Tijl van Genugten met de zesjarige bruin geboren schimmelmerrie Moana van de Postbaan (v. Heartbreaker) maakten de top vijf compleet.

Indoor Wierden wordt zaterdag afgesloten. Hoogtepunt is de Grote Prijs van Wierden, die om circa 19.30 uur begint.

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)