AMAZONE UIT FRIESLAND GROSSIERT IN PRIJZEN OP DERDE DAG INDOOR WIERDEN

Marriët Smit-Hoekstra de uitblinker

Marriët Smit-Hoekstra met Duco Z op weg naar de zege in het Championat.

WIERDEN – Marriët Smit-Hoekstra was vrijdag de absolute uitblinker op de derde dag van Indoor Wierden. De amazone uit het Friese Mildam won twee van de vier rubrieken, eindigde twee keer als derde en pakte ook nog eens een vierde, een vijfde en een zesde prijs mee.

Smit-Hoekstra, een dag eerder ook al goed voor een zege, was niet te kloppen in de twee zwaarste rubrieken van vrijdag. Eerst schreef ze de wedstrijd over 1,35 meter op tijd haar naam om vervolgens ook als eerste te finishen in het Championat van Wierden, een proef over 1,40 meter met winning round.

Robert Vos
Die laatste overwinning leverde haar het leuke bedrag van 1000 euro op na twee foutloze ritten met Duco Z. Pim Mulder, de enige die ook twee keer geen averij opliep, noteerde met Ibylle de tweede tijd in de tweede omloop, waarin tien deelnemers weer met een schone lei mochten beginnen. Robert Vos (foto onder) pakte de derde prijs met de opnieuw goed springende achtjarige bruine ruin Cadillac Z (v. Carrera VDL). 

In de strijd om de vierde plaats bleef Mart IJland met de negenjarige bruine hengst Jack (v. Toulon) zijn werkgever Willem Greve met de acht jaar oude bruine merrie Kyra (v. Grand Slam VDL) voor. Evi Wiefferink bewees opnieuw met de elfjarige bruin geboren schimmelmerrie Hot Lips (v. C-Ingmar) een prima combinatie te vormen en werd zesde. Hessel Hoekstra was de enige ruiter, die twee paarden mocht starten in de winning round, maar moest tevreden zijn met de zevende plaats op Kosalottie en achtste met Jazz-Men Impressed.

Wesley ter Harmsel
Over 1,35 meter op tijd moest Wesley ter Harmsel met de zevenjarige bruine merrie Lareusa S (v. Toulon) behalve Marriët Smit-Hoekstra op Wadro’s Lerina ook Estelle Slingerland op Fabulous voor zich dulden. Smit-Hoekstra klasseerde zich ook als vierde met For Chacco TN en werd gevolgd door Dafne Helthuis met de veertienjarige bruine merrie Ebalia (v. Berlin).

Kim Bekhuis
Kim Bekhuis sprong met de negenjarige bruine ruin Jojo Buitenzorg (v. Brainpower) naar een keurige gedeelde tweede plaats over 1,30 meter. Marriët-Hoekstra noteerde met Lemonade dezelfde tijd (32,96 seconde), een chrono die alleen werd overtroffen door de winnende Albert Zoer op Moncheri. Robert Vos was ook in deze rubriek bij de eersten te vinden en klasseerde zich met de zevenjarige zwartbruine merrie Lords of Lightning (v. Easter Boy) als vierde. Marriët Smit-Hoekstra nam met Veritas de la Pomme KES en Laraya Blue ook nog de vijfde en zesde positie voor haar rekening.

Coen van Haarst eiste in eigen gemeente de tweede plek op over 1,20 meter met zijn pas vijf jaar jonge bruine merrie No Idea Tr (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Alleen Amber Kiewit bleef hem met Glow of Fire voor. Ook hier een podiumplek voor Marriët Smit-Hoekstra, die derde werd met Laraya Blue. Mart IJland met de vijfjarige donkerbruine merrie Serena (v. Jardonnay VDL) en Tijl van Genugten met de zesjarige bruin geboren schimmelmerrie Moana van de Postbaan (v. Heartbreaker) maakten de top vijf compleet.

Indoor Wierden wordt zaterdag afgesloten. Hoogtepunt is de Grote Prijs van Wierden, die om circa 19.30 uur begint.

Meer Springen

»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)