OOK ZEGES BAS VAN DER AA EN KIRSTEN RIKKERT BIJ SAS IN SAASVELD

Madée Schuttenbeld sterk op Bonheur

SAASVELD – Madée Schuttenbeld (foto boven) was woensdag twee keer de beste in de vijfde aflevering van de springcyclus SAS 2017-2018 in de Ankerhal in Saasveld. De frêle amazone uit Almelo reed met haar topper Bonheur naar de overwinning in zowel de klasse Z als de klasse ZZ tijdens de sterk bezette ochtendsessie.

In de klasse Z had ze het meest te duchten van Sjaak Sleiderink. De Denekamper werd tweede met Foudre F, vijfde met Enjoy en zesde met Guido van de Marijehoeve . De derde en vierde plek waren voor achtereenvolgens Pleun Steenbeeke met Jufferbeek’s Effekan en Annelies Vorsselmans met Iron Man. In de klasse ZZ waren Annelies Vorsselmans met Shakira Z en Josephine Decker met Dexter de belangrijkste concurrenten van Madée Schuttenbeld.

Bas van de Aa zegevierde in de middagproef voor de klasse Z met Davinci, voor Madée Schuttenbeld met Piccolo R en Dairmuid Howley met Genova Wapito. Remco Been met Aqua Solid Fay en Gerbert te Koppele met Gerardus completeerden de top vijf. Kirsten Rikkert troefde in de klasse ZZ met Chaperon al haar tegenstanders af. Jeanette Corbeek met Celiné en Bas van der Aa met Esmeralda namen de posities twee en drie voor hun rekening.

Sjaak Sleiderink (onderste foto) won in de ochtend wel de klasse M op Gladiator. Katherine Walsh met Genua en Annelies Vorsselmans met E. Clinton maakten het hem het meest lastig. ’s Middags moesten ook Jeanette Corbeek met Enzi Ferrari en Josta van Straaten hun meerdere erkennen in Shion Sassa met Winnedou.

Antonio Giuliano greep de zege in de ochtendproef van de klasse L. Ook Nadieh Plegt met Havanna en Albert Nijhof met MVH Garranta hadden het nakijken. Matty Holohan bleek met Gethin onaantastbaar tijdens de middagreeks. Jeanette Corbeek met Mazzel en Antonio Giluliano met C. Yandex moesten seconden toegeven. Jeanette Vlierman was met Diesel niet te kloppen in de avondrubriek. Kimberly Bruintjes met Domino en Wim Olde Hampsink met  Harena MB bezetten de volgende posities.

In de klasse B was Marina Grondman ’s morgens superieur. Ze werd eerste met Intertoff en tweede met Isha, goed voor respectievelijk 80 en 77,5 stijlpunten. Lonneke Klein Willink deed  ’s middags de naam van haar paard I’m Number One eer aan en greep de winst met 80 punten. Ivo Busscher had met Gelinda aan 78 punten voldoende om de avondproef op zijn naam te schrijven voor Youri Ophof met Ghytanja.

Bij de ponyruiters waren er in Saasveld overwinningen voor Noor Daniels met Grasshopper in de gecombineerde klassen M en Z, Merle Bloem met Mernie (categorie DE) en Jojanneke Munsterhuis met Ferrari (BC) in de klasse L en voor Jennifer Munsterhuis met Magical Black in de klasse B (D).

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)