MET LINGILIO O WINNAAR OVER 1,40 METER TIJDENS OUTDOOR GELDERLAND

Lucas Porter geeft visitekaartje af

Lucas Porter op archieffoto.

VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met zijn achtjarige vosruin Lingilio O (v. Singular LS La Silla) in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd. Ook overall was hij de snelste foutloze deelnemer.

De winnaar: “Lingulio O is nog jong, maar van nature echt een wedstrijdpaard. Hij wil graag winnen en doet altijd zijn best. Hij kan ook zo makkelijk een snelle ronde neerzetten zonder dat ik te veel van hem vraag. Het was een fijne proef om de week mee te beginnen en de rit voelde fijn. Dat ik hier weg kon lopen met de winst, kwam als verrassing. Het zou super zijn als ik morgen over 1,45 meter weer een goed resultaat neer kan zetten met Lingulio. Deze klasse sponsor ik namelijk met mijn paardentransportbedrijf Manestream. Ik vind Outdoor Gelderland een prachtig evenement en ben heel blij hier te kunnen rijden en ook als sponsor een steentje te kunnen  bijdragen. Een mooie uitslag in die klasse zou het helemaal afmaken."

Meike Zwartjens reed in dezelfde ronde naar de vierde tijd met haar negenjarige vosruin Twindam Z (v. Twister de la Pomme). Met zijn zeventienjarige vader (v. Darco) werd ze ook nog zesde in de tweede groep. Eric ten Cate legde in de tweede helft van de rubriek beslag op de vijfde plek met de elfjarige bruine ruin Indendo (v. Q Breitling LS). Emma Spanko volgde met de elf jaar oude voshengst Longines LB (v. Lordanos) als zevende en Zoe Osterhoff nam met de achtjarige vosruin Qaparezzo (v. Arezzo VDL) de tiende positie voor haar rekening.

Ten Cate en Veldhuis
Ten Cate was met de achtjarige schimmelmerrie Lunette van de Marijenhoeve (Grandorado TN NOP) ook goed voor de zevende plaats in de hoofdrubriek van de dag over 1,45 meter tegen de klok. Hij werd daarin op de hielen gezeten door Steven Veldhuis, die achtste werd met de bruine ruin Larado O van dezelfde vader.

Lars Schröder bevestigde in de rubriek over 1,30 meter in goede doen te zijn met zijn vierde prijs op de zevenjarige bruine ruin Mr. Vagabond S (v. Vagabond de la Pomme). Gert-Jan Bruggink kwam als zevende uit de strijd met de een jaar jongere ruin Noaber van de Wolfsslenke (v. I  M Special de Muze).

Madée Schuttenbeld finishte woensdag al als derde in de rubriek over 1,25 meter met twee fasen met haar zestienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z).

Meer Springen

»
KRONENBERG – Thijmen Vos en Nederland zijn het EK springen voor junioren in het Limburgse Kronenberg goed begonnen. In de eerste rubriek op tijd over... (16-07-2024)
»
BOEDAPEST – Hessel Hoekstra ontpopt zich steeds meer tot een van de ‘rising stars’ van de springsport in ons land. Ook tijdens het CSI3* in Boedapest... (14-07-2024)
»
VALKENSWAARD  - Gerben Morsink en Willem Greve presteerden dit weekeinde verdienstelijk tijdens het Summer Festival op de fraaie terreinen van Jan... (14-07-2024)
»
GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag... (13-07-2024)
»
HAAKSBERGEN - Outdoor Lonneker wordt onder voorbehoud een week uitgesteld. Het evenement, dat al een aantal jaren gehouden in Haaksbergen, kan dit... (13-07-2024)
»
De Hagmolenruiters in Bentelo, de Grensruiters in Lattrop en de Molenruiters in Langeveen hebben de handen ineen geslagen voor een mooi nieuw... (10-07-2024)
»
OMMEN - Geen Olympische medaillewinnaars vooraan in de Grote Prijs van Ommen, maar de 24-jarige Hessel Hoekstra en de 22-jarige Mans Thijssen op... (07-07-2024)
»
OMMEN – Gerben Morsink moest zaterdag tijdens het CSI Ommen genoegen nemen met de tweede plaats in de rubriek over 1,45 meter met winning round. Met... (07-07-2024)
»
OMMEN - “Man, wat rijdt die jeugd hard. Ze maken het me lastig”, lacht Jeroen Dubbeldam na de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote... (06-07-2024)
»
AKEN – De Nederlandse springruiters moesten donderdag tijdens de landenwedstrijd in Aken genoegen nemen met de achtste plaats. Willem Greve behoorde... (05-07-2024)
»
OMMEN – Hessel Hoekstra slaagde er donderdag tijdens het CSI Ommen twee keer in bij de eerste tien te eindigen. Met de achtjarige vosruin VDL... (05-07-2024)
»
OMMEN – Lars Schröder reed woensdag tijdens CSI1* Ommen met zijn veertienjarige bruine hengst Colando 21 (v. Conthargos) naar een verdienstelijke... (04-07-2024)
»
ERMELO – Mart IJland bij de junioren en Thijmen Vos bij de junioren vertegenwoordigen Nederland bij de Europese kampioenschappen springen voor de... (03-07-2024)
»
OMMEN – Het CSI Twente is amper achter de rug of het volgende concours op drie sterren-niveau in eigen provincie dient zich alweer aan. Vanaf... (03-07-2024)
»
GEESTEREN – Na vier dagen hippische topsport en breedtesport op twee wedstrijdpistes maakt directeur Rob Maathuis de sportieve balans op van de... (02-07-2024)
»
Behalve in de internationale rubrieken werd er tijdens het CSI Twente ook een nationaal programma voor springruiters afgewerkt. Vier keer ging een... (01-07-2024)
»
GEESTEREN – Van de acht ruiters uit de regio die zondag van start gingen in de Grote Prijs van het CSI32* Twente slaagde alleen Gerco Schröder er in... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Het vijftigjarige CSI Twente kreeg zondag met Steve Guerdat de gedroomde winnaar. De Zwitser, die vrijdag met Looping Luna ook al de... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Acht regioruiters maken zondag bij het CSI3* Twente hun opwachting in de strijd om de Grote Prijs van het Equestrian Park Erve Maathuis... (30-06-2024)
»
GEESTEREN – Een dag na Steve Guerdat zette zaterdag een andere wereldtopper een van de twee kwalificaties voor de Grote Prijs van CSI3* Twente naar... (29-06-2024)