AMAZONE UIT ENSCHEDE WINT OVER 1,40 METER EN WORDT TWEEDE IN KLASSE ZZ IN LUTTENBERG

Lisa Everts maakt uitstekende indruk

LUTTENBERG - Lisa Everts deed dinsdag van haar spreken tijdens Indoor Jumping Luttenberg. Met haar negenjarige vosruin Captain Morgan (v. Carthino Z) zegevierde de amazone uit Enschede in de nationale rubriek over 1,40 meter en eindigde ze als tweede in de klasse ZZ.

“Het ging goed”, vatte Lisa Everts haar uitstekende optreden in Luttenberg beknopt samen. “Omdat het in de ZZ lekker liep, heb ik Captain Morgan ook in het 1,40 gereden en waren we weer foutloos. Hij is snel van zichzelf en vooral zijn instelling is een ding bij hem. Ik heb hem al sinds zijn zesde en heb hem zelf opgeleid. Hij heeft ook al over 1,45 meter gesprongen.”

De parttime amazone zou best hogerop willen. “Daar heb ik nu ook wel een paard voor, denk ik. Maar vooral door corona ben ik voorlopig nog wel meer amateur dan prof, omdat veel internationaal op pad zijn gewoon heel lastig is op dit moment. Ik hoop in elk geval dat de wedstrijden vooral door kunnen gaan. Ook als er geen publiek bij mag zijn is dat altijd nog beter dan niets kunnen doen.”
 
In de hoofdrubriek hield Lisa Everts een marge over van 0,08 seconde op naaste concurrent John Mulligan met El Greco en reed Frank Buitenhuis naar de derde plek op iets minder dan een seconde van de winnares. Zelf reed Lisa Everts met Erdelistan ook nog naar de zesde plek. Vasco Campana werd negende met Vivant.

In de klasse ZZ gaf Everts 0,23 seconde toe op winnaar Johan Worst met Gomera. Rianne Nalis werd derde met Just Impression en vierde met Jazzlyn WP, Frank Buitenhuis vijfde met Ivory. 

Twee keer Frank Buitenhuis
Ook Frank Buitenhuis was weer prima op dreef in Luttenberg. De Holtenaar won in de klassen M en Z. Met Guardian was hij veel sneller dan de rest van het veld in de klasse Z. Bart Haselbekke leverde met Dorus als nummer twee ruim vier seconden in tegen Buitenhuis, die achter Sally Hopkinen met Klasse One op Joeell ook nog vierde werd. Vasco Campana legde met Haifa beslag op de vijfde positie.

Met Klokwise reed Buitenhuis ook in de klasse M ver weg van zijn tegenstanders. Nu was de tweede stek voor John Mulligan met Let’s Play en noteerde Rens Lovers met Kalineke de derde tijd. Janet Holmberg pakte met Floret de tweede en met Ikke de derde prijs in de klasse L, die werd gewonnen door Diranke Westerman met Luciana.

Zege Kirsten Rikkert
Kirsten Rikkert nam woensdag de zege in de klasse ZZ voor haar rekening. Met de dertienjarige bruine ruin No Fear van de Tichelrij verwees ze Nick Nanning met Bandia naar de tweede plaats. Conan Wright met Hamilton, Berber Dijkman met Jolie F en Caroline Müller met Garfield completeerden de top vijf.
 

Meer Springen

TUBBERGEN – Wim Schröder blijft ook in 2022 nauw betrokken bij de springruiters van Japan. De Tubbergenaar kwam met de Japanse hippische bond overeen... (30-11-2021)
RIESENBECK – Lucas Porter beleefde een topweekend in het Duitse Riesenbeck. De Amerikaanse buurman van zijn coach Jeroen Dubbeldam zegevierde zondag... (28-11-2021)
KRONENBERG – Thijmen Vos sloot zondag de wedstrijden voor de jeugd in Kronenberg prima af. De Wierdenaar werd derde met de elfjarige bruine merrie... (28-11-2021)
WIERDEN – Linda Verwaal maakt snel vorderingen met haar troef Highland Dancer (v. Totilas). In Wierden startte ze vrijdag succesvol in de klasse ZZ... (28-11-2021)
IJSSELMUIDEN – Gerben Morsink was zaterdag een klasse apart in de rubriek over 1,35 meter tijdens de vierde wedstrijd in het kader van de Roelofsen... (22-11-2021)
BATHMEN – Maud Wiefferink en Jasmin Seppälä boekten zaterdag fraaie zeges in Bathmen waar een wedstrijd voor de GMB Competitie voor jonge... (22-11-2021)
SAASVELD – Het bestuur van Rijvereniging De Bögelscamp heeft als gevolg van de huidige coronaregels besloten de Twentse Ruiterdagen in Saasveld dit... (21-11-2021)
AMBT DELDEN – Claudia Morsink reed zaterdag met haar negenjarige vosmerrie Cekina Z (v. Carthino Z) naar een duidelijke zege in de klasse ZZ in de... (20-11-2021)
KRONENBERG – Remco Been was prima tijdens het CSI2 De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. De Wierdenaar reed in drie dagen zes keer naar een... (19-11-2021)
ERMELO - Het aanstaande vertrek van bondscoach Rob Ehrens na negentien jaar actieve dienst bij de KNHS houdt de gemoederen in hippisch Nederland... (18-11-2021)
ERMELO - De KNHS beëindigt aan het einde van dit jaar de samenwerking met Rob Ehrens als bondscoach van de senioren  bij de springruiters. Zestien... (15-11-2021)
ERMELO - De KNHS neemt aan het einde van het jaar afscheid van Luc Steeghs in zijn rol als bondscoach springen van de Nederlandse junioren en young... (15-11-2021)
LUTTENBERG – Bas van der Aa was zaterdag de enige Twentse winnaar tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Luttenberg. De Albergenaar... (14-11-2021)
SAASVELD – Remco Been was woensdag de enige foutloze deelnemer in de klasse ZZ tijdens het midweekse springen in de Ankerhal van Saasveld. Met Las... (12-11-2021)
DE LUTTE – Gert-Jan Bruggink heeft een prima week achter de rug. De ruiter uit De Lutte, die na een heupbreuk in januari 2019 lang niet in... (08-11-2021)
VERONA – Willem Greve kan terugkijken op een prima debuut van zijn tienjarige bruine hengst Grandorado TN (v. Eldorado van de Zeshoek) in de strijd... (08-11-2021)
WIERDEN – Remco Been leek zaterdagavond hard op weg om zijn zege tijdens Indoor Wierden van 2019 te prolongeren. (06-11-2021)
LIER – Jeroen Dubbeldam was vrijdag dichtbij de winst in de rubriek over 1,45 meter met barrage tijdens het CSI2 in Lier. Met zijn elfjarige bruine... (05-11-2021)
LIER – Eric ten Cate was donderdag goed op dreef tijdens het CSI in het Belgische Lier. Op de eerste dag van het evenement bij De Azelhof won de... (05-11-2021)
WIERDEN – De jaargang 2021 van Indoor Wierden krijgt een ander karakter dan die van de voorgaande jaren. De wedstrijd speelt zich dit keer over... (04-11-2021)