ZOE OSTERHOFF EN REMCO BEEN IN DE PRIJZEN IN KRONENBERG

Kristian Johannesson piekt in Neede

Foto Kristian Johannesson met Ebalia © Fototrailer

NEEDE – Kristian Johannesson piekte dit weekend tijdens het Concours Berkelland van de Pasruiters in Neede.
De in Deurningen residerende Zweed won de drie belangrijkste rubrieken van zaterdag, over 1,40 meter met Ebalia en over 1,30 en 1,35 meter met Kid Cloudkicker.

Kristian Johannesson bleef als enige foutloos in de barrage over 1,40 meter, waarin Jurre van Bommel met Geronada B de tweede positie opeiste en Steven Veldhuis met Lingo van de Watermolen derde werd.
Over 1,35 meter troefde Johannesson Steven Veldhuis af, die met Laconique DN tweede en met Lingo van de Watermolen derde werd. Luciano Zandvliet was met Furosa de belangrijkste concurrent van de Zweed over 1,30 meter. Frank Buitenhuis verzekerde zich met Kaiserin van de derde positie en verwees Steven Veldhuis met Connect en Jurre van Bommel met Jelle-S naar de plekken vier en vijf. 
Een dag eerder greep Stef Veldhuis met Lilexta Li de winst over deze hoogte, voor Kees Greve met onder het Zadel Kees W.

Frank Buitenhuis was zaterdag met De Reygers Mory de sterkste over 1,20 meter, voor Pia-Luise Steggink met St. Luise Emaire en Kees Greve met Marline. Ties Rothstegge besliste deze klasse op vrijdag in zijn voordeel met Moon BS. Livv Arink met Lunamona  en Vincent Geerink met Madagaskar sloten als tweede en derde aan.

Over 1,10 meter werd Kristian Johannesson met Jersey Girl zaterdag alleen afgetroefd door een superieure Rossumse amazone Pia-Luise Steggink met License to Jump Minka. Steggink pakte ook de derde prijs mee met Nelson Pessoa. Vrijdag vormden Anouk Kempers met Roxette van ’t Eigenlo, Roos Wevers met Dynamite TN en Ties Rothstegge met Jethro-S op dit niveau in deze volgorde de top drie.

De twee rubrieken over 1,00 meter op stijl kenden winnaars, die met 85 punten veel te sterk waren voor de rest van het veld. Vrijdag deelde Pia Blaauwgeers de lakens uit met Odylle Minka P en tekenden Mayke Rexwinkel met Mathpower G (80) en Daan Veldhuis met Nassaugravin (79) voor de tweede en derde prijs. Maurie Slagman nam zaterdag met Haily Fairy royaal afstand van Willemijn de Poel met Let’s Go Lucky (73).

Zoe Osterhoff en Remco Been
Zoe Osterhoff legde vrijdag in Kronenberg met haar dertienjarige schimmelruin It’s a Miracle (v. Dakar) beslag op de derde stek in een rubriek over 1,45 meter op tijd. Remco Been reed op de accommodatie van De Peelbergen meerdere keren de top tien binnen. Zijn beste resultaat was de vierde plaats op vrijdag in een proef over 1,45 meter tegen de klok met de elfjarige bruine merrie Bridgetown (v. Big Star Jr K Z).

Met de negen jaar oude bruine ruin Jasper (v. Cidane) eindigde B een zaterdag als vijfde en vrijdag als negende over 1,40 meter met twee fasen. In rubrieken voor jonge paarden reed Remco Been met de zesjarige bruine ruin Mercurius op parcoursen over 1,20 meter naar een zevende en twee keer naar een zevende plaats.

Meer Springen

»
SAASVELD – Wie het laatst lacht, lacht het best. Het ging woensdagavond maar weer eens op tijdens de rubriek over 1,35 meter met twee fasen voor de... (07-12-2023)
»
VRAGENDER – De ruiters uit de regio speelden op de slotdag van Jumping De Achterhoek een relatief bescheiden rol. Eric ten Cate was de beste... (04-12-2023)
»
RIESENBECK – Bas van der Aa liet tijdens het CSI2* in het Duitse Riesenbeck zowel op donderdag als vrijdag een plek in de top vijf noteren in... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Ashley Spiele-te Wierik was de enige Twentse deelnemer die er van woensdag tot en met vrijdag in slaagde zich in een rubriek van Jumping... (02-12-2023)
»
VRAGENDER – Hessel Hoekstra sloeg woensdag een dubbelslag tijdens de wedstrijden voor de Blom Hengstencompetitie in Vragender. De ruiter van Stal... (30-11-2023)
»
BATHMEN – Lieke Reinders-Ophof was dit weekend in Bathmen met haar ruin  Numago (v. v. Gogh) de sterkste in de selectiewedstrijd voor de GMB... (27-11-2023)
»
VRAGENDER – Amber van Marle mocht zondag met haar achtjarige vosruin Kansas (v. Baltic VDL) de derde prijs mee naar huis nemen na de strijd om de... (26-11-2023)
»
SAASVELD – Tom Brinkman mocht woensdag de eerste prijs afhalen na de toprubriek over 1,35 meter tijdens SAS, het midweekse springen in de Ankerhal... (23-11-2023)
»
MARIENHEEM – Robert Vos was zaterdag twee keer dichtbij tijdens de derde wedstrijd van de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics in Marienheem. Zowel... (19-11-2023)
»
MARIENHEEM – Jennifer Munsterhuis boekte vrijdag een knappe zege in de afsluitende rubriek over 1,35 meter van Nationaal Indoor Salland. Met haar... (19-11-2023)
»
WIERDEN – Thijmen Vos heeft maandagochtend plotseling afscheid moeten nemen van zijn toppaard Ive Got the Key. De dertienjarige bruine ruin (v.... (14-11-2023)
»
MAASTRICHT - Willem Greve was zondag dicht bij zijn tweede zege van dit jaar in een Grote Prijs van een toptoernooi in eigen land. Maar uiteindelijk... (12-11-2023)
»
LUTTENBERG – Robert Vos mocht zaterdag tijdens de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics na de Grote Prijs van Luttenberg over 1,45 meter met barrage... (12-11-2023)
»
MAASTRICHT - Frank Schuttert schreef vrijdagavond de kwalificatie over 1,50 meter met barrage voor de Grote Prijs van Jumping Indoor Maastricht (JIM... (11-11-2023)
»
ERMELO – De Stichting Nederlands Olympiade Paard (NOP) heeft de elfjarige hengst Highway M TN (v. Eldorado van de Zeshoek) van Willem Greve... (10-11-2023)
»
LIER – Remco Been reed donderdag met twee paarden de top tien binnen in de rubriek over 1,35 meter met twee fasen tijdens de herfsttour van het CSI... (09-11-2023)
»
DEURNE – Steven Veldhuis deed afgelopen weekend een royale greep in de prijzenpot tijdens het concours op het Green Valley Estate in het Brabantse... (06-11-2023)
»
WIERDEN – Gerben Morsink lachte zaterdagavond het laatst. Als zevende en slotruiter in de spannende barrage van de Nijwa Grote Prijs van Indoor... (05-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert- Jan Bruggink eindigde zaterdag knap als tweede in de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck. Met zijn negenjarige schimmelruin... (04-11-2023)
»
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink reed zowel donderdag als vrijdag goed vooraan mee tijdens het concours in het Duitse Riesenbeck. In rubrieken over 1,... (03-11-2023)