ZOE OSTERHOFF EN REMCO BEEN IN DE PRIJZEN IN KRONENBERG

Kristian Johannesson piekt in Neede

Foto Kristian Johannesson met Ebalia © Fototrailer

NEEDE – Kristian Johannesson piekte dit weekend tijdens het Concours Berkelland van de Pasruiters in Neede.
De in Deurningen residerende Zweed won de drie belangrijkste rubrieken van zaterdag, over 1,40 meter met Ebalia en over 1,30 en 1,35 meter met Kid Cloudkicker.

Kristian Johannesson bleef als enige foutloos in de barrage over 1,40 meter, waarin Jurre van Bommel met Geronada B de tweede positie opeiste en Steven Veldhuis met Lingo van de Watermolen derde werd.
Over 1,35 meter troefde Johannesson Steven Veldhuis af, die met Laconique DN tweede en met Lingo van de Watermolen derde werd. Luciano Zandvliet was met Furosa de belangrijkste concurrent van de Zweed over 1,30 meter. Frank Buitenhuis verzekerde zich met Kaiserin van de derde positie en verwees Steven Veldhuis met Connect en Jurre van Bommel met Jelle-S naar de plekken vier en vijf. 
Een dag eerder greep Stef Veldhuis met Lilexta Li de winst over deze hoogte, voor Kees Greve met onder het Zadel Kees W.

Frank Buitenhuis was zaterdag met De Reygers Mory de sterkste over 1,20 meter, voor Pia-Luise Steggink met St. Luise Emaire en Kees Greve met Marline. Ties Rothstegge besliste deze klasse op vrijdag in zijn voordeel met Moon BS. Livv Arink met Lunamona  en Vincent Geerink met Madagaskar sloten als tweede en derde aan.

Over 1,10 meter werd Kristian Johannesson met Jersey Girl zaterdag alleen afgetroefd door een superieure Rossumse amazone Pia-Luise Steggink met License to Jump Minka. Steggink pakte ook de derde prijs mee met Nelson Pessoa. Vrijdag vormden Anouk Kempers met Roxette van ’t Eigenlo, Roos Wevers met Dynamite TN en Ties Rothstegge met Jethro-S op dit niveau in deze volgorde de top drie.

De twee rubrieken over 1,00 meter op stijl kenden winnaars, die met 85 punten veel te sterk waren voor de rest van het veld. Vrijdag deelde Pia Blaauwgeers de lakens uit met Odylle Minka P en tekenden Mayke Rexwinkel met Mathpower G (80) en Daan Veldhuis met Nassaugravin (79) voor de tweede en derde prijs. Maurie Slagman nam zaterdag met Haily Fairy royaal afstand van Willemijn de Poel met Let’s Go Lucky (73).

Zoe Osterhoff en Remco Been
Zoe Osterhoff legde vrijdag in Kronenberg met haar dertienjarige schimmelruin It’s a Miracle (v. Dakar) beslag op de derde stek in een rubriek over 1,45 meter op tijd. Remco Been reed op de accommodatie van De Peelbergen meerdere keren de top tien binnen. Zijn beste resultaat was de vierde plaats op vrijdag in een proef over 1,45 meter tegen de klok met de elfjarige bruine merrie Bridgetown (v. Big Star Jr K Z).

Met de negen jaar oude bruine ruin Jasper (v. Cidane) eindigde B een zaterdag als vijfde en vrijdag als negende over 1,40 meter met twee fasen. In rubrieken voor jonge paarden reed Remco Been met de zesjarige bruine ruin Mercurius op parcoursen over 1,20 meter naar een zevende en twee keer naar een zevende plaats.

Meer Springen

De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
Hessel Hoekstra schreef zondagmiddag in het Belgische Lier de Grote Prijs van het CSI1* De Azelhof over 1,30 meter op zijn naam. Met de achtjarige... (04-06-2023)
Hessel Hoekstra en Vincent Geerink schreven zaterdag in het Belgische Lier beiden een rubriek op hun naam. Hoekstra won over 1,30 meter op tijd met... (04-06-2023)
DRAMMEN – Eric ten Cate hielp TeamNL vrijdag in het Noorse Drammen aan de zege in de wedstrijd EEF Longines Nations Cup. Met Incredible sprong hij na... (03-06-2023)
SAINT TROPEZ – Wilton Porter is uitstekend op dreef in tijdens het CSI2 in Saint Tropez. De een groot deel van het jaar in Weerselo vertoevende... (03-06-2023)
VEENINGEN - Mart IJland reed vrijdag tijdens het CH De Wolden met de achtjarige bruine merrie Kaida CM (v. Kannan) naar een keurige vierde positie in... (03-06-2023)
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
WIESBADEN – Jeroen Dubbeldam legde maandag met zijn tienjarige voshengst Investment (v. Kannan) na een springfout in de barrage beslag op de negende... (29-05-2023)
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalberg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
UGGERHALNE – Eric ten  Cate beleefde vrijdag een prima debuut voor TeamNL in het Deense Uggerhalne Aalborg). Als eerste starter van het kwartet van... (26-05-2023)
VRAGENDER - De KNHS-Hartog Trophy 2023 is zaterdag afgesloten met de finales. In de fraaie buitenpiste van Paardensportcentrum Lichtenvoorde wonnen... (22-05-2023)
KRONENBERG – Remco Been reed donderdag naar een vierde en een negende plaats tijdens het CSI3* De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (18-05-2023)
Gerco Schröder in het Slowaakse Samorin en Annelies Vorsselmans in het Duitse Hohen Wieschendorf reden afgelopen weekend naar de vijfde plaats in een... (15-05-2023)
Hessel Hoekstra op archieffoto
Hessel Hoekstra boekte zaterdag een dubbele zege tijdens het CSI in Kronenberg. Met de achtjarige bruine merrie Kathleen WV (v. Vigo d’Arsouilles)  ... (14-05-2023)
Gerben Morsink en Eric ten Cate herhaalden vrijdag hun kunstje van een dag eerder. Beiden wonnen opnieuw, ion respectievelijk Hogen-Wieschendorf en... (12-05-2023)
Gerben Morsink voegde donderdag weer een fraaie zege toe aan zijn erelijst. Morsink won met de tienjarige vosmerrie Carsey Z (v. Carthino Z) de... (11-05-2023)
MANNHEIM – Willem Greve sloot maandag en dinsdag het CSI3* in Mannheim prima af. Hij boekte een tweede, vijfde en tiende plaats. (10-05-2023)
SAMORIN - Luciano Zandvliet reed zondag met de tienjarige bruine merrie Issey (v. Dexter R) naar een mooie overwinning in de Grote Prijs van het CSI1... (08-05-2023)