FEMKE MEENHUIS EN LARS SCHRÖDER KAMPIOENEN IN DE HOOGSTE KLASSEN

Kring Twente domineert regiostrijd

Femke Meenhuis met Humphrey VDD bij de prijsuitreiking. Foto © Marjon Hoen

GEESTEREN  De door St. Joris uit Geesteren georganiseerde strijd om de springtitels van de Regio Overijssel in de hoogste klassen werd zaterdag gedomineerd door Twentse combinaties. Zowel in de klasse over 1,35 als over 1,30 meter werd het complete podium bezet door deelnemers uit Kring Twente.

Femke Meenhuis mocht zich laten huldigen als nieuwe regiokampioene van de Regio Overijssel in de categorie over 1,35 meter. Met haar twaalfjarige bruine hengst Humphrey VDD was ze in de barrage sneller dan nummer twee Stijn Roelink met zijn  tienjarige bruine ruin Joyride (v. Denzel van het Meulenhof) en haar zus Liz, die met de twaalf jaar oude bruine ruin Helios (v. Vigo d’Arsouilles) als derde eindigde. Alle drie kandidaten voor de eindzege sloten de extra omloop na twee eerdere foutloze manches af met vier strafpunten. 

Winnares Femke Meenhuis, vorig jaar met hetzelfde paard al de beste van de regio in de klasse over 1,30 meter, maalde daar uiteraard niet om. Na een fout op de eerste hindernis hield ze het tempo voldoende hoog en dat leverde de achttienjarige amazone de zege op. “Humphrey helpt me altijd heel erg mee en kan super springen. Het is een fijn en braaf paard en we zijn de laatste tijd echt een team geworden. Ik ben hier erg blij mee. Het was nog wel even spannend, toen in de barrage al op de eerste hindernis een balkje viel. Ik heb daarna geprobeerd op safe te rijden en dat lukte goed.”

Dat Femke Meenhuis, drie dagen per week in de weer met paarden van Jeroen Dubbeldam en Annelies Vorsselmans, in de finale moest afrekenen met onder anderen haar drie jaar oudere zus Liz gaf een pikant extra tintje aan de barrage op het Erve Maathuis. “We gunnen elkaar allebei  de overwinning en helpen elkaar waar nodig, maar in de ring rijden we voor onszelf.”

In het weekend van 22 tot en met 24 augustus mag de studente Interieuradvies in Ermelo een gooi doen naar de nationale titel. “Natuurlijk probeer ik ook daar te winnen. Ik geef in elk geval alles.”

Dicht bij huis
Lars Schröder (rechts) ontpopte zich dicht bij huis als de nieuwe kampioen van de regio in de klasse over 1,30 meter. Met de pas zevenjarige bruine hengst Mr. Vagabond S (v. Vagabond de la Pomme) pakte hij de titel als laatste starter van de vijf overgebleven kandidaten voor de zege. Met de achtjarige Diablo (v. Pilothago) werd hij met een springfout in de barrage ook nog eens derde achter nummer twee Joanne Wes met haar zevenjarige bruine merrie De Reygers Mory (v. Golddigger).

De jonge Tubbergenaar, dit keer bijgestaan door zijn ouders Ben en Vera als grooms, was begrijpelijk zeer tevreden na afloop. “Het ging mooi en ik ben er blij mee. Het zijn allebei fijne paarden. Met Diablo ben ik al wat meer een team, Vagabond kent nog wat minder, maar heeft wel veel vermogen en is nog voorzichtiger dan Diablo.”

Al een kleine twee jaar maakt hij dankbaar gebruik van de lessen van Peter Olthof. “Ik leer veel van hem. Niet alleen qua rijden, maar ook qua werken. Het is ook wel goed om niet alleen thuis te ervaren hoe dingen gaan, maar ook ergens anders te kijken. Ik heb het echt prima naar de zin bij Peter.”

Nummer twee Joanne Wes accepteerde haar tweede prijs zonder morren. “Ik heb in elk geval gezorgd dat Lars foutloos en sneller moest rijden dan ik. Hij ging gewoon harder, dus heeft hij terecht gewonnen.”

Benthe Lammertink
Ook over 1,10 meter ging de zege naar Twente. Benthe Lammertink won met Olivia van de Bakker, voor Felinthe Doornbos van Kring Reggedal met Diarados Black Diamond en José van Dalfsen met Mary Lou.
Over 1,20 meter was er zilver voor Rosalie Morsink met Madama PG en brons voor Jesse Seiger met N'Avicii. De titel ging naar Kim Spronk met Nog een Sijgje.

In de klasse over 1,00 meter ging de titel naar Lisa Joosse met Ochenta JK, die 82,5 stijlpunten kreeg toegewezen. Met eenzelfde score eindigde Laureen Verschoor met Nicanona als tweede. Tessa Voortman reed metr Nelson J. naar het brons (80). 

Foto hiernaast van Benthe Lammertink © Marjon Hoen

Meer Springen

»
LANGEVEEN – Peter Olthof bleef zondag baas in eigen huis tijdens de finale van de eerste editie van de Twentse Grascompetitie. De Langevener bleek... (02-09-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra is met de tienjarige donkerbruine hengst Comthago VDL (v. Comme il Faut) een van de ruiters van TeamNL in de finale van de... (02-09-2024)
»
RIJSSEN – BIJ TCN Sporthorses in Rijssen staat voor dinsdag 3 september de voorlaatste wedstrijd uit de cyclus van de TCN Jumping Tour 2024 op het... (01-09-2024)
»
ERMELO - Lize van Benthem van de Grensruiters uit De Lutte veroverde afgelopen weekend met haar pony Zero H tijdens de Hippiade in Ermelo de gouden... (27-08-2024)
»
VRAGENDER – Steven Veldhuis sloot Outdoor Vragender prima af op de laatste dag voor de paarden. De Haaksbergenaar bezette zaterdag een tweede, twee... (25-08-2024)
»
VRAGENDER – Vincent Geerink was vrijdag de meest opvallende deelnemer op de tweede dag van Outdoor Vragender. De ruiter uit Gelselaar zegevierde over... (24-08-2024)
»
VRAGENDER – Twentse ruiters maakten donderdag de dienst uit op de eerste dag van Outdoor Vragender. Van hoog tot laag reden Remco Been, Steven... (23-08-2024)
»
ERMELO – Stijn Roelink legde donderdag tijdens de Hippiade, de strijd om de nationale titels van de KNHS, beslag op een achtste plaats over 1,35... (22-08-2024)
»
TUBBERGEN – Bas van der Aa mag tot komende winter weer even gebruik maken van de diensten van Shanroe Barney omdat berijder Hansel Chen na een... (20-08-2024)
»
Twee dagen nadat de Schröder Masterclass is afgesloten, moet het plein voor de Sint-Pancratiusbasiliek er weer uitzien alsof er niet pas een... (19-08-2024)
»
TUBBERGEN – De Ladies Cup tijdens de Schroder Masterclass in Tubbergen werd zaterdag gewonnen door Team Chummy. Tess Verver en Nienke Veldhof zetten... (19-08-2024)
»
Met het bedrijf Riwald Recycling, dat hij oprichtte met zijn broer Richard en na diens overlijden in 2013 voortzette met zijn tussentijds toegetreden... (17-08-2024)
»
Al sinds de start van het evenement in 2001 is Nijwa als sponsor verbonden met de Schröder Masterclass. Voor Jogé Nijhof en zoon Bart Haselbekke van... (16-08-2024)
»
ALBERGEN – Tijdens de zondag afgesloten Olympische Spelen in Parijs kwam in de hippische disciplines geen enkele Twentse deelnemer aan de start. Dat... (16-08-2024)
»
Een jaar of veertig geleden maakte Gerhard ten Berge in zijn eigen woonplaats Wierden onverwachts zijn debuut als omroeper bij een springconcours.... (16-08-2024)
»
Het idee was er al een jaar of vijf, zes. In 2021 werd het eindelijk werkelijkheid en had initiatiefnemer Bart Plegt uit Geesteren zijn gewenste... (15-08-2024)
»
Het programma van de Schröder Masterclass biedt volop ruimte voor de jeugd om zich te laten zien. Op drie van de vier dagen zijn er activiteiten voor... (15-08-2024)
»
Peter Olthof stond al twee keer als nummer twee op het podium na de Schröder Masterclass, maar een zege zat er voor de ruiter uit Langeveen nog niet... (14-08-2024)
»
Voor Lisa en Lauren Spikkert is paardensport vooral een hobby. Voor de twee zussen uit Borne, lid van De Molenruiters in Saasveld, heeft hun werk... (13-08-2024)
»
Ze is net twintig, maar al een bekende naam in de hippische wereld. Kristy Snepvangers uit Bergen op Zoom, actief als amazone in de eventing- en... (13-08-2024)