AMAZONE UIT DE LUTTE STERKSTE IN SLOTRUBRIEK NATIONAAL INDOOR SALLAND

Knappe zege Jennifer Munsterhuis

Jennifer Munsterhuis met Hurricane M op archieffoto

MARIENHEEM – Jennifer Munsterhuis boekte vrijdag een knappe zege in de afsluitende rubriek over 1,35 meter van Nationaal Indoor Salland. Met haar elfjarige merrie Hurricane M (v. Verdi TN) troefde ze de complete concurrentie af.

Ook de ervaren ruiters Pim Mulder met Ibylle en Robert Vos met Cadillac Z (v. Carrera VDL) moesten hun meerdere erkennen in de amazone uit De Lutte. Ashley Spiele-te Wierik mocht met Lady Rubertha als vierde aansluiten voor de prijsuitreiking.

Amber van Marle haalde donderdag met Kansas de tweede prijs af na de rubriek over 1,35 meter. Over dezelfde hoogte reed Gerben Morsink dinsdag naar plek vijf met Colina Z.

In de rubriek over 1,30 meter legde Hessel Hoekstra vrijdag met Arhaya Z beslag op de derde plaats. Hij moest voorrang verlenen aan Renata Beuving met Kadanz en Job Oldenziel met It’s Me. Sven Peters werd vierde met Channel, Vasco Campana vijfde met Haifa. Op een zelfde parcours eindigde Josta van Straaten dinsdag als vierde met Lichelle-S.

Vasco Campana zegevierde vrijdag met Imperia over 1,20 meter. Sven Peters nam de derde positie voor zijn rekening. Judith Vermeulen-Vetker was in eenzelfde proef succesvol op donderdag. Ze won met Notre Dame WV, voor Joanne Wes met De Reygers Mory. 

Ook vader Munsterhuis
Ook Jochen, de vader van Jennifer MunsterJochen, pakte een overwinning in manege Bartels. Hij won donderdag de winst over 1,10 meter op Enzo Ferrari. Colin Zwartjens bleef met Galatea in de strijd om de tweede plek Judith Vermeulen-Vetker en Notre Dame WV voor. 
Koen Westendorp ging een dag eerder met Nolevus foutloos als tweede over deze hoogte, achter Jan Diepman met No-Time.

In de rubrieken over 1,00 meter was er een tweede plaats voor Remco van Dijke met Otis op donderdag (77,5 stijlpunt), en waren er derde plekken voor Annet Wassink met Toronto Dingeshof Z en Jip Ottes (ex aequo op woensdag met 78 punten) en Aniek ter Harmsel met Eleveld SB Z (76).
 

Meer Springen

»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve maakt zoals verwacht deel uit van TeamNLdat Nederland vertegenwoordigt bij het springen tijdens de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)