MART IJLAND RUKT OP NAAR VIJFDE PLAATS IN KLASSEMENT BIJ EK OLIVA

Junioren liggen op medaillekoers

Foto Thijmen Vos met Ive Got the Key © Ashley Claus

OLIVA - Met vier soevereine nulronden zijn de Nederlandse junioren in de eerste manche van de landenwedstrijd voor het EK in Oliva van de vijfde naar de tweede plaats gestegen in het klassement. Nick Nanning en Mart IJland deden eveneens goede zaken en staan individueel nu op de plaatsen vier en vijf.
 

“Een topdag”, is de eerste reactie van bondscoach Edwin Hoogenraat. “Ik ben er abnormaal blij mee.” Donderdag om 13.15 uur is de tweede en beslissende manche van de landenwedstrijd.
Het team begon de eerste manche van de landenwedstrijd met 9,89 strafpunt uit de eerste rubriek. Daar kwam helemaal niets bij. Alle vier teamruiters reden foutloos. En daarmee klom het team naar de tweede plaats achter de Belgen, die 8.71 strafpunt hebben. “Ze rijden allemaal nul en ook nog eens met goede rijderij. Ze hebben rust en zelfvertrouwen. Ik heb echt soevereine ritten gezien, niet één maar eigenlijk allemaal. Morgen gaan we verder met strijden”, laat Hoogenraat vanuit Oliva weten.

Superieure nulrit
Mart IJland en Hero begonnen ijzersterk voor Nederland met een superieure nulrit. In het individuele klassement maakten ze een sprong van 9 naar 5 en staan ze op slechts 1,70 punt achter de leider Evelyn Putters.
Dankzij zijn foutloze rit staat Thijmen Vos met I’ve got the Key op plaats 16 in het klassement.
Nederlands juniorenkampioen Milan Morssinkhof revancheerde zich met een foutloze rit met Checkpoint Chacco en daarmee was Nederland zeker van nul strafpunten uit de eerste manche. Hij vindt zichzelf terug op plaats 40 in het klassement.

Nick Nanning kwam als een van de laatste deelnemers aan start. In de wetenschap dat het teamresultaat niet meer verbeterd kon worden werd het met Bandia een prachtige, beheerste en overtuigende nulrit, waarmee Nanning van de zesde naar de vierde plaats steeg in het individuele klassement.
Donderdagmiddag om 13.15 uur is de tweede en beslissende manche van de landenwedstrijd van de junioren. Om 17.15 uur is de medaille-uitreiking gepland. De wedstrijden zijn live te volgen via clipmyhorse.tv

Tussenstand landenklassement junioren
1. België  8,81 strafpunt
2. Nederland 9,89 
3. Ierland 11,67
4. Groot Brittannië 14,48 
5. Frankrijk, 14,59 

Individueel klassement na twee onderdelen
1. Evelyn Putters (Bel) - Nabeau van het Migroveld Z 0,84 strafpunt
2. Klara Koziol (Pol- Rocky  1,60 
3. Tom Wachman (Ier) - Lazzaro Delle Schiave 2,18 
4. Nick Nanning - Bandia – 2,43 
5. Mart IJland - Hero – 2,54 

Foutloos begin children
De Nederlandse children staan na de eerste wedstrijd van het Europees kampioenschap op nul strafpunten. Met drie foutloze ronden van Jesse Berkers, Faye Louise Vos en Renske Middendorp deelt het team van Edwin Hoogenraat de koppositie met acht landen. In de openingswedstrijd ging het om strafpunten en niet om tijd, zoals bij de junioren en young riders.

Jesse Berkers lootte voor oranje de eerste startpositie. Hij liet zijn schimmel Aragon Happhira (mooi ontspannen rondgaan. De merrie sprong heel goed en foutloos. Een goed begin voor het team van bondscoach Edwin Hoogenraat. Na afloop vond Jesse zich terug op plaats 25 en was daarmee de hoogst geklasseerde van TeamNL.
Faye Louise Vos en Monica LH lieten het er ook heel makkelijk uitzien. Nergens kwamen ze in de buurt van de balken en dat betekende de tweede foutloze ronde voor het team.
De volgende manche voor de children is vrijdagochtend om 8.30 uur. Zaterdagmiddag is de tweede en beslissende manche van de landenwedstrijd.

Onderste foto van Jesse Berkers met Aragon Happhira © Ashley Claus.

Meer Springen

»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)