LINDA KLAASSEN TWEEDE, SVEN PETERS DERDE EN VIERDE IN TWENTSE BARRAGE

Joanne Wes regiokampioen klasse M

GENEMUIDEN – In een volledig Twentse barrage troefde Joanne Wes zaterdag in Genemuiden Linda Klaassen en twee keer Sven Peters af in de strijd om de springtitel in de klasse M van de Regio Overijssel. Met haar dertienjarige merrie Ailie (v. Concorde x Fuego du Prelet) was de amazone uit Ambt Delden ruim vier seconden sneller dan Linda Klaassen met Hidiene. Sven Peters moest genoegen nemen met de posities drie en vier met achtereenvolgens Dolce Vita en Farishta.

“Het liep gewoon lekker”, reageerde de nuchtere Joanne Wes na het zeker stellen van de titel. “Ailie heeft veel vermogen en ze keek vandaag heel mooi mee. Vooral in de barrage, want in de tweede was het wat minder, toen had ik het idee dat ze wat moe was. Maar in de barrage had ze daar helemaal geen last meer van.”

Voor Joanne Wes was de zege in Genemuiden een mooie bekroning van een geslaagde come-back met Ailie. “Het was vooraf moeilijk in te schatten hoe het zou gaan”, vervolgt de 24-jarige Joanne Wes. “Ailie, die bij ons thuis is geboren, is vier jaar uit de sport geweest en heeft in de tussentijd drie veulens gekregen. In november heb ik haar voor het eerst weer gereden in de klasse B. Dit was pas de derde keer dat ik haar in de M heb gestart. Ze heeft veel ervaring, maar pas in de wedstrijd kun je aanvoelen of het goed gaat.”

Hoewel Joanne Wes enkele jaren geleden met Ailie al op ZZ-niveau uitkwam, heeft de gedachte dat ze zich zou kunnen plaatsen voor het NK in Ermelo vooraf geen moment door haar gedachten gespeeld. “Daar ben ik niet echt mee bezig geweest. Bij de selectiewedstrijden was de klasse L op zaterdag en toen dat goed ging, heb ik besloten dat we ook best de M-selectie konden rijden. Ik ben Ailie echt weer helemaal aan het opbouwen. Maar natuurlijk is het super dat het zo goed gaat, daar ben ik echt heel blij mee.”

Meer Springen

»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)
»
Lydia Haselbekke uit Geesteren is een van de enthousiaste vrijwilligers bij de bixiewedstrijden, die zondag 20 april verreden worden. Ze kijkt ernaar... (12-04-2024)
»
Voor Gerco Schröder is het concours van Het Twentse Ros een evenement waar hij als ruiter te voet naar toe kan. De wedstrijd speelt zich immers af in... (11-04-2024)
»
De sport heeft haar al ver van huis gebracht, maar voor Maartje Lanooy is het bepaald geen straf wanneer ze als wedstrijdsecretaresse in de buurt van... (10-04-2024)
»
RIJSSEN – Met een eerste plaats in de rubriek over 1,40 meter en een tweede over 1,35 meter met de dertienjarige ruin Gelster (v. Carthino Z) deed... (09-04-2024)
»
Bij de ruiters en amazones is de belangstelling om deel te nemen aan het concours van Het Twentse Ros in Tubbergen, zoals Jos Brinkman in aflevering... (09-04-2024)
»
Voorzitter Jos Brinkman is uiterst tevreden met de belangstelling van ruiters om deel te nemen aan het concours van ‘zijn’ Twentse Ros uit Albergen.... (08-04-2024)
»
OPGLABBEEK - Meike Zwartjens was afgelopen weekend goed voor twee zeges en een achtste plaats tijdens de wedstrijden voor de jeugd in het Belgische... (08-04-2024)
»
GORLA MINORA – Jeroen Dubbeldam leverde afgelopen weekend in het Italiaanse Gorla Minore zijn beste resultaat of het parcours over 1,45 meter met... (08-04-2024)
»
Tom Brinkman heeft zijn sportstal sinds vorige week zaterdag gevestigd in Borne. Net als sinds enkele maanden voor de Duitse amazone Zoe Osterhoff,... (04-04-2024)
»
OPGLABBEEK – Faye Louise Vis bleek afgelopen week met haar achttienjarige bruine ruin Calgary 56 (v. Carinjo) niet te kloppen tijdens het concours in... (03-04-2024)
»
GORLA MINORE – Matt Garrigan verkeerde in het Paasweekend in puike vorm tijdens de lentetour in het Italiaanse Gorla Minore. De Ierse stalruiter van... (02-04-2024)
»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)