PRACHTIGE AFSLUITING RUITER STAL WIEFFERINK IN ZWEDEN

Hessel Hoekstra derde in GP Falsterbo

Foto Hessel Hoekstra met Icoon VDL © Ashley Claus

FALSTERBO – Hessel Hoekstra sloot zondag het CSI5* in Falsterbo af met een prachtige derde plaats in de Grote Prijs. Met zijn negenjarige Icoon VDL (v. Bubalu VDL) noteerde hij twee strafpunten in de eerste manche en bleef hij foutloos in de tweede omloop.

Hoekstra’s keus om in de eerste rit niet te veel haast te maken, bleek achteraf een juiste tactische zet. De Lelystedeling van Stal Wiefferink uit Wierden hoefde slechts twee foutloze combinaties voor zich te dulden. Dat waren winnaar André Thieme uit Duitsland met DSP Chakaria en de Zweed Henrik von Eckermann met Nababette Z.

Als een jongensdroom
Het klinkt als een jongensdroom die in vervulling gaat. Hessel Hoekstra won slechts enkele weken geleden voor het eerst een drie sterren Grand Prix, die van CSI Eindhoven en noteerde de week erna een tweede plaats in de Grote Prijs van CSI Twente in Geesteren. Tijdens zijn eerste vijf sterren wedstrijd werd het duo drie weken geleden zevende in de Grote Prijs van CHIO Rotterdam  en nu was er een prachtige derde plaats in de Grote Prijs van het CSI5* van de Falsterbo Horse Show.

“Dit is mooi”, is Hoekstra enthousiast na afloop. De beste Nederlander in Falsterbo: “Het was een moeilijk parcours, ik heb natuurlijk niet alle ervaring en mijn paard ook niet. Daardoor liepen we tegen twee tijdfouten aan. Daar baalde ik eerst enorm van, maar daar verander ik niets meer aan. Dus in de tweede ronde kon ik niet beter dan gewoon nul rijden.”
En dat deden zij opnieuw, ditmaal binnen de tijd. “Vlak na mij moest Andre Thieme en die zette een heel snelle tijd neer. Daar reed iedereen zich op stuk en dat kwam mijn resultaat alleen maar ten goede”, lacht Hoekstra tevreden. Over zijn paard heeft hij niets anders dan lof. “Top, geweldig, hij is nog maar negen jaar maar hij wil altijd nul springen en doet super zijn best.”

Eerst wat rust
Op de vraag hoe het is om zo in de flow te zitten sinds CSI Eindhoven dat zelfs een nominatie op de longlist voor het WK in Herning het resultaat is, antwoordt hij bescheiden. “Dat is echt heel bijzonder, maar ik dicht mijzelf geen kansen toe. Ik heb nog geen landenwedstrijd gereden, maar het blijft geweldig om op de lijst te staan. Voor nu krijgt Icoon eerst wat rust, hij heeft veel gesprongen en dan gaan we vervolgens een nieuwe planning maken.”

Jur Vrieling kwam met Fiumicino van de Kalevallei aan de start. Zij noteerden een eerste foutloze ronde, in de tweede omloop moesten zij twaalf strafpunten incasseren. Hierdoor eindigde de combinatie op de twaalfde plaats en viel ze nog net in de prijzen. Dat lukte Johnny Pals met Fernandonet niet. Zij liepen tegen een springfout aan in de eerste omloop. Datzelfde overkwam ook Harrie Smolders met Uricas vd Kattevennen.

Foto onder: Hessel Hoekstra en het team rondom hem na de prijsuitreiking. 

Meer Springen

MARIENHEEM – De zussen Elike en Claudia Morsink waren in Mariënheem te sterk voor de rest van het deelnemersveld in de klasse over 1,35 meter met... (04-10-2022)
OLIVA – Remco Been en Eric ten Cate reden zondag naar fraaie overwinningen in respectievelijk het Spaanse Oliva en het Belgische Bonheiden. (02-10-2022)
BARCELONA– De springruiters van TeamNL eindigden zondag op de vierde plaats in de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup in Barcelona. “... (02-10-2022)
RIESENBECK – Annelies Vorsselmans legde vrijdag met de negenjarige bruine hengst Quo Vadis Dkg (v. Q-Verdi) beslag op de tweede plaats in de zwaarste... (30-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate kende een prima tijdens het CSI Bonheiden. Op de eerste dag boekte de ruiter uit Geesteren vier noteringen bij de eerste... (30-09-2022)
BARCELONA – De springruiters van TeamNL hebben zich in in Barcelona geplaatst voor de finale van de strijd om de FEI Longines Nations Cup van... (29-09-2022)
KRONENBERG - De Nederlandse children en junioren hebben in Kronenberg onder leiding van bondscoach Edwin Hoogenraat de CSIO-jeugdfinales gewonnen. (26-09-2022)
RIESENBECK – Gert-Jan Bruggink schreef zaterdag op superieure wijze de Grote Prijs van het CSI2* in Riesenbeck op zijn naam. De ruiter uit De Lutte... (24-09-2022)
ENSCHEDE - Arie Hoogendoorn, tot vorig jaar teamveterinair van de springpaarden van TeamNL, is voor zijn verdiensten voor de Nederlandse springsport... (23-09-2022)
RIESENBECK – Bas van der Aa begon donderdag goed aan het concours hippique in Riesenbeck. De Albergenaar mocht op de eerste dag van de wedstrijd in... (23-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert heeft de smaak te pakken. Een week na zijn fraaie triomf in de Grote Prijs van het CSI2* in Samorin met Joviaal ES won de... (18-09-2022)
OPGLABBEEK – Eric ten Cate blijft prima presteren. In Opglabbeek reed de ruiter uit Geesteren donderdag drie keer naar een plek in de top tien. (15-09-2022)
ALMELO – De Almelose Looleeruiters hielden afgelopen weekeinde een geslaagde pilot tijdens hun springconcours. Deelnemers konden in de grote ring,... (14-09-2022)
PADERBORN – Gerben Morsink snelde zondag naar een mooie zege tijdens de OWL Challenge in Paderborn. Met zijn achtjarige vosmerrie Carina Z (v.... (11-09-2022)
SAMORIN – Frank Schuttert schreef zondagmiddag op overtuigende wijze de Grote Prijs van het CSI2* in  het Slowaakse Samorin op zijn naam. Met zijn... (11-09-2022)
BONHEIDEN – Eric ten Cate onderstreepte zaterdag zijn puike vorm met een imponerende overwinning in de rubriek over 1,35 meter op tijd tijdens het... (10-09-2022)
KRONENBERG – Bas van der Aa stond vrijdag al voor de tweede keer vooraan tijdens een prijsuitreiking bij de Indian Summer Tour in Kronenberg. Op de... (10-09-2022)
KRONENBERG – Sander Geerink en Bas van der Aa zijn prima begonnen aan de Indian Summer Tour bij De Peelbergen in Kronenberg. Geerink won woensdag de... (09-09-2022)
LIER – Bij het CSI3 De Azelhof in het Belgische Lier bezette Remco Been zaterdag met zijn tienjarige bruine merrie Bridgetown Z (v. Big Star Jr KZ)... (05-09-2022)
LANGEVEEN – Jarno Hesselink was zondag de enige ruiter, die tijdens het concours van De Molenruiters in Langeveen ook in de barrage van de klasse... (05-09-2022)