HESSEL HOEKSTRA RIJDT OP ERVE MAATHUIS NAAR DERDE PLAATS IN HOOFDRUBRIEK 

Grote Prijs Geesteren voor Albert Zoer

Albert Zoer met Jayla op weg naar de winst.

GEESTEREN – De Grote Prijs van Hippisch Geesteren over 1,40 meter met barrage werd zondag een prooi voor Albert Zoer en zijn achtjarige vosmerrie Jayla (v. Emerald van ’t Ruytershof). De ruiter uit het Drentse Echten bleef in de extra rondgang vier tegenstanders de baas.

Achter Gerwilmer Ton met Kwantychi legde de in prima vorm verkerende Hessel Hoekstra beslag op de derde plaats met de negenjarige bruine hengst Kansas VDL (v. Arezzo VDL). Lars Wigger belandde als eerste starter in de barrage op plek vier met de tienjarige bruine merrie ruin. Jascarilla. Van het vijftal overgebleven kandidaten voor de zege incasseerde alleen Joël Lustenberger met de achtjarige Liberty One een springfout.

Zelf gefokte merrie
Albert Zoer prees na afloop zijn door hemzelf gefokte winnende merrie. “Jayla heeft een geweldige instelling. Ze is een enorme meewerker, maar wel erg sensibel. Eerst sprong ze al opzij als je naar haar wees. Ze wordt nu echt braaf en is ook vandaag voor haar doen erg rustig. Het waren perfecte rondjes. In de barrage ging het niet te plat, maar was ik toch snel genoeg. Naar mijn gevoel ging ik aan het begin iets te langzaam. Dat kon ik later in het parcours, dat ik lastig vond maar ook mooi, gelukkig goedmaken.”

Het plezier in de sport is bij Zoer niet minder dan in de tijd dat hij zelf in de internationale top meedraaide. “Paarden geven ontspanning en het blijft mooi om uit te vinden wat de beste manier is om met ze succes te halen. Want allemaal hebben ze hun eigen karakter. Ik heb er lol in met dit soort paarden mee te doen, ze zelf opbouwen richting topsport is het leukste dat er is.”

Albert Zoer verdiende met zijn zege behalve de hoofdprijs van 750 euro ook een startbewijs voor de Medium Tour van het CSI3* Twente, dat eind juni eveneens in het Equestrian Park Erve Maathuis wordt afgewerkt.

Aan afstelling werken
Hessel Hoekstra, die hard op weg lijkt op enige termijn een vast plekje in de nationale top in te nemen, kon leven met zijn derde plaats. De nummer twee van het NK een week eerder noemt Kansas VDL een “heel bruikbaar paard. Ik heb de hengst nog maar net, een maandje of anderhalf nu. We moeten nog een beetje aan de afstelling werken, maar hij is fijn te sturen. Hij is heel voorzichtig en rijdt vaak nul. En als je dat doet, kom je een eind.”

De top tien werd gecompleteerd door vijf combinaties die de regio Twente als uitvalsbasis hebben. Dat waren achtereenvolgens Lars Schröder met Colando 21, Matty Holohan met Houston Quality Z. Eric ten Cate met Lunette van de Marijenhoeve, Regina Leeuwen met Cherry Tania en nogmaals Eric ten Cate met Indendo.

De rubriek over 1,30 meter werd gewonnen door Jente Hollander met Lullaby B. Vier regioruiters vormden de naaste concurrenten. Dat waren in volgorde Stijn Roelink met Diamond, Lars Schröder met Daiblo, Regina Leeuwen met Tago K Zaness en Josta van Straaten met Leuchelle-S. 

Anne Feenstra eiste met Nylineke de overwinning op over 1,20 meter, voor Anne-Lotte Tijhuis met Nemmadi TI en Esmée Nijland met Kalineke.

De finale voor ponyruiters in categorie CDE over de hoogtes van 0,90 tot en met 1,30 meter werd gewonnen door Nina Zoetman van De Vijf Marken met No Limit Z.
 
Middelste foto: Albert Zoer ontvangt zijn startbewijs voor het CSI3* Twente uit handen van Rob Maathuis.
Onder: Hessel Hoekstra in actie met Kansas VDL.

Meer Springen

»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve maakt zoals verwacht deel uit van TeamNLdat Nederland vertegenwoordigt bij het springen tijdens de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)