GERCO SCHRÖDER ZEVENDE IN HOOFDNUMMER VAN CSI1* IN SLOWAKIJE  

GP Samorin voor Luciano Zandvliet

Luciano Zandvliet met Issey bij de prijsuitreiking.

SAMORIN - Luciano Zandvliet reed zondag met de tienjarige bruine merrie Issey (v. Dexter R) naar een mooie overwinning in de Grote Prijs van het CSI1* in het Slowaakse Samorin.

Gerco Schröder sloot de strijd om de Grote Prijs op het parcours over 1,40 meter met barrage als zevende af op de dertien jaar oude voshengst Glock’s Novellist (v. Carrera VDL).
Zandvliet, stalruiter bij Sander Geerink in Diepenheim, won zaterdag met de vosmerrie Nice Girl Dito ook al een proef over 1,10 meter voor vijfjarige paarden. Met Issey eindigde hij vrijdag als vijfde over 1,35 meter met twee fasen. Een dag later finishte hij in de finale van de Small Tour over 1,35 meter op tijd als zesde met de negenjarige schimmelruin Jetski EB. Donderdag werd hij met Nice Girl Dito vijfde in de rubriek over 1,10 meter bij de vijfjarige paarden.

Sander Geerink en Madée Schuttenbeld
Sander Geerink werd vrijdag vierde over 1,35 meter met de zevenjarige bruine hengst Laretto, waarmee hij donderdag over dezelfde hoogte achtste was geworden. Vrijdag noteerde hij een zevende plek in de wedstrijd over 1,30 meter met de negenjarige bruine hengst Jacobus S. Met de zevenjarige bruine hengst Let’s Go R werd Sander Geerink zondag derde over 1,30 meter bij de jonge paarden. Zijn rit met de zesjarige bruine hengst Zadoc Adelheid Z leverde zaterdag in dezelfde categorie over 1,20 meter een vijfde plaats op.

Madée Schuttenbeld mocht ook een aantal prijzen afhalen. Met haar vijftienjarige bruine ruin Piccolo R (v. Centauer Z) werd ze tweede en derde op parcoursen over 1,20 meter. Met de voshengst Bp Finn Mccool eindigde ze donderdag en in de finale van zondag als vierde over 1,15 meter bij de vijfjarige paarden.

Conor Drain en Gerben Morsink
Conor Drain eindigde zondag met zijn tienjarige schimmelruin Imagine (v. Cassini Gold) als tiende in de Grote Prijs van het CSI3* in het Duitse Redefin. Met de negenjarige bruine ruin Covehill Archie (v. Diamant de Semilly) finishte hij zaterdag als derde in de speedderby over 1,35 meter. In de finale van de ‘kleine tour’ bezette de in Tubbergen wonende Ier de achtste stek met de achtjarige vosmerrie Covehill Ellie May (v. Emerald).

Gerben Morsink werd vrijdag vierde op een parcours over 1,35 op tijd met zijn negenjarige vosmerrie Carina Z (v. Carthino Z) en negende over 1,40 meter op tijd met de tien jaar oude vosruin Carsey Z (v. Kannan). 

Meer Springen

De internationale rubrieken van het CSI Twente zijn dit jaar voor het eerst live te volgen op H&C+, de livestream-app van Horse and Country. De... (06-06-2023)
Parcourshulpen vormt een onmisbaar onderdeel van de organisatie bij een concours hippique. In  Geesteren maakt René Maathuis (54) er al een kleine... (06-06-2023)
In de bijna vijftig jaren omvattende historie van het CSI Twente lukte het slechts twee Twentenaren de Grote Prijs van Twente op hun erelijst bij te... (05-06-2023)
Hessel Hoekstra schreef zondagmiddag in het Belgische Lier de Grote Prijs van het CSI1* De Azelhof over 1,30 meter op zijn naam. Met de achtjarige... (04-06-2023)
Hessel Hoekstra en Vincent Geerink schreven zaterdag in het Belgische Lier beiden een rubriek op hun naam. Hoekstra won over 1,30 meter op tijd met... (04-06-2023)
DRAMMEN – Eric ten Cate hielp TeamNL vrijdag in het Noorse Drammen aan de zege in de wedstrijd EEF Longines Nations Cup. Met Incredible sprong hij na... (03-06-2023)
SAINT TROPEZ – Wilton Porter is uitstekend op dreef in tijdens het CSI2 in Saint Tropez. De een groot deel van het jaar in Weerselo vertoevende... (03-06-2023)
VEENINGEN - Mart IJland reed vrijdag tijdens het CH De Wolden met de achtjarige bruine merrie Kaida CM (v. Kannan) naar een keurige vierde positie in... (03-06-2023)
GEESTEREN - Drie oud-winnaars en de complete top drie van de Grote Prijs van vorig jaar voeren een interessant deelnemersveld aan tijdens de 47ste... (31-05-2023)
WIESBADEN – Jeroen Dubbeldam legde maandag met zijn tienjarige voshengst Investment (v. Kannan) na een springfout in de barrage beslag op de negende... (29-05-2023)
AALBORG – Eric ten Cate sloot zondag het CSI3* in het Deense Aalberg uitstekend af met de derde plaats in de strijd om de Grote Prijs over 1,55 met... (29-05-2023)
UGGERHALNE – Eric ten  Cate beleefde vrijdag een prima debuut voor TeamNL in het Deense Uggerhalne Aalborg). Als eerste starter van het kwartet van... (26-05-2023)
VRAGENDER - De KNHS-Hartog Trophy 2023 is zaterdag afgesloten met de finales. In de fraaie buitenpiste van Paardensportcentrum Lichtenvoorde wonnen... (22-05-2023)
NEEDE – Kristian Johannesson piekte dit weekend tijdens het Concours Berkelland van de Pasruiters in Neede. De in Deurningen residerende Zweed won de... (21-05-2023)
KRONENBERG – Remco Been reed donderdag naar een vierde en een negende plaats tijdens het CSI3* De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (18-05-2023)
Gerco Schröder in het Slowaakse Samorin en Annelies Vorsselmans in het Duitse Hohen Wieschendorf reden afgelopen weekend naar de vijfde plaats in een... (15-05-2023)
Hessel Hoekstra op archieffoto
Hessel Hoekstra boekte zaterdag een dubbele zege tijdens het CSI in Kronenberg. Met de achtjarige bruine merrie Kathleen WV (v. Vigo d’Arsouilles)  ... (14-05-2023)
Gerben Morsink en Eric ten Cate herhaalden vrijdag hun kunstje van een dag eerder. Beiden wonnen opnieuw, ion respectievelijk Hogen-Wieschendorf en... (12-05-2023)
Gerben Morsink voegde donderdag weer een fraaie zege toe aan zijn erelijst. Morsink won met de tienjarige vosmerrie Carsey Z (v. Carthino Z) de... (11-05-2023)
MANNHEIM – Willem Greve sloot maandag en dinsdag het CSI3* in Mannheim prima af. Hij boekte een tweede, vijfde en tiende plaats. (10-05-2023)