FRAAIE TRIOMF MET TWAALFJARIGE RUIN ACUERO IN CSI2* DE AZELHOF

GP Lier voor Annelies Vorsselmans

Foto Annelies Vorsselmans met Acuero © www.digishots.nl

LIER – Annelies Vorsselmans schreef zondag op knappe wijze de Grote Prijs van het CSI2* in het Belgische Lier op haar naam. Met de twaalfjarige donkerbruine vosruin Acuero (v. v. Acorado) was ze 0,82 sneller dan Oliver Lazarus met Butterfly Ennemmel in de barrage van de wedstrijd over 1,45 meter.

De in Weerselo woonachtige Annelies Vorsselmans klopte elf concurrenten in de extra omloop. De Duitser Tim Riesekamp-Goedeking eindigde als derde met IB Ventago. Frank Schuttert gaf in de barrage maar éénhonderdste seconde toe op Vorsselmans, maar maakte een springfout op de laatste hindernis, waardoor hem met de negen jaar oude schimmelhengst ‘slechts’ de vijfde plaats restte.

Acuero vertoeft al een jaar of drie op stal De Sjiem in Weerselo. De ruin is eigendom van de Peruviaan Alonso Valdez Prado, die geregeld uit zijn land overkomt om zich te laten coachen door Jeroen Dubbeldam. “Het laatste jaar had hij het nogal druk met zijn zaak, waardoor ik hem, net als vier andere paarden van hem, regelmatiger heb kunnen rijden en mee kan nemen naar wedstrijden”, aldus Annelies Vorsselmans.

Volgens de Belgische is Acuero, donderdag al goed voor de tweede plaats in de kwalificatie voor de Grote Prijs, “een snel en ook voorzichtig paard met een prima instelling. Het is een echt wedstrijdpaard, waarmee ik al heel mooie momenten heb mogen beleven. Zo wonnen we afgelopen zomer de finale van de Medium Tour bij Outdoor Gelderland in Vragender en waren we al derde in de drie sterren Grote Prijs van Donaueschingen. Hij zit er ook met Alonso regelmatig vooraan bij en is erg betrouwbaar.”

Mooi groepje
Annelies Vorsselmans is uiterst tevreden met het wedstrijdmateriaal waarover ze momenteel kan beschikken. “Ik heb nu een heel mooi groepje paarden bij elkaar, waarmee ik nog zoveel mogelijk mooie wedstrijden hoop te rijden. Zelf hoop ik als amazonedoor te groeien. Het is wel zo dat de paarden die ik rijd meestal worden verkocht en dat daar passende klanten voor worden gezocht of dat die zichzelf melden. In elk geval hebben we pas al mooie concoursen gehad in Leeuwarden en Maastricht en gaan we volgende week naar Rouen.”

Partner Jeroen Dubbeldam was afgelopen weekend ook van de partij in Lier. Voor hem was het weer zijn eerste internationale wedstrijd na maandenlange afwezigheid na een operatie aan een schouder.
“Hij reed mooie rondjes, het begin is weer gemaakt.”

Meer Springen

ROUEN – Een week na haar fraaie zege in de Grote Prijs van Lier was Annelies Vorsselmans ook in het hoofdnummer van het CSI4* in Rouen prima op dreef... (28-11-2022)
AMBT DELDEN – Pascalle Donders reed zaterdag overtuigend in manege De Hoffmeijer te Ambt Delden naar de snelste tijd in de zwaarste klassen van de... (27-11-2022)
SAASVELD -  Bij de midweekse springwedstrijden in de Ankerhal in Saasveld was Remco Been woensdag niet te kloppen in de klassen over 1,20 en 1,30... (24-11-2022)
MARIENHEEM – Eric ten Cate won vorig jaar de Grote Prijs van Mariënheem met Ivoor. Zaterdag ging hij op herhaling met zijn zege in de toprubriek over... (20-11-2022)
MARIENHEEM – De jonger Zweedse amazone Pernilla Josse verraste vrijdag de routiniers in de rubriek over 1,35 meter tijdens Nationaal Indoor Salland.... (19-11-2022)
MARIENHEEM – Elike Morsink was donderdag goed op dreef in de zwaarste klassen tijdens Nationaal Indoor Salland. De amazone uit De Lutte zegevierde... (18-11-2022)
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink eindigde zaterdag verdienstelijk als tweede in de Grote Prijs van het CSI2 De Peellbergen in het Limburgse Kronenberg... (13-11-2022)
LUTTENBERG  – Gerben Morsink was zaterdag de enige Twentse ruiter, die er in slaagde een van de vier rubrieken van de tweede aflevering van de... (13-11-2022)
TUBBERGEN – Wim Schröder is vanaf 1 januari 2023 niet langer actief voor de Japanse springruiters. Zijn taken als trainer, coach en manager in het... (07-11-2022)
MAASTRICHT - Lucas Porter was ook zondag weer goed voor een tweede plek bij Jumping Indoor Maastricht. Opnieuw met de dertienjarige bruine merrie... (06-11-2022)
MAASTRICHT – Lucas Porter en Annelies Vorsselmans haalden zaterdag het podium in de rubriek progressief over 1,45 meter tijdens CSI4* Indoor Jumping... (06-11-2022)
WIERDEN – Remco Been zegevierde zaterdag voor de derde maal in zijn loopbaan in de Nijwa Grote Prijs van Wierden. Dit keer flikte hij het met de... (05-11-2022)
Gerco Schröder en Gert-Jan Bruggink boekten vrijdag beiden een mooie zege in respectievelijk Samorin en Vragender. (05-11-2022)
WIERDEN – Steven Veldhuis kaapte vrijdagavond als laatste starter in de winning round van het Championat van Wierden alsnog de zege over 1,40 meter... (05-11-2022)
WIERDEN – Bas van der Aa was donderdagavond niet te kloppen in de rubriek over 1,40 meter met twee fasen tijdens Indoor Wierden. Met de negenjarige... (03-11-2022)
WIERDEN – Tijdens de 45ste editie van Indoor Wierden word deze dagen onder meer gereden om de Double Crown en de Triple Crown. De ruiter die behalve... (03-11-2022)
DENEKAMP - De Dinkelruiters hadden vrijdag tijdens Euregio Indoor Denekamp bezoek van Rob Ehrens. De voormalig bondscoach springen verzorgde in vijf... (30-10-2022)
HELLENDOORN – Eric ten Cate vervulde met verve de hoofdrol in de eerste wedstrijd van vier voor de Roelofsen Horse Trucks Winter Classics 2022. De... (30-10-2022)
DENEKAMP – Lars Schröder ontpopte zich vrijdagavond tot de verrassende winnaar van het masterspringen tijdens Euregio Indoor Denekamp. De jonge... (29-10-2022)
HELLENDOORN – Vader Steven en zoon Stef Veldhuis deden vrijdag nauwelijks voor elkaar onder tijdens het herfstspringen over twee fasen in ’t Oale... (28-10-2022)