FRAAIE TRIOMF MET TWAALFJARIGE RUIN ACUERO IN CSI2* DE AZELHOF

GP Lier voor Annelies Vorsselmans

Foto Annelies Vorsselmans met Acuero © www.digishots.nl

LIER – Annelies Vorsselmans schreef zondag op knappe wijze de Grote Prijs van het CSI2* in het Belgische Lier op haar naam. Met de twaalfjarige donkerbruine vosruin Acuero (v. v. Acorado) was ze 0,82 sneller dan Oliver Lazarus met Butterfly Ennemmel in de barrage van de wedstrijd over 1,45 meter.

De in Weerselo woonachtige Annelies Vorsselmans klopte elf concurrenten in de extra omloop. De Duitser Tim Riesekamp-Goedeking eindigde als derde met IB Ventago. Frank Schuttert gaf in de barrage maar éénhonderdste seconde toe op Vorsselmans, maar maakte een springfout op de laatste hindernis, waardoor hem met de negen jaar oude schimmelhengst ‘slechts’ de vijfde plaats restte.

Acuero vertoeft al een jaar of drie op stal De Sjiem in Weerselo. De ruin is eigendom van de Peruviaan Alonso Valdez Prado, die geregeld uit zijn land overkomt om zich te laten coachen door Jeroen Dubbeldam. “Het laatste jaar had hij het nogal druk met zijn zaak, waardoor ik hem, net als vier andere paarden van hem, regelmatiger heb kunnen rijden en mee kan nemen naar wedstrijden”, aldus Annelies Vorsselmans.

Volgens de Belgische is Acuero, donderdag al goed voor de tweede plaats in de kwalificatie voor de Grote Prijs, “een snel en ook voorzichtig paard met een prima instelling. Het is een echt wedstrijdpaard, waarmee ik al heel mooie momenten heb mogen beleven. Zo wonnen we afgelopen zomer de finale van de Medium Tour bij Outdoor Gelderland in Vragender en waren we al derde in de drie sterren Grote Prijs van Donaueschingen. Hij zit er ook met Alonso regelmatig vooraan bij en is erg betrouwbaar.”

Mooi groepje
Annelies Vorsselmans is uiterst tevreden met het wedstrijdmateriaal waarover ze momenteel kan beschikken. “Ik heb nu een heel mooi groepje paarden bij elkaar, waarmee ik nog zoveel mogelijk mooie wedstrijden hoop te rijden. Zelf hoop ik als amazonedoor te groeien. Het is wel zo dat de paarden die ik rijd meestal worden verkocht en dat daar passende klanten voor worden gezocht of dat die zichzelf melden. In elk geval hebben we pas al mooie concoursen gehad in Leeuwarden en Maastricht en gaan we volgende week naar Rouen.”

Partner Jeroen Dubbeldam was afgelopen weekend ook van de partij in Lier. Voor hem was het weer zijn eerste internationale wedstrijd na maandenlange afwezigheid na een operatie aan een schouder.
“Hij reed mooie rondjes, het begin is weer gemaakt.”

Meer Springen

»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Amke Bekhuis boekte zaterdag in Ambt-Delden haar tweede zege in een Grote Prijs over 1,40 meter binnen twee maanden. Nadat ze in... (04-02-2024)
»
DEN BOSCH - In de verkiezing Jumping Horse of the Year kreeg Eldorado van de Zeshoek-zoon Highway TN NOP veruit de meeste publieksstemmen. Het... (02-02-2024)
»
DEN BOSCH - Hij kwam, zag en overwon. De Stakkato Gold-zoon Stargos VDL was opnieuw onverslaanbaar met Hessel Hoekstra in het zadel. Met een barrage... (02-02-2024)
»
AMBT DELDEN – Steven Veldhuis was woensdag de meest succesvolle deelnemer op de eerste dag van  het concours van De Zeven Buurtschappen in De... (01-02-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve werd zondagmiddag gehuldigd als beste ruiter van Jumping Amsterdam na tweede plaatsen in de kwalificatie voor de FEI... (28-01-2024)
»
AMSTERDAM – Willem Greve sloot zaterdag Jumping Amsterdam af met een fraaie tweede plaats in de Grote Prijs over 1,60 meter. Opmerkelijk was dat hij... (28-01-2024)
»
KRONENBERG – Bas van der Aa en Eric ten Cate reden vrijdag beiden in het voorste gelid mee tijdens het CSI De Peelbergen in het Limburgse Kronenberg. (27-01-2024)
»
AMSTERDAM – Mart IJland beleefde een sterke ouverture van Jumping Amsterdam. De Hengeloër legde donderdag met zijn negenjarige bruine merrie Kerenia... (25-01-2024)
»
HELLENDOORN – Pim Mulder tekende donderdag en vrijdag met drie zeges voor een onvervalste trilogie tijdens het Winter Springen in manege ’t Oale... (22-01-2024)
»
ERMELO – Voor de topcombinaties uit de Olympische en Paralympische disciplines van de paardensport staat 2024 in het teken van de Spelen in Parijs.... (22-01-2024)
»
LIER – Mart IJland is prima op dreef tijdens het concours van De Azelhof in het Belgische Lier. De stalruiter van Willem Greve legde zaterdag met de... (20-01-2024)
»
SAASVELD – Robert Vos drukte de laatste al geregeld zijn neus aan het venster als hij op de rug van Cadillac Z aan concoursen deelnam. Vrijdag kon... (19-01-2024)
»
SAASVELD – Jeroen Dubbeldam verzorgde donderdag een mooie springles in de Ankerhal in Saasveld. Tijdens het concours van St. Hubertus bezette de... (18-01-2024)
»
MÜNSTER – Gerben Morsink was afgelopen weekend goed op dreef tijdens het toernooi om de Agravis Cup in Münster. De ruiter uit Enschede haalde twee... (15-01-2024)