Goud Walkot, brons Vetker en Braamhaar

ERMELO - Evelien Walkot ging zaterdag met de zesjarige vosmerrie Ausi B (v. Lupicor) als laatste van veertien combinaties van start in de barrage van het nationaal indoorkampioenschap in de klasse L. De amazone van 't Twentsche Veld verbeterde de tot dan toe snelste tijd (van Martin van Bijsteren met A tot 34,21 seconde en kwam foutloos over de finish. Als ereprijs mocht de nieuwe nationaal kampioene een jas van sponsor PK International in ontvangst nemen. 

De 21-jarige amazone uit Enschede, die getraind word door Chummy Horsey, kon het amper geloven. "Het ging de laatste tijd wel goed, maar ik rijd nog niet zo lang M. Maar ’t ging toch! In de barrage kon je nergens echt tussendoor, dus het was gas geven. Normaal rijd ik graag mooi en netjes, maar in de barrage gaat het alleen maar om de overwinning. De tijd van Martin van Bijsteren was best snel. Dan is het de dood of de gladiolen. Ausie was erg druk, en ik onbewust misschien ook wel, maar ik weet dat ze snel en voorzichtig is. Ze kijkt altijd goed mee, is zelf ook heel scherp. We hebben haar nu twee jaar en sinds een jaar rijd ik haar zelf. Aan het begin ging het niet zo gemakkelijk."
Walkot werkt halve dagen bij een drogist en heeft daarnaast drie paarden onder haar hoede. De totaal kwam als een heel plezierige verrassing voor haar. "Eerlijk gezegd besefte ik het eerst ook helemaal niet. Ik hoop dat ik sportief nog verder kom. k zou graag ooit eens nationaal rijden, maar dat zal nog wel even duren. Voorlopig is dat al hartstikke gaaf."

De 21-jarige Liseth Vetker (Wierden) legde met haar paard Courweis (v. Candidat ) in 37,01 seconde beslag op het brons.Martin van Bijsteren (Nunspeet) werd reservekampioen. Met A (v. Indoctro) legde hij een mooie barrage af in de tijd van 35,89 seconden.

De derde podiumplek werd door Marjolein Braamhaar uit Borne heeft zaterdag tijdens de nationale indoorkampioenschappen in Ermelo brons veroverd in de klasse L. Braamhaar eindigde met Aletta (v. Lupicor) in 38,25 seconde met slechts een klein verschil achter de nummer twee, Annemijn met Sukabumi (38,09). Pascalle van Boxtel was superieur met Rendez Vous. Vorig jaar heeft Majolein haar paard zelf zadelmak gemaakt, sinds kort zijn ze in de klasse L actief.

Vicky Helthuis was met Utility heel dicht bij de titel. Ze reed nog sneller rond dan Van Boxtel (34,47), maar maakte op de laatste hindernis een springfout. Ze werd uiteindelijk zesde. De tiende plaats was voor Stefan Morsink met Cartaire Z (4-37,89).

In de klasse ZZ viel Remco Been met Volvo's Va-Vite door een springfout in de barrage net buiten de podiumplaatsen. De Wierdenaar eindigde als vierde. De winst in deze klasse ging naar  Alexander Vincentius met Zadarijke in een tijd van 28,69.

Foto Evelien Walkot met Ausi B van www.digishots.nl

UITSLAGEN

Meer Springen

»
GEESTEREN – Eric ten Cate schreef vrijdag in eigen woonplaats de rubriek over 1,35 meter van Hippisch Geesteren op zijn naam. Met de schimmelmerrie... (03-05-2024)
»
GEESTEREN – Robert Vos mocht zich donderdag winnaar noemen van de toprubriek van de dag tijdens Hippisch Geesteren. De Wierdenaar werd over 1,35... (02-05-2024)
»
ERMELO – Jeroen Dubbeldam reed donderdag met zijn elfjarige bruine ruin Trezeguet naar een keurige derde plek in de rubriek over 1,45 meter met... (02-05-2024)
»
ERMELO – Hessel Hoekstra nam zijn puike vorm van het NK van afgelopen weekend mee naar Ermelo. Met zijn tienjarige vosruin Jayton (v. Ludwigs Ass)... (02-05-2024)
»
VRAGENDER - Steven Veldhuis zal er niet raar van opkijken als Blom’s Larado O volgend jaar meespringt op het NK in Deurne. Het vermogen heeft hij... (29-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve voegde zondag opnieuw een mooi hoogtepunt toe aan zijn toch al fraaie erelijst. In Deurne veroverde hij net als in 2022 de... (28-04-2024)
»
DEURNE – Het goud leek voor het grijpen voor Mart IJland op de slot dag van het NK springen voor young riders, maar in de laatste rit verdween het... (28-04-2024)
»
DEURNE - Thijmen Vos legde zaterdag op superieure wijze beslag op de nationale springtitel voor junioren. De Wierdenaar was oppermachtig met zijn... (27-04-2024)
»
DEURNE - Willem Greve profiteerde na zijn superieure foutloze rit met Grandorado TN NOP in het tweede onderdeel van het NK springruiters van de... (26-04-2024)
»
DEURNE – Willem Greve bezet met zijn dertienjarige bruine hengst Grandorado TN NOP (v. Eldorado van de Zeshoek) na het eerste onderdeel van het NK... (25-04-2024)
»
DEURNE – Thijmen Vos kende woensdag een vliegende start van het NK springen voor junioren. De Wierdenaar zegevierde op knappe wijze in de eerste... (25-04-2024)
»
TUBBERGEN – Gerco Schröder was zondag dicht bij de overwinning in de Grote Prijs van Albergen. Maar ook de thuisrijder moest uiteindelijk zijn... (21-04-2024)
»
Lars Schröder boekte zaterdag zijn tweede zege tijdens het concours van Het Twentse Ros Albergen door met de ruin Vagabond S de zege over 1,20 meter... (21-04-2024)
»
TUBBERGEN – De eerste twee dagen van het concours van Het Twentse Ros uit Albergen werden gedomineerd door ruiters die luisteren naar de naam... (18-04-2024)
»
Ties Oude Geerdink zorgt zaterdag en zondag tijdens het concours van Het Twentse Ros voor de muzikale sfeer in de grote tent op het concoursterrein... (16-04-2024)
»
SAASVELD – De driejarige schimmel Rosa Grey VDL (v. Dorian Grey TN Z x Verdi TN uit de befaamde grootmoeder Voltaire) van eigenaresse Marjolein... (16-04-2024)
»
Voor Jesper Romp betekent het concours van Het Twentse Ros op de fraaie accommodatie van de BWG Stables een korte terugkeer naar de plek, waar hij... (15-04-2024)
»
Het stuntteam van Josh Clemens gaat zondag 21 april op herhaling tijdens het concours van Het Twentse Ros op het hoofdterrein van de BWG Stables in... (13-04-2024)
»
KRONENBERG – Gert-Jan Bruggink rijdt goed van voren mee tijdens het CSI2* De Peelbergen. De ruiter uit De Lutte liet in drie dagen al vier keer een... (12-04-2024)
»
DEN HAM – Josta van Straaten kan zich niet heugen dat ze ooit zoveel prijzen op één dag pakte als afgelopen woensdag in Vragender. (12-04-2024)