EERSTE EN DERDE IN BOEIENDE GROTE PRIJS VAN INDOOR AMBT-DELDEN 

Gerben Morsink dichtbij dubbelslag

Gerben Morsink met Carina Z

AMBT DELDEN – Het scheelde niet veel of Gerben Morsink had zaterdag in een prima gevulde manege De Hoffmeijer een dubbelslag geslagen in de strijd om de Grote Prijs van Indoor Ambt-Delden. De Enschedeër won na een magistrale rit met zijn razendsnelle negenjarige bruine vosmerrie Carina Z en tekende met de een jaar oudere vosruin Carsey Z voor de derde plek.

Het feestje was daarmee echter mooi genoeg voor Morsink, die de afgelopen zeven weken in slechts één wedstrijd uitkwam en er bewust voor koos om thuis met zijn paarden dressuurmatig aan de slag te gaan. “Het is fijn er zo weer in te komen. Het was een mooie proef. Hooguit had de tijd misschien vijf seconden scherper gezet kunnen worden, maar ik vind dat Jos Brinkman het hier super heeft gedaan. Zo’n wedstrijd moet ook blijven uitnodigen voor ruiters die van onderen opkomen. En vergeet niet dat er ook gewoon goed gesprongen werd.”

Van de 39 gestarte combinaties bleven er in het basisparcours liefst 21 foutloos, maar bniemand die er zich aan stoorde. Al vond ook Jos Brinkman zelf het aantal aan de hoge kant. “Het blijft altijd een kwestie van inschatten. Tien in de barrage was misschien heter geweest, maar je hebt ook te maken met een soms groot verschil in kwaliteit van de deelnemers. Diverse paarden hier hebben zelfs al 1,50 meter of zelfs hoger gesprongen. Iedereen moet wel safe aan de streep kunnen komen.”

Volle broer en zus
Onder die paarden die al aan een behoorlijk niveau gewend zijn ook die van Gerben Morsink, voor zijn zege beloond met 1500 euro. Carina Z en Carsey Z zijn een volle broer en zus van elkaar, afstammend van Carthino Z x Guidam x Columbus. “Met Carsey heb ik het bewust nog wat kalmer aan gedaan, omdat die nog wel eens de neiging heeft de controle van je over te nemen. Daarom heb ik hem ook het eerst gereden in de barrage. Het is ook meer een paard voor buiten. Ik wist dat het met Carina nog sneller kon. Dat is zo’n snel ding van zichzelf… Als je maar rustig blijft, gaat die vanzelf en hoef je alleen maar te sturen. Wanneer ze op hindernis 1 begint, weet ze gewoon dat ze in de barrage zit. Het is een super paard, dat het ook echt leuk vindt. Als het zo loopt, hoor je mij niet klagen.”

Gerben Morsink heeft hoge verwachtingen van zijn beide troeven. “Ik denk dat ze allebei ver kunnen komen. Het dressuurmatige trainen zie je nu al terug. Ik heb goede hoop dat ze dit jaar nog een drie sterren landenwedstrijd gaan rijden. En daarna een vier ster of misschien wel een vijf. De potentie hebben ze.” 

Morsink genoot zichtbaar van de slotdag van het concours van De Zeven Buurtschappen. “Het was hier prima voor elkaar. Heel fijn ook dat er goed wat publiek was. Dat enthousiasme aan de kant stimuleert enorm.”

Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra reed met de achtjarige donkerbruine hengst Cagaro (v. Stolzenberg, foto hiernaast) naar de tweede plaats. Achter Manon van der Sluis met Coco Chanel eindigde My Relander als vijfde. Ook Vincent Geerink met Gelster (zevende), broer Sander Geerink met Jacobus S (achtste), Conor Drain met Covehill Ellie May en Jasmin Seppälä met Jetski EB (tiende) haalden de top tien.

Iris Hakvoort bevestigde haar puike vorm door met Gustafson Z de rubriek over 1,35 meter op haar naam te schrijven. Claudia Morsink met Zabab B en Britt Wiefferink met Jon Jon hielden haar nog het best bij. Achter Marriet Smit-Hoekstra met Wadro’s Jerina eindigde Nuri Dijks als vijfde.

Smit-Hoekstra won met Lola Fomia wel over 1,30 meter en werd met Wadro’s Jelina ook nog vijfde. Nieks Brussen pakte met Myspeciallux de tweede en met Phoenix van het Rollebeek de vierde plek. Jack Ansems bezette met Queen van het Voorveld de derde positie.

Brussen greep met Lasvegas de eerste prijs over 1,20 meter, voor Jack Ansems met Celina Z en Marinda van Lagen met Kwickly.

Meer Springen

»
De regio Twente mag zich gelukkig prijzen met een behoorlijk aantal jeugdige talenten dat op weg lijkt naar een mooie loopbaan als ruiter. Een van de... (25-06-2024)
»
ERMELO – Nationaal kampioen Willem Greve maakt zoals verwacht deel uit van TeamNLdat Nederland vertegenwoordigt bij het springen tijdens de... (25-06-2024)
»
Bij de onlangs in Deurne gehouden strijd om het nationaal kampioenschap was een opvallende rol weggelegd voor Bas van der Aa. Met Gaen eindigde de... (24-06-2024)
»
Het Equestrian Park Erve Maathuis is een week na het CSI Twente opnieuw het decor van een interessant concours. Dan staat de door PSV St. Joris... (23-06-2024)
»
GEESTEREN – Het internationaal concours hippique CSI Twente, dat van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum viert, mag zich... (21-06-2024)
»
ROTTERDAM – Willem Greve komt vrijdag toch niet met Grandorado TN NOP in actie voor TeamNL in de derde en laatste wedstrijd van de League of Nations... (17-06-2024)
»
VRAGENDER - Gerben Morsink en Gerco Schröder kregen het publiek zondag op de banken met hun tweede en derde plaats in de strijd om de Grote Prijs van... (16-06-2024)
»
VRAGENDER – Het beste resultaat voor een regioruiter tijdens Outdoor Gelderland in de toprubrieken van de twee voorlaatste dagen van het concours in... (16-06-2024)
»
HAGEN – Evi Wiefferink maakte vrijdag tijdens haar tweede optreden in het nationale team bij de junioren een prima indruk. Ze had met alleen één... (16-06-2024)
»
RIJSSEN – De net vijftien jaar geworden Rens Grootelaar maakt mooie tijden door. Tijdens Outdoor Rijssen boekte het talent uit Manderveen alweer zijn... (15-06-2024)
»
SOPOT – De springruiters van TeamNL, met in de gelederen nationaal kampioen Willem Greve, wonnen vrijdag in het Poolse Sopot de viersterren... (14-06-2024)
»
OUD-OOTMARSUM – Caroline Müller is na een gedwongen afwezigheid van een halfjaar sterk teruggekeerd in de wedstrijdsport. Met als voorlopige... (14-06-2024)
»
VRAGENDER – Lucas Porter gaf donderdag weer eens zijn visitekaartje af op Nederlandse bodem. Tijdens Outdoor Gelderland zegevierde de Amerikaan met... (13-06-2024)
»
DENEKAMP  - Lars Schröder was afgelopen weekeinde niet te kloppen in de strijd om de titel van Kring Twente over 1,,35 meter. De jonge Tubbergenaar... (10-06-2024)
»
RIJSSEN – De rubriek over 1,30 meter leverde woensdag de meeste spanning op tijdens de TCN Jumping Tour in Rijssen. Eric ten Cate won met Métrix J... (07-06-2024)
»
Gerben Morsink en zijn vijftienjarige zwarte hengst Navarone Z (v. Nabab de Reve) verkeren in goede vorm. In het Duitse Riesenbeck eiste de ruiter... (02-06-2024)
»
HAAKSBERGEN - Met drie zeges speelde Remco Been de absolute hoofdrol tijdens Jumping Haaksbergen. De Wierdenaar won zaterdag de twee belangrijkste... (02-06-2024)
»
KESSEL - Amke Bekhuis legde zaterdag tijdens het concours hippique in Kessel met haar negenjarige donkerbruine hengst Kordon VDL (v. Glenfiddich VDL... (01-06-2024)
»
VEENINGEN - Het lijkt voor de toekomst wel snor te zitten met de Nederlandse springsport, tenminste wanneer je afgaat op de Nations Cups die vrijdag... (31-05-2024)
»
SAMORIN – Ashley Spiele-te Wierik verkeert in bloedvorm. Donderdag voegde de amazone in het Slowaakse Samorin twee fraaie zeges toe aan haar erelijst... (30-05-2024)