MET ACUERO STERKSTE IN TOPRUBRIEK OUTDOOR GELDERLAND OVER 1,45 METER

Fraaie zege van Annelies Vorsselmans 

Foto Annelies Vorsselmans met Acuero @ DigiShots

VRAGENDER – Annelies Vorsselmans boekte zaterdagavond een fraaie zege tijdens Outdoor Gelderland in Vragender. De Belgische partner van Jeroen Dubbeldam reed de complete concurrentie op achterstand in de toprubriek van de dag over 1,45 meter met winning round voor het CSI3* op haar twaalfjarige donkere vosruin Acuero (v. Acorado).

Voor een volgepakte tribune gaf Annelies Vorsselmans een knappe barrageshow weg en won ze. Boven haar eigen verwachting. “Ik ben nooit zó snel”, lacht ze.Jeroen Dubbeldam keek vanaf de zijkant met voldoening toe. Door een schouderoperatie is hij naar alle waarschijnlijkheid nog een half jaar uit de running.  Dat betekent dat Annelies Vorsselmans wat meer paarden dan anders te rijden heeft. Toen hun Peruaanse klant Alonso Valez Prado ook nog zijn voet brak, schoven er nog meer naar haar toe, zoals het winnende paard van zaterdagavond.

‘Lekkere paarden’
“Ik heb een heel planbord volstaan met lekkere paarden die goed springen”, straalt de amazone. “Zo had ik er weinig voor internationaal concours en zo kan ik overal naar toe. Natuurlijk hoop ik dat iedereen snel revalideert, maar nu gaan we ervoor.” De extra kilometers die ze de laatste maanden in de ring maakte, zijn deels het geheim voor de winst van deze avond. “De laatste tijd gaat het best lekker en ik heb wat meer barrages gereden. Dan zit je vanzelf meer in het ritme en word je wat brutaler. Ik ben meestal van de nette rondjes, nu zat ik eens niet aan de safe side”, lacht ze.
Vijftien ruiters mochten terugkomen voor de winning round. De amazone won van Jeroen’s pupil Lucas Porter op C Hunter. Stalruiter Lars Wigger pakte een mooie elfde plek met de KWPN-hengst Investment (Kannan). 

Gooi naar topsport
Annelies Vorsselmans geniet ervan dat het team van Stal de Sjiem zo goed rijdt in Vragender, maar ook dat de paarden zich door ontwikkelen in de sport. “Natuurlijk zou ik ook wel eens een keer een gooi willen doen naar topsport, maar daar komt veel bij kijken. Voor mezelf is dat nog meer zelfvertrouwen in de ring krijgen en natuurlijk een vast paard dat de capaciteiten heeft om die hoge parcoursen te springen. Ik heb het geluk dat ik Wilandro over 1,60 meter mag rijden, die is niet te koop. Maar onze stal draait grotendeels op opleiden en in de toekomst verkopen. Als een andere ruiter er dan succes mee heeft, heb ik er vrede mee. Je moet je ook weer niet te veel blindstaren op de topsport, denk ik.”

Op slechts 0,09 seconde volgde buurman Lucas Porter met de vijftienjarige schimmelruin C Hunter (v. Cassini II, hiernaast) dus als tweede. Matt Garrigan werd achtste met de negenjarige schimmelruin Quantum Robin (v. Carambole) en Frank Schuttert negende met de even oude bruine merrie Farmers Girl (v. Aragorn W.).

Broer Hendrik Jan Schuttert finishte als tweede in de rubriek met twee fasen over 1,40 meter voor het CSI3* met de dertienjarige bruine ruin Expensive (v. Unaniem). Julius Ehinger reed voor Stal Oosterbrook naar  de zesde plek met Fleur de Nuit. De plaatsen acht tot en met tien gingen naar Gerco Schröder met de negenjarige vosmerrie Indy, Willem Greve met de tienjarige bruine hengst Highway M TN en Wilton Porter met de achtjarige bruine ruin Joli.

Remco Been eindigde in de door Maikel Schennink met Glamour ES gewonnen Grote Prijs van het CSI1* als derde met de vosruin Elvanto PS. Sven Peters werd tweede in de rubriek over 1,30 meter met de dertienjarige ruin Izaro.

Meer Springen

»
GEESTEREN - CSI Twente viert van donderdag 27 tot en met zondag 30 juni haar 50-jarig jubileum. Een feestelijke gebeurtenis, die samenvalt met de... (27-03-2024)
»
ERMELO –Lisa Schröder prolongeerde zaterdag op knappe wijze haar nationale springtitel in de klasse over 1,00 meter. Net als een jaar eerder met Mama... (24-03-2024)
»
Gerco Schröder was zaterdag dichtbij een plek in de top drie na de rubriek over 1,50 meter met barrage tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in... (24-03-2024)
»
OCALA - De springruiters van TeamNL eindigden in de tweede wedstrijd van de FEI Longines League of Nations in Ocala (Florida) van dit seizoen op de... (24-03-2024)
»
Conor Drain liet de afgelopen dagen een uitstekende indruk achter tijdens de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera (Andalusië). De Ier klasseerde... (22-03-2024)
»
Diverse regioruiters waren afgelopen weekend actief bij concoursen in het buitenland. De beste prestatie kwam op naam van Annelies Vorsselmans, die... (19-03-2024)
»
DEN BOSCH – Bijna dertig jaar nadat hij zelf in Den Bosch opzien baarde door op spectaculaire wijze als eerste en tot nu toe enige Nederlander de... (14-03-2024)
»
DEN BOSCH - Het dak ging er zondag af in de volgepakte Brabanthallen van Den Bosch tijdens de Grote Prijs van The Dutch Masters. Willem Greve toonde... (10-03-2024)
»
HERNING - Hessel Hoekstra en Bas van  Aa gaven elkaar weinig toe in de Grote Prijs van Herning over 1,50 meter met barrage. Hoekstra eindigde als... (10-03-2024)
»
Gerco Schröder sloot zaterdag met de dertienjarige bruine merrie Glock’s Galanda (Lexicon) de kwalificatie over 1,45 meter voor de Grote Prijs... (10-03-2024)
»
DEN BOSCH – In de afgelopen 22 jaar is The Dutch Masters met Frank Kemperman als sportdirecteur, uitgegroeid tot een concours van wereldformaat. Aan... (08-03-2024)
»
Gerco Schröder maakte donderdag een goede indruk tijdens de Mediterranean Equestrian Tour in het Spaanse Valencia. Op de rug van de tienjarige... (08-03-2024)
»
Hessel Hoekstra en Eric ten Cate domineerden donderdag in de eerste groep van de rubriek over 1,40 meter op tijd in het Deense Herning. Hoekstra won... (08-03-2024)
»
SAASVELD – Vanaf komende vrijdag is het weer tijd voor het jaarlijkse vrij springen voor drie- en vierjarige paarden. In de Ankerhal van Saasveld... (06-03-2024)
»
GENT – Regina Leeuwen leverde zaterdag een puike prestatie door tweede te worden in de Grote Prijs van het CSI2* Flanders Horse Expo in Gent over 1,... (26-02-2024)
»
GOTENBURG – Willem Greve kan terugkijken op een prima geslaagd weekend in Gotenburg. De ruiter uit Markelo boekte twee zeges op Zweedse bodem,... (25-02-2024)
»
IJSSELMUIDEN – Vier van de vijf springtitels, die zaterdag te verdelen waren tijdens de kampioenschappen van de Regio Overijssel gingen in... (17-02-2024)
»
OLIVA – Alle vier leden van de familie Vos scoorden de afgelopen dagen minimaal één keer een plek in de top tien tijdens de tweede week van de... (17-02-2024)
»
MARIENHEEM – Frank Buitenhuis was dit weekend de meest opvallende ruiter tijdens het concours in manege Bartels in Mariënheem. De ruiter uit Holten... (12-02-2024)
»
Ruiters uit onze regio deden de afgelopen dagen prima mee tijdens buitenlandse concoursen in Vejer de la Frontera, Riesenbeck, Lier en Oliva. (11-02-2024)